4 от най-известните дъщерни дружества на Google в света

Google успя да промени начина, по който хората получават информация.

Със сигурност всички познават Google . Да, Google е гигантска компания, занимаваща се с технологичен сектор.

Google е известен със своята търсачка или търсачка, която се използва от почти всички хора по света.

Въпреки това Google не иска да бъде самодоволен. Google също продължава да разработва различни иновации и доказано през 2008 г. Google пусна операционната система Android.

Работейки под егидата на Google, Android в момента е най-широко използваната операционна система за смартфони в света.

Освен Android, има поне 4 от най-известните дъщерни дружества на Google в света. Следват четирите компании.

4 от най-известните филиали на Google в света

1. Google Maps

Източник на снимки: Google

Най-известното дъщерно дружество на Google е Google Maps.

Да, Google Maps е услуга за уеб картографиране, разработена от Google.

Услугата предоставя сателитни изображения, пътни карти, 360 панорами, условия на движение, както и планиране на маршрута за пътуване пеша, кола, велосипед или обществен транспорт.

Можете да търсите всяко местоположение в света с Google Maps .

Google Maps прави пари от сайтове за недвижими имоти и други бизнес сайтове. Когато Google Maps е вграден в тези сайтове, за да могат потребителите да ги намерят, Google Maps прави пари.

Компанията плаща да бъде включена в търсене в Google Maps.

Google обаче не каза колко допринесе Google Maps за приходите на Google. Смята се, че тази компания може да прибере 1,5 милиарда щатски долара през 2017 г.

2. AdSense

Източник на снимки: Dart News & Updates

Следва Google AdSense . Да, Google AdSense е прост и безплатен начин да печелите пари от интернет.

Google AdSense предоставя начин на собствениците на уебсайтове да си осигуряват приходи от своето онлайн съдържание. Текстовите и дисплейни реклами, които се показват на вашия сайт, са съпоставени въз основа на тяхното съдържание и посетители.

Тези реклами са създадени и платени от рекламодатели, които искат да популяризират своите продукти. Различните реклами ще имат различни цени, така че сумата, която печелите, няма да бъде еднаква.

Рекламите, избрани от AdSense, обикновено се избират, компилират и управляват от Google.

Доскоро тази услуга се превърна в стандарт за онлайн реклама. AdSense също допринесе почти една четвърт от приходите на Google през последните години.

3. DoubleClick

Източник на снимки: Google

Това дъщерно дружество на Google е един от пионерите на платформата за онлайн реклама .

DoubleClick е рекламен сървър или канал за показване на реклами. DoubleClick действа като посредник за максимизиране на рекламите, които се показват на сайта.

По отношение на внедряването на реклами Doubleclick е малко по-различен от adsense. Резултатите от импресиите обаче ще бъдат същите като рекламите в AdSense.

Рекламите, създадени от Doubleclick, показват реклами от AdSense директно на вашите уеб страници.

Освен това DoubleClick разполага и с данни за това колко дълго посетителите остават на даден сайт и кои страници посещават най-дълго.

DoubleClick може да се използва и за изграждане на уеб трафик , продажба на продукти и продажба на услуги.

Дори самата Google също използва DoubleClick за популяризиране на техните услуги. Ако имате 90 милиона рекламни импресии всеки месец, можете да се насладите на услугата Double Click безплатно .

DoubleClick прибра приходи от 30,6 милиарда щатски долара през 2017 г. За информация Google придоби DoubleClick през април 2017 г.

4. YouTube

Източник на снимки: neowin.net

Мнозина не знаят, че YouTube е дъщерно дружество на Google . Една година след основаването си, Google най-накрая реши да купи YouTube за 1,65 милиарда щатски долара и след това YouTube официално работи под егидата на Google.

Да, тази видео-базирана платформа се разраства много бързо. Повечето приходи от YouTube идват от видеореклами и спонсорирано съдържание.

През 2017 г. YouTube спечели 9 млрд. Долара приходи от реклама. През същата година YouTube стартира и YouTube TV, която е платена услуга.

Според Omnicore има общо 1,9 милиарда активни потребители на YouTube всеки месец и 300 хиляди абонати на платена YouTube TV.

Средната сесия на гледане на потребители на YouTube е 40 минути и всеки ден се гледат 5 милиарда видеоклипа.

Това са 4-те най-известни дъщерни дружества на Google в света . Към края на декември 2018 г. е записано, че Alphabet.inc, майка на Google, има стойност от 739 милиарда щатски долара или около 10,5 трилиона Rp.

Източник на банер: LifeSiteNews