7 камери с най-странните дизайни в света, някои са под формата на пушка!

Всички камери имат сходни функции и функции. Един от начините производителите да продават своите продукти е чрез иновации в областта на дизайна.

В древни времена камерата е била един от предметите, които трябва да се носят при пътуване. Днес обаче. Тази тенденция обаче започва да се измества поради все по-усъвършенстваните смартфон камери.

Производителят на фотоапарати също не е само един, банда. Те трябва да се конкурират в иновациите, така че техните продукти да могат да се откроят на пазара и да станат най-добрите продукти.

Едно от направените нововъведения е да се създаде уникален и различен дизайн на камерата. Надеждата е, че потребителите ще запомнят своите продукти.

7 камери с най-странните дизайни в света

Днешната технология на камерата е изминала дълъг път от ерата на камерата Obscura . Технологията, която се притежава от някои камери, изисква специална форма, за да бъде в съответствие с характеристиките, които имат.

От военни камери под формата на картечници до камери с 16 лещи, ApkVenue ще ви разкаже за 7 камери с най-странните дизайни в света .

1. Apple Quicktake 100

Apple Quicktake 100 е първият и последен цифров фотоапарат, създаван някога от производителя на iPhone, банда Apple .

Дизайнът на тази една камера е доста уникален, защото прилича повече на проектор, отколкото на камера. Тази камера е способна да прави 32 снимки с резолюция 0,08 MP и да измерва 640 x 480 пиксела.

Apple Quicktake 100 беше пуснат през 1994 г., но продажбите бяха прекратени през 1997 г., малко след като Стив Джобс се върна в Apple.

2. Камера Lytro Light Field

Lytro Light Field Camera е лека камера с много уникален дизайн, банда.

Правоъгълната му форма и малкият размер правят този фотоапарат подходящ за вас, за да го поставите в джоба на панталона си.

Не само формата, тази камера, направена от Lytro, има и други уникални способности. Тази камера може да префокусира изображение, въпреки че сте направили снимката.

В по-късните версии тези камери промениха единицата си за преброяване на резолюция от мегапиксели на мегарей .

Това прави камерата способна да фокусира от 0 мм до безкрайност.

3. Конишоруко Рокуох-Ша тип 89

Е, тук е камерата с най-уникалния дизайн, който ApkVenue някога е виждал, банда. Просто погледнете формата, която прилича на картечница. Много уникално, а!

Konishoruko Rokuoh-Sha Type 89 е направен в ерата на Втората световна война от Япония и е използван в тренировъчни сесии.

Тази камера с форма на пистолет може да бъде прикрепена, за да замени съществуващата картечница в боен самолет.

Тази камера има за цел да наблюдава точността на пилота при стрелба по целта си. След кацане, записаните изображения бяха анализирани от експерти за оценка. Леле, готино а, банда.

4. Zenit Photosniper

Има още една камера с уникален дизайн, която прилича на оръжие, банда. Zenit Photosniper е камера, която функционира като камера на бойното поле.

Този модел камера стана много популярен, когато беше използван от Никита Крушчев , политик на Съветския съюз по време на Студената война .

Както подсказва името, тази камера има обектив с много голямо фокусно разстояние, така че можете да снимате обекти, които са много далеч. Като истински снайперист, да!

5. Светлина L16

Light L16 е много уникална камера, защото използва 16 модула на камерата в тялото си . Броят на лещите отпред на тази камера всъщност създава лошо впечатление.

16-те модула на камерата в тази камера работят за заснемане на няколко снимки с висока разделителна способност наведнъж с различни фокусни разстояния .

Всички снимки, заснети едновременно, ще бъдат комбинирани в една снимка с резолюция 52 мегапиксела, която може да бъде редактирана по-късно на фокус.

Въпреки че е странно, тази камера е наистина сложна, банда.

6. Направи си сам F конструктор ломография

Тази една камера има уникална концепция. Когато купувате Lomography Constructor F направи си сам , няма да получите камера с цялостна форма, банда.

Първо трябва да сглобите този фотоапарат, като следвате инструкциите. Та помниш ли детски играчки като Тамия, а, банда?

Резултатите от рисуването обаче са нормални. Има обаче известно удовлетворение, когато правите снимки с помощта на камера, която сте сглобили сами.

7. Барби Videogirl

Barbie Videogirl е най -странният вид камера, който ApkVenue някога е виждал, банда. Как не, тази камера е под формата на кукла Барби, с която децата обикновено играят.

Колието, носено от тази кукла Барби, функционира като леща, докато на гърба на куклата има LCD екран, за да видите резултатите.

Тази камера може да записва видеоклипове с продължителност до 25 минути. Освен това можете да свържете тази камера с компютър, за да я редактирате или запазите.

Така статията на Jaka за 7 камери с най-странните дизайни някога. Какво мислите за странните дизайни на камерите по-горе?

Напишете отговора си в колоната за коментари, да. Ще се видим в следващата статия на Jaka!

Прочетете също статии за Дизайн или други интересни статии от Prameswara Padmanaba