Тези 5 функции на камерата на смартфона често се игнорират от потребителите

Не само за снимки, ето 5 функции на камерата на смартфона, които потребителите често пренебрегват.

Камерата е една от характеристиките, която често е основното съображение за повечето хора, когато купуват смартфон. Камерите на смартфоните дори се смятат от някои хора, особено от жените, за по-важни от спецификациите на самия смартфон.

Повечето хора използват камери на смартфони, за да си правят селфита, да снимат обекти, които се считат за добре да бъдат изложени, да заснемат определени моменти с най-близките до тях хора и да сканират документи.

Всъщност има много функции на камерата на смартфона, които можете да опитате. Тук идва друга функция на камерата на смартфона, която често се игнорира от потребителите.

  • Цифрови камери срещу смартфони; Кой е по-добър?
  • 7 най-новите приложения за полупрозрачни камери за Android, наистина ли?
  • Как да направим предната камера толкова добра, колкото задната камера на телефон с Android

Тези 5 функции на камерата на смартфона често се пренебрегват

1. Проверете сърдечната честота

Снимка: androidpit.com

Една от най-полезните функции на камерата на смартфона, която можете да опитате, е да проверите сърдечната честота. Разбира се, за да направите това, се нуждаете от допълнителни приложения като Instant Heart Rate, което ви позволява да проверите сърдечната честота, като просто поставите показалеца си върху камерата на смартфона.

2. Виждане на инфрачервения лъч

Снимка: exploratorium.edu

Друга функция на камерата на смартфона е да вижда инфрачервени лъчи от устройство, което излъчва тези лъчи.

Насочете камерата на смартфона си към устройство, което излъчва инфрачервена светлина, като дистанционно за телевизор и ще видите лилава светлина, която е инфрачервена светлина (сензорът на смартфона интерпретира инфрачервената светлина в лилава).

3. Снимане с бутони за сила на звука

Снимка: imore.com

Ако обикновено често правите снимки с помощта на бутоните на екрана, отсега нататък трябва да използвате бутоните за сила на звука, за да снимате, защото това е по-практично, а също и да избягвате движения, които могат да накарат вашия смартфон да се разклати при снимане с помощта на бутоните на екрана (избягвайки размазването в снимки)

4. Сканирайте баркодове, QR кодове и отрицателни филми

Снимка: maketecheasier.com

Можете също да използвате камера на смартфон, за да сканирате баркод или QR код. Това разбира се е полезно, когато искате да добавите приятели в различни приложения в социалните медии и да разберете определена информация за даден продукт.

Снимка: dpreview.com

В допълнение към сканирането на баркодове или QR кодове, можете също да използвате камера на смартфон за сканиране на отрицателен филм, за да се превърне в цифров файл . Просто осветете негативния филм, който искате да сканирате при ярка светлина, след това насочете камерата на смартфона си към негативния филм, снимайте и използвайте негативния ефект върху вашия смартфон, за да неутрализирате негативния ефект върху филма по-рано.

5. Превод на текст

Снимка: retiredofitall.com

За тези от вас, които са слепи за английския език , можете да използвате камерата на смартфона си, за да превеждате различни текстове, съдържащи се в различни обекти в реалния свят, както и изображения, които виждате, просто като насочите камерата на смартфона си към текста, който искате да преведете. Разбира се, първо трябва да инсталирате приложението Google Translate .

Това са 5-те функции на камерата на смартфона, които често се пренебрегват, въпреки че тези трикове са доста готини и много полезни. , Надявам се тази статия да е полезна и успех с гореизброените трикове с любимата ви камера на смартфон.

Ще се видим следващия път и не забравяйте да оставите следи в колоната за коментари и да споделите тази статия с приятелите си.