5 признака, че телефонът ви с Android е хакнат от някой друг

Чрез тази статия ще обясним за признаците, които често се появяват, когато телефонът ви с Android е хакнат от безотговорни хора.

Има много причини, поради които други хора искат да докоснат или хакнат мобилния ви телефон . Започвайки от желанието за извличане на чувствителни данни до желанието да извлечете печалба чрез тайно засадени реклами. Но не се заблуждавайте, заедно с все по-усъвършенстваната технология, практиката на подслушване на джаджи става все по-подредена и също така трудна за проследяване.

Но не е нужно да се страхувате, всяко действие, предприето от хората, трябва да има пропуск. Затова чрез тази статия ще обясним какви са признаците, които често се появяват, когато телефонът ви с Android е хакнат от други безотговорни хора .

  • АКТУАЛИЗИРАНЕ 2016: Колекция от хакерски трикове за Android без корен
  • 12 важни съвета за предотвратяване на хакване на вашия Android чрез WiFi и Bluetooth

5 признака, че мобилният ви телефон е хакнат от други или има злонамерен софтуер

1. Изскачащи прозорци, които продължават да се показват

От вас се изисква да сте подозрителни, ако изведнъж, когато използвате Android, в изскачащи прозорци се появяват реклами или съобщения . Ако го намерите, докато отваряте определени безплатни приложения или игри, това не е голям проблем. Нов проблем възниква, когато установите, че рекламата или изскачащото съобщение е налице, когато не правите нищо, като например сте в режим на готовност в стартера или отваряте приложение за чат, което обикновено никога не извежда изскачащи прозорци .

2. Внезапна квота за отпадъци

Всяко приложение, което използва интернет, определено ще бъде записано в Употреба на данни . Тази функция, която се притежава от Android, очевидно е много полезна за вас, за да намерите приложения, които са извън обичайното и масово използват интернет.

Предполага се, че ако вашият Android е заразен с вирус или определен зловреден софтуер, който показва съобщение или изскачаща реклама , той ще се появи в статистиката за използването на данни. Ако има такива, можете лесно да ги изтриете, без да се налага да спекулирате повече.

3. Проследяване на Keylogger на Android

Веднъж ви дадохме информация за това как да докоснете мобилен телефон с Android с помощта на кейлогър. Така че, въпреки че този метод може да скрие приложението за писане на клавиатура, това не означава, че е без пропуски.

Всяко приложение, което консумира батерия, определено ще бъде записано в раздела Настройки> Батерия на вашия мобилен телефон. Ако е вярно, че вашият мобилен телефон има инсталирано приложение за кейлоггер, тогава има вероятност приложението да присъства в списъка с батерии, въпреки че не е в горната част.

О, да, за някои приложения за Android те дори използват персонализирана клавиатура, за да записват натискания на клавиши или писане, което е било направено досега. Затова се опитайте да проверите дали клавиатурата, която използвате, е клавиатурата по подразбиране или не, чрез различна визуална форма.

4. Проверете списъка с приложения, за да разберете подозрителни неща

Известно е също, че тази стъпка е ефективна при установяване дали има нежелани приложения, които присъстват на Android. Можете да отидете в Настройки> Приложения, за да проверите списък с всички приложения на мобилния телефон. Чрез този списък , разбира се, ако сте наблюдателен, ще има чужди приложения, които може да са записвали всички движения на вашите мобилни телефони.

5. Лентата за уведомяване също може да бъде мека цел

Не се заблуждавайте, освен че преминавате през досадни изскачащи прозорци , вашият мобилен телефон може да бъде заразен от злонамерен софтуер, кацнал на лентата за известия под формата на реклами. Все пак благодарен, ако рекламата може да бъде премахната, като я плъзнете до ръба на екрана. Има обаче и злонамерен софтуер, който прави приложението устойчиво, така че да не може да бъде премахнато чрез лентата за известия .

Предложения за премахване на разсейването като това: проверете какви безплатни игри сте инсталирали и дали някога сте инсталирали приложения или игри, различни от надеждни места като JalanTikus или Google Play Store.

Това са 5 точки по отношение на всякакви признаци, които показват, че мобилният ви телефон е хакнат от някой друг. Ако имате точки, които сте пропуснали в тази статия, не се колебайте да ги споделите в колоната за коментари по-долу.