5 луди неща, които можете да направите на компютър с 1 терабайт RAM

Можете ли да си представите да имате компютър с 1 терабайт RAM? Ето 5 „луди“ неща, които можете да правите на компютър с 1 терабайт RAM.

Паметта с произволен достъп или RAM е един от важните компоненти в персонални компютри, лаптопи, смартфони и други джаджи. Функционирайки като зона за съхранение на данни за използвани програми или приложения, по-големият капацитет на RAM паметта сега е необходимост за потребителите на приспособления.

Развитието на самата RAM, особено на компютърни устройства, се очаква да расте бързо под формата на драстично увеличение на капацитета . Всъщност сайтът Make Use Of вярва, че в бъдеще RAM за компютри ще бъде направен на 1 терабайт! Това се основава на нарастването на твърдите дискове като твърди дискове, които вече могат да достигнат 24 терабайта.

И така, какво можем да направим с 1 терабайт RAM, известен още като 1000 гигабайта? Отговорът е толкова прост, колкото „каквото и да било“. За да ви дам малка представа, тук ще прегледам пет „луди“ неща, които можете да правите на компютър с 1 терабайт RAM .

  • Премиум трикове! Как да увеличим капацитета на Flashdisk 2x без повреда
  • Капацитет 20 100 mAh, ASUS ZenPower Ultra е на цена от 700 хиляди
  • Този Flashdisk има капацитет от 2 терабайта! Какво да правя?

5 „луди“ неща, които можете да направите с 1 терабайт РС RAM

Източник на снимки: Източник: Възползвайте се от

Искате ли първо да си представите как изглежда 1 терабайт RAM? Приблизително изображението по-горе може да даде представа за това как изглежда супер RAM. Ако е подробно, на снимката по-горе има 16 парчета памет с капацитет 64 GB, което, ако се умножи по броя на 1024 GB , е същото като 1 терабайт.

С толкова много RAM, ето пет „луди“ неща, които можете да направите с вашия компютър:

1. Отваряне на хиляди раздели

Вие ли сте от типа, който обича да отваря множество раздели, докато сърфира? Сигурно често наистина имат проблеми като nge- закъснение или толкова супер бавен. Ако това се случи, особено за тези от вас, чиито работни места трябва да се движат бързо, тогава вместо да бъдете по-бързи, работата ви всъщност ще отнеме много време.

За сравнение, за отваряне на 15 раздела са необходими 520 MB RAM (използвайки Mozilla Firefox) и 750 MB (Google Chrome). Но ако имате 1 терабайт RAM? Със сигурност няма да се притеснявате, дори ако трябва да отворите хиляди раздели .

2. Буфериране на стотици видеоклипове

Вие сте фен на стрийминг ? Гигантската RAM е, разбира се, мечта за вас. С 1 терабайт RAM можете да възпроизвеждате или да оставяте стотици видеоклипове да се буферират едновременно, без да се страхувате, че компютърът ви виси. Така че вече няма да чувствате, че времето ви се губи само в очакване на следващото видео, което все още е в процес на буфериране .

3. Зареждане на много игри

Супер големият RAM също е добра новина за геймърите. Освен това, днешните тежки игри изсмукват капацитета на RAM веднага щом играта започне, известен още като процеса на зареждане . Всички видове данни като текстури, модели, музика и други трябва да бъдат заредени първо в процеса на зареждане .

Но е друга история, ако имате 1 терабайт RAM. За да отворите и стартирате игра, се смята, че вече не е нужно да чакате процеса на зареждане , защото играта ще се отвори автоматично, както когато отворим папка. Всъщност можете да го приложите не само за една игра, но и за много игри на вашия компютър.

4. Стартирайте няколко ОС едновременно

Сигурно често сте чували или чели съвети за това как се използват операционни системи (OS) A на устройство B и обратно, OS B се използва на устройство A. Това обаче е много податливо на отказ или дори забавя вашия компютър поради Капацитет на RAM, който ограничава операционната система да работи оптимално. Отново, съвсем различна е историята, ако RAM паметта ви е 1 терабайт. Можете дори да модифицирате и използвате каквато искате операционна система на всяко компютърно устройство, без да се страхувате да не бъдете бавни .

5. Променете така RAM диска

Това често може да се прави от хора, които искат да увеличат скоростта на трансфер на данни. С преобразуването на RAM в RAM диск се смята, че скоростта на трансфер на данни се увеличава с до 11 пъти . Така че за тези от вас, които са луди по скоростта, можете ли да си представите колко бърз ще бъде вашият 1 терабайт RAM, ако го увеличите, за да бъде 11 пъти по-бърз.

Това са пет „луди“ неща, които можете да правите на компютър с 1 терабайт RAM . Въпреки че можете да пожелаете само сега, възможно е през следващите няколко години наистина да имате супер RAM и да правите луди неща на върха.

Прочетете също статии за RAM или други интересни статии от Рейналди Манасе .