За разлика от Google, тези 4 търсачки няма да ви шпионират

Търсачки, различни от Google, които не шпионират потребители. Така че вашата поверителност е по-защитена.

Двама от трима души в света използват интернет в ежедневието си. Започвайки от просто сърфиране до търсене на странна информация. Трябва да знаете, че когато сърфирате в който и да е уебсайт, вашият IP и MAC адрес (Адрес за контрол на достъпа до медиите) ще бъдат записани на този сайт, за да могат лесно да проследяват вашите дейности в интернет.

Едно от решенията за защита на интернет опасностите е да останем анонимни . Тъй като има толкова много сайтове, които извършват незаконни дейности, които могат да ви проследят и шпионират, може би дори да се включат в случаи като хакване и тероризъм. Следователно, както Джака съобщи от TechViral. По-долу ApkVenue дава препоръки, търсачки, различни от Google, които няма да проследяват вашето търсене. Напълно безопасно е да ви помогнем да сърфирате анонимно.

  • Луди начини за блокиране на уебсайтове с мръсни думи
  • 10 популярни хакерски приложения за разбиване на пароли и уебсайтове на Windows
  • Това са уебсайтовете, за които играчите на Clash of Clans трябва да внимават

1. Wolfram Alpha

Wolfram Alpha (известен също като WolframAlpha и Wolfram Alpha) е една от най-добрите търсачки освен Google. Тази търсачка се използва широко от изследователите по сигурността. Wolfram Alpha въвежда нов основен начин, който може да революционизира начина, по който използваме уебсайта, като отговаря на фактически зададените въпроси и структурирано изчислява отговорите. Докато други търсачки могат да показват само информация, която е свободно достъпна в мрежата, Wolfram Alpha използва лицензирани и оценени от експерти набори от данни, както и офлайн информация.

2. DuckDuckGo

DuckDuckGo е търсачка, която има политика за защита на поверителността и не записва потребителска информация. За разлика от политиката за поверителност на Google Search , която според мнозина е доста противоречива. Компанията, базирана в Паоли, Пенсилвания, САЩ, използва информация от различни източници, като например уебсайтове с краудсорсинг като Wikipedia и от партньорства с други търсачки като Yandex , Yahoo , Bing и WolframAlpha, за да постигне резултати.

DuckDuckGo печели приходите си чрез контекстна реклама. Ако потребител търси (например) Джакарта, ще се появи спонсорирана връзка, съдържаща информация за този град. От друга страна, Google също използва контекстна реклама по този начин, но Google прави следващата стъпка, а именно събиране на допълнителна информация за планираната реклама.

3. Yippy

Yippy е най-добрата търсачка освен Google, където можете лесно да филтрирате резултатите и категориите според вашите желания. За разлика от обикновената мрежа, индексирана от програми за роботи- паяци , уеб страниците обикновено са трудни за намиране на конвенционални търсения.

Това е мястото, където Yippy може да бъде полезен за намиране на труднодостъпна информация, като академични изследвания. Yippy също никога не води запис на ключовите думи, които търсите.

4. Гибиру

Google не може да покаже цялото съдържание, тъй като част от информацията ще бъде премахната или цензурирана, ако се счита, че не съответства на правилата на Google. Това е основното предимство на Gibiru да може да изтегли цялото цензурирано и премахнато съдържание за широката аудитория. Спокойно, Gibiru не проследява и няма достъп до личните данни на потребителите.

Потребителите на интернет и достъпите започват да променят посоките си. Те започнаха да търсят сайтове за търсачки, които биха могли да гарантират, че историята на сайтовете, до които има достъп, няма да се съхранява от сайтовете на търсачките, които по-късно могат да бъдат достъпни от други страни. Някои от търсачките по-горе заслужават признателност, защото се осмеляват да гарантират сигурността и поверителността на потребителите, докато използват търсачките. Въпреки че не е толкова надежден, колкото Google при извършване на търсене на информация, гаранцията за сигурност на поверителността е достатъчна, за да ви заинтересува да опитате?