неразделна, това е разликата между wi-fi и hotspot!

Трябва да сте запознати с термините WiFi и Hotspot, нали? Но знаете ли, че WiFi и Hotspot са различни? Работата е там, че има много хора, които смятат, че и двамата са еднакви.

Като хилядолетно поколение животът ви никога не трябва да бъде отделен от технологията, наречена WiFi и Hotspot, нали? Да, знаете, и двете са най-ефективните преки пътища, когато квотата за данни за интернет е ниска. Особено ако достъпът е безплатен.

И така, като потребител, който често се спасява и от двамата, знаете ли, че WiFi и Hotspot са различни? Работата е там, че има много хора, които смятат, че и двамата са еднакви.

  • Не правете тези 5 опасни неща, когато използвате безплатен WiFi
  • 15 най-лесни начина за засилване на WiFi сигнала, предавайте гладко Jaya!
  • Как да проникна WiFi парола с Android смартфон

Разлика между WiFi и Hotspot

Само за да се опитам да разбера, това погрешно тълкуване възниква поради зоната на гореща точка . Които в тази зона за горещи точки можем лесно да получим WiFi достъп. Но ето разликите между WiFi и Hotspot:

WiFi е вълната

WiFi (Wireless Fidelity) се чете „Wai-Fai“, а не „Wai-Fi“. WiFi е технология, която използва електронно оборудване за обмен на данни чрез радио или безжични вълни по мрежа.

Прехвърлят се и данни, включително високоскоростна интернет връзка. Е, този WiFi е вълна, която се генерира с определена честота от устройство в точката за достъп (точка за достъп).

Hotspot е предавателят

Е, споменах го по-рано. Точките за достъп са точки за достъп, които генерират WiFi вълни. Така че, когато се нарича Hotspot Area, тогава в тази област ще получите WiFi мрежа.

Тази информация се подсилва и от функцията за връзване на смартфона. Което на някои смартфони тази функция за връзване се нарича Hotspot.

Така че, не докосвайте отново, да, разликата между WiFi и Hotspot. Въпреки че са различни, те не могат да бъдат разделени, защото са свързани помежду си.