как да използвам телеграма на най-новия мобилен телефон, компютър и мрежа 2021

Начинът на използване на Telegram е подобен на други приложения за чат. Просто в приложението Telegram има предимства, които другите приложения за чат нямат.

Как да използвате Telegram всъщност не е само за чат . Има обаче много други функции, които можете да използвате, когато използвате това приложение.

Telegram е най-популярното приложение за чат, което всъщност го използва подобно на WhatsApp, Line и други. Въпреки това има няколко предимства на приложението Telegram, които другите приложения нямат.

Това приложение използва облачна база, за да може доставката на съобщения да бъде по-бърза. В допълнение, Telegram също е доста лек и не изяжда много памет на мобилния ви телефон, банда.

Въпреки че е обозначен като приложение за чат, всъщност Telegram има безброй функции, които не се фокусират само върху изпращането на незабавни съобщения, знаете ли!

Функциите на Telegram са уникални и наистина страхотни. Започвайки от таен чат , канали и много други. Ако се интересувате и искате да знаете как да използвате Telegram , вижте следната статия, да!

Как да използвам Telegram на мобилен телефон

Досега приложенията за чат ни притесняват, защото данните ни от личния разговор могат да бъдат хакнати и споделяни. С Telegram обаче не е така, банда.

Telegram използва функция за шифроване от край до край , която има за цел да направи вашите чатове по-сигурни. Тъй като е толкова безопасен, Telegram дори се превърна в любимо приложение за чат за корумпирани и терористи, банди.

Не много отдавна избухнаха новини, че WhatsApp ще актуализира функциите си за поверителност , потенциално застрашавайки поверителността ви. Вместо да е сложно, по-добре е просто да инсталирате Telegram, банда.

В тази статия ApkVenue ще ви каже как лесно да използвате приложението Telegram на мобилния си телефон. Вижте го !

1. Изтеглете и инсталирайте Telegram

 • Ако използвате iPhone , можете да го изтеглите директно от App Store . Ако сте потребител на Android , можете директно да изтеглите Telegram чрез следната връзка, която ApkVenue предоставя:
Apps Social & Messaging Telegram LLC ИЗТЕГЛЯНЕ

Или чрез следната връзка:

Изтеглете най-новата версия на Telegram за Android

 • Веднъж изтеглени, инсталирайте Telegram на мобилния си телефон, както обикновено.

2. Създаване на акаунт в Telegram

След това се регистрирайте и създайте акаунт в Telegram. Методът е доста лесен, просто трябва да въведете телефонния си номер .

 • Отворете инсталираното приложение Telegram. В главното меню кликнете върху Стартиране на съобщения .

 • Въведете вашия телефонен номер заедно с кода на областта. Да предположим, че живеете в чужбина, не забравяйте да промените регионалния код.

 • Не можете да се регистрирате за телеграми по имейл и можете да използвате само телефонни номера. Дайте разрешение на Telegram за достъп до контакти, съобщения, хранилище и други.

 • Ако сте въвели правилно номера на мобилния си телефон, ще получите SMS, съдържащ код за потвърждение . Въведете кода в предоставената колона.

 • Telegram незабавно ще добави списък с вашите приятели за контакти, които използват Telegram автоматично, когато сте предоставили достъп до контакти.

3. Създаване на профил в Telegram

След като приключите с регистрацията, сега е моментът да създадете свой собствен профил в Telegram.

 • Щракнете върху бутона за меню, който има 3 вертикални линии горе вляво, след което щракнете върху Настройки .
 • Можете да замените снимки със снимки, които сте редактирали, да добавите вашето Bio или да промените потребителското си име в Telegram по желание.

4. Добавяне на контакт

Ако се случи, че вашите приятели, които също използват Telegram, не се показват в списъка с приятели , можете да добавите свои собствени контакти ръчно.

 • Щракнете върху бутона от менюто , след което изберете Контакти .

 • Можете да добавите приятели с помощта на Поканете приятели или да намерите нови хора в близост до вас, като изберете Намерете хора наблизо .

5. Започнете разговора

Сега е моментът да влезем в стъпките, за да започнем разговор или чат.

 • На главната страница на приложението Telegram кликнете върху логото на синия молив в десния ъгъл на екрана.

 • Изберете контакт, за да започнете разговор, или можете да кликнете върху синьото лого "+" в десния ъгъл на екрана.

Стъпка 6 - Създаване на групи

След като разберете как да използвате Telegram по основен начин, сега ApkVenue иска да ви научи как да създадете група Telegram, банда.

