Интернет пакетът свършва бързо, въпреки че рядко сърфирате? това е поправката

Вашият план за данни се изчерпва бързо, въпреки че вече спестявате пари? Опитайте да проверите причините и решенията.

Повечето от нас активни потребители на смартфони, разбира се, често използват мобилния пакет данни, който купуваме, за да извършват различни дейности, вариращи от достъп до социални медии , сърфиране в интернет, стрийминг на видеоклипове и музика, както и много други дейности, които правим, като използваме мобилни пакети за данни .

Понякога обаче, когато започнем да изчерпваме мобилните пакети за данни, ние сме склонни да правим икономии, като намаляваме дейности, които консумират много пакети с данни. Въпреки че това всъщност може да намали използването на пакети с данни, се оказва, че в някои случаи притежаваните мобилни пакети за данни продължават да намаляват, докато не свършат, без да осъзнават. Защо се случи това? Е, този път ApkVenue ще обсъди това. Останете на линия!

  • 7 начина да спестите квотата в интернет за всички оператори, най-ефективни!
  • 10+ начина за запазване на квотата за данни на смартфони с Android
  • 5 причини вашата интернет квота да изтече бързо
  • Ето някои приложения за изсмукване на интернет квоти, за които трябва да внимавате

Пакетите за бърз интернет се изчерпват, въпреки че сърфирате рядко? Това е начинът да се поправи

1. Причиняващи фактори

Източник на снимки: Снимка: prismetric.com

Факторът, който кара вашият пакет за мобилни данни да продължи да намалява бързо, въпреки че рядко правите сърфиране или стрийминг, се дължи на многото приложения за изсмукване на мобилни данни , които инсталирате.

Само си представете, като цяло ние, активните потребители на смартфони, определено ще имаме повече от едно приложение за социални медии на смартфон с Android. Е, това е напълно разумно, но помислете отново колко мобилни пакета за данни биха свършили, ако всички приложения на социалните медии бяха активни едновременно.

Не само това, някои от инсталираните приложения за социални медии са приложения, които са класифицирани като консумират много пакети за мобилни данни . Това е така, защото и в двете приложения каченото изображение се показва в доста голям размер . Да не говорим, ако инсталирате редица онлайн игри, след това продължавате да изпълнявате онлайн игрите във фонов режим , разбира се с течение на времето вашият пакет за мобилни данни ще продължи да се източва .

ВИЖТЕ СТАТИИ

2. Решения

Освен това трябва да има някой, който да се чуди, как точно е решението да се преодолее това? Всъщност решението е лесно.

  • Първо, можете временно да деактивирате различни приложения, работещи във фонов режим, когато не използвате мобилния си план за данни, особено браузърни приложения, онлайн игри и някои социални медии.

  • Второ, можете да нулирате настройките на APN . За да нулирате тези настройки на APN, първо трябва да отворите настройките на вашето смартфон устройство.

  • След това в тези настройки изберете Още, за да се покажат безжичните и мрежовите настройки .
  • В Безжични и мрежови настройки изберете опцията Мобилни мрежи, за да се покаже страницата с настройки за вашата мобилна интернет връзка.
  • След това изберете раздела Имена на точки за достъп (APN), за да получите достъп до списъка с точки за достъп , които използвате.
  • След като се появи списъкът с точки за достъп, който използвате, не е необходимо да подменяте точката си за достъп . Но просто трябва да влезете в настройките в горния десен ъгъл на екрана и да изберете Reset to Default .

Е, това беше причината пакетите с данни да продължават да намаляват, въпреки че не се използват активно и как да се поправят . Дано полезно и късмет. Съобщението на ApkVenue този път е, ако искате да спестите от плана си за данни или искате планът ви за данни да не се изчерпва бързо, не инсталирайте твърде много приложения, които изискват постоянна интернет връзка.