разликата между jpg и jpeg, подобно, но не същото?

Често ли ви бърка разликата между JPG и JPEG? Спокойно, ApkVenue има отговора тук. Ето разликите между JPG и JPEG!

За тези от вас, които са в света на фотографията или са свикнали да редактират естетични снимки, или с най-добрия софтуер или приложение за редактиране на снимки, трябва да сте запознати с JPG и JPEG формати на изображения .

Със сигурност ви е хрумнало, каква е разликата между JPG и JPEG ? На пръв поглед името е същото, но наистина ли е същото? Или се оказва, че тези два файлови формата се различават помежду си?

За тези от вас, които все още са объркани, ApkVenue ще го обсъдят по-долу. Гарантирано, цялото ви любопитство ще изчезне, след като прочетете дискусията на Jaka по-долу!

Разлика между JPG и JPEG, една и съща или различна?

От голямото разнообразие от формати на изображения JPG и JPEG са най-често срещаните типове формати, използвани във всички снимки, които срещаме в дигиталния свят.

Например, ако прочетете статията на ApkVenue, озаглавена This Funny Cartoon Image Collection , ще видите всички снимки или снимки, използвайки .jpg или .jpeg формат . Каква е разликата между двете?

Вместо да ни е любопитно, тук ще обсъждаме един по един!

1. Познавайте различните формати на изображения

Източник на снимки: DIY Camera

Светът на фотографията или изображенията разпознава няколко типа формати на изображения, от RAW, GIF, PNG до тези, които обсъждаме в момента, а именно JPG и JPEG.

Ако самият формат RAW е посветен на висококачествени снимки, GIF е специализиран в анимирани изображения или движещи се изображения, докато PNG в частност има прозрачен външен вид, така че обикновено се правят лога.

Ако всички те се различават значително, JPG и JPEG са различни. Смисъла? Това означава, че тези два формата всъщност са еднакви, нали?

Ъъъ, все още не бързайте със заключенията, банда! ApkVenue ще обясни бавно отдолу първо.

2. JPEG формат, Pioneer of Pictures и Cool Photos

Снимка източник:

Преди да обсъдим разликата между JPG и JPEG, ApkVenue трябва първо да обясни за JPEG формата на изображението, който наистина намираме в различни видове снимки.

JPEG означава Съвместна експертна група по фотография . Този формат на изображението започва да се разработва през 1986 г., където през 1992 г. версията ISO Standard е официално пусната и е широко използвана от обществеността.

Самият JPEG е използван за първи път на компютри, използващи операционната система UNIX, което е около началото на 90-те години. Това е наистина старо училище, банда!

3. JPG формат, последно поколение JPEG

Източник на снимки: monitorteknologi.com

Сега, след като обсъдихме JPEG формата, е време да обсъдим JPG формата на изображението. За тези от вас, които са предположили, че JPG и JPEG всъщност са едно и също, вие наистина сте банда!

Така че всичко това започна с по-ранни версии на Windows / DOS системата, които изискваха именуване на файлови разширения от само 3 букви. По този начин разширението .jpeg не може да се използва, тъй като има 4 букви.

Следователно беше направено ново разширение на JPEG, което се състои от 3 букви, а именно .jpg или JPG. Понастоящем най-новата версия на Windows поддържа 4-буквено разширение, така че могат да се използват както JPG, така и JPEG.

4. Силни и слаби страни

Източник на снимки: FileInfo

Основното предимство на JPEG или JPG е, че има високо ниво на компресия, но въпреки това използва истински цвят (24 бита). В резултат, въпреки че размерът на файла е малък, показаните цветове все още са точни , така че качеството на изображението може да се поддържа перфектно.

Е, и двата са формати за компресиране на растерни изображения, обикновено за компресиране със загуби, които съотношения варират от 10: 1 до 20: 1 . Самият коефициент на компресия може да бъде увеличен или намален по отношение на размера на файла и качеството.

Това означава, че при компресиране по-късно пикселните редове, които попълват снимката, ще бъдат премахнати. Косвено, това ще намали качеството на снимките, които имате, банда!

Ето защо се нуждаете от разнообразие от най-добрите приложения за компресиране на снимки , които могат да поддържат качеството на вашите снимки, дори ако размерът или формата са променени.

5. В заключение .....

Източник на снимки: меридиантеми

След като прочетете обяснението на Jaka по-горе, тогава можете да заключите, че те всъщност са еднакви, дори и двете все още са с един и същ формат на изображение 1, а именно JPEG.

Разликата между JPG и JPEG файлове се крие само в броя на символите в използваните разширения. Ако .jpeg има общо 4 букви, .jpg има общо 3 букви.

Така че, сега няма какво да се объркате, ако получите снимки или изображения с тези два формата на изображения. Обяснете?

Това беше разликата между JPG и JPEG. Как Разбираш ли, банда?

Прочетете също статии за файлове или други интересни статии от Diptya .