 • В главното меню кликнете върху иконата на молив , след което изберете Нова група, за да създадете нова група.

 • Готиното е, че в Telegram можете да създавате групи до 200 хиляди души , банда!

7. Правете тайни чатове

В Telegram има страхотна функция, където можете да разговаряте колкото искате, без да ви хванат. Въпреки това, не го използвайте за измама, банда!

Функцията Secret Chat е функция, която ще изтрие историята на чата ви след известно време. Освен това тайните чатове не могат да бъдат препращани и нямат следи на сървъра.

Методът е наистина лесен, знаете ли! Просто следвайте стъпките по-долу, да!

 • В главното меню на Telegram кликнете върху иконата на синия молив, която функционира, за да създадете нов разговор.

 • Изберете опцията Нов таен чат , след което изберете приятеля си, с когото искате да разговаряте тайно.

8. Създаване на канал

Каналите ни позволяват да общуваме с много хора, просто те не могат да отговорят на това, което казваме на това място.

Това е като радиопредаване само в текстов формат. Разликата с групите е, че каналите имат характеристика на еднопосочна комуникация .

Можете да използвате канали, за да споделяте информация с всички в тях.

Освен създаването на собствен канал, има и начин да се присъедините към канал в Telegram чрез споделена връзка. Ето как да създадете канал:

 • В главното меню на Telegram кликнете върху иконата на синия молив, която функционира, за да създадете нов разговор.

 • Кликнете върху опцията Нов канал , след което посочете името и изображението на канала, който искате.

Как да използвам Telegram на лаптоп / компютър

Както ApkVenue каза преди, Telegram може да се използва не само на мобилни телефони, но и на компютри, дори в мрежата. Въпреки че е подобен на WhatsApp Web, има доста значителни разлики.

Тъй като е базиран на облак, не е нужно да сте онлайн Telegram на мобилния си телефон, за да можете да използвате Telegram PC и Telegram Web, банда.

Е, сега ApkVenue иска да ви научи как да използвате Telegram на лаптоп или компютър. Вижте го !

1. Изтеглете Telegram за компютър

 • Изтеглете приложението Telegram за компютър чрез официалния уебсайт на Telegram ( //telegram.org/ ). Настройте го според устройството, което използвате, да.

 • Можете да изтеглите обикновената версия, както и преносимата версия . ApkVenue препоръчва да изтеглите обикновената версия.

Apps Social & Messaging Telegram LLC ИЗТЕГЛЯНЕ

Или чрез следната връзка:

Изтеглете Telegram за компютър

 • Инсталирайте както обикновено.

2. Създайте акаунт в Telegram

 • Отворете приложението, след това кликнете върху синия бутон, който казва Стартиране на съобщения .
 • Въведете телефонния си номер заедно с кода на страната. Уверете се, че номерът е правилен, защото тази стъпка е важна за потвърждаване на акаунта.
 • Кодът за проверка ще бъде изпратен чрез приложението Telegram на вашия мобилен телефон. Можете също да изберете да изпратите код чрез SMS, като изберете опцията Изпращане на код чрез SMS .
 • Въведете кода за проверка.

 • Voila ! Вече можете да използвате Telegram на компютър.

Как да използвате Telegram без приложение (Telegram Web)

Ако вашият компютър вече няма капацитета на паметта за инсталиране на Telegram, можете да използвате Telegram Web като алтернатива. Трябва ви само приложение за браузър и стабилна интернет връзка.

 • Отворете сайта //web.telegram.org/ във вашия браузър.

 • Въведете телефонния номер, с който сте се регистрирали за Telegram. След това щракнете върху Напред.

 • Telegram ще изпрати код за потвърждение чрез функцията за чат в приложението. Въведете кода за проверка.

 • Готово, де! Наистина лесно, нали?

БОНУС: Как да използваме Telegram за гледане на филми

Както ApkVenue каза преди, освен как да използвате уникалните функции на Telegram, можете да опитате и как да използвате Telegram за гледане на Drakor и филми.

Наистина интересно, нали? С това приложение за чат можете да гледате най-новите корейски драми, които продължават или тези, които са завършени, банда.

Тогава, как използвате Telegram за гледане на драми и филми ? Вижте следната статия за пълния урок, да!

Това беше статията на ApkVenue за това как да използвате Telegram на мобилен телефон , компютър или мрежа. Надяваме се тази статия да ви заинтересува да използвате Telegram, банда!

Ще се видим отново в друга интересна статия от ApkVenue. Не забравяйте да оставите следа от коментари в наличната колона.

Прочетете също статии за Tech Hack или други интересни статии от Prameswara Padmanaba