това е причината, поради която трябва да сте бета тестер за android в магазина за игра

Къде можете веднага да опитате по-рано и да тествате разработчиците на помощ, като предоставите обратна връзка.

Най-добрият начин да изпитате нови функции на смартфон с Android е да се присъедините към бета тестер. Къде можете да изпробвате и тествате нови функции няколко седмици или дори месец по-рано, преди те действително да бъдат пуснати за всички.

Самият термин „бета“ се отнася до продукт, който все още се разработва. Целта на разработчиците, които пускат бета версии, е да тестват своя софтуер с по-малка аудитория.

Както и да разберете колко ентусиазиран е даден потребител, да събира обратна информация и да коригира недостатъци, преди най-накрая да бъде пуснат за обществеността.

 • Monster PVP идва за Android и iOS за феновете на Pokemon Game
 • Тайният трик да станете бета тестер на най - новото приложение на Google Play
 • Как разработчиците на Android получават пари от своите приложения?

Причината, поради която трябва да се присъедините като Beta Terster в Google Play Store

Тогава, какви цикли се случват, какво е бета, неговите предимства и недостатъци и как да станете бета тестер?

Този цикъл преди бета версия

Когато дадена компания прави продукт, те обикновено изпитват няколко цикъла в процеса, а именно предварително алфа, алфа, бета и окончателната версия.

Tahap pre-alpha adalah bagian dari pengembangan sebelum pengujian awal. Meliputi segala sesuatu yang terjadi sebelum tes resmi dimulai.

Pre-alpha обобщава разнообразие от различни дейности, от проучване на пазара, събиране на данни, анализ на нуждите, документация и т.н. И да, тази фаза може да продължи доста дълго време.

ВИЖТЕ СТАТИИ

Какво се случва в алфа и бета?

Alpha е официалната фаза на тестване или първоначално тестване с цел тестване на основната функционалност на продукта. А именно да се гарантира, че най-основните функции работят както трябва.

Междувременно фазата на бета тестване започва, когато даден продукт е подтикнат да бъде готов за пускане на пазара. На този етап разработчикът тества нови функции, подобрява или променя функциите за максимално използване, оптимизира цялостната производителност и отстранява грешки.

Въпреки че бета тестването е третата стъпка в разработването на продукта, често е най-дългият етап, тъй като има толкова много аспекти, които трябва да се тестват.

Плюсове и минуси на това да бъдеш бета тестер

Вземаме за пример WhatsApp, притежаваното от Facebook приложение агресивно разработва различни нови функции в бета версията. Къде можете веднага да опитате по-рано и да тествате разработчиците на помощ, като предоставите обратна връзка.

Недостатъкът е, че има вероятност да изпитате големи или малки грешки, но обикновено рядко се срещат грешки, които изискват незабавно внимание. Бета софтуерът ще претърпи много промени, новите функции могат да идват и си отиват, така че трябва да го актуализирате често.

Как да се присъедините към бета версия на Android

Повечето от водещите разработчици на приложения като Google, Facebook, Microsoft и други, те определено ще извършат процеса на бета тестване на приложенията, които ще пуснат.

Как обаче да се присъедините, за да станете бета тестер? Всъщност методът е лесен, но рядко хората го знаят. Ето как да станете бета тестер за най-новото приложение в Google Play.

 • Стартирайте приложението Google Play Store. Уверете се, че първо е изтеглено приложението, което искате да изпробвате бета версията, след което щракнете върху опцията горе вляво.
 • След това кликнете върху опцията „Моите приложения и игри“ и намерете приложението, което искате да тествате. Например ApkVenue иска да бъде бета тестер за приложението Instagram .
 • След това копирайте връзката на страницата на приложението и я отворете в браузъра. Номерът е да кликнете върху бутона „ Споделяне “ под „ Преглед “ и да използвате „ Копиране в клипборда “.
 • Можете също така да получите достъп до Google Play Store с URL //play.google.com/store от браузър, след което да потърсите приложението, което искате да тествате по-рано. За тези от вас, които успешно са копирали връзката от Play Store, всичко, което трябва да направите, е да поставите връзката в браузъра.
 • След това можете да отидете в полето за URL и да потърсите кода на приложението, който е написан, както е показано по-долу. За Instagram пише com.instagram.android . Съществуващият код ще бъде различен за всяко приложение. Не забравяйте да копирате кода.
 • След това въведете URL и поставете кода на приложението, който сте копирали по-рано, зад думата тестване //play.google.com/apps/testing/KODE_APLICATION. За Instagram ApkVenue има достъп //play.google.com/apps/testing/com.instagram.android.
 • След това ще има малко информация, че сте били поканени в програмата за неиздадена версия на приложението Instagram. Кликнете върху „Станете тестер“ или „Станете тестер“ и вие сте успешен бета тестер! (Ако вече не искате да бъдете бета тестер, можете да се върнете отново на тази страница и да щракнете върху бутона „Изход от програмата“, след което да преинсталирате приложението отново, за да се върнете към стабилната му версия).
 • Още една стъпка, сега отворете приложението Google PlayStore и актуализирайте приложението Instagram. От там можете да видите и описанието на Instagram (бета). Можете също така да проверите различните версии и датите на актуализация преди и след като станете бета тестер.

Сега можете да се насладите на бета приложението и новите функции, които не са задължително в официалната версия. Като странична бележка бета версията може да е нестабилна, все още има грешки и интервалът за актуализация е по-бърз. Така че, не забравяйте да го поддържате актуализиран.

Прочетете също статии за приложения или други писания от Lukman Azis .