как да направя рамка в word 2007, 2010, 2013 и 2016

Искам документ, написан от г-жа Вашата дума е по-подредена? Нека да видим как да направим рамка в Word, най-лесната и практична във всички версии на Ms. Word.

Microsoft Word е една от най-важните програми на почти всички лаптопи и компютри днес. Функцията му като програма за текстообработка не може да бъде сравнена с друг софтуер .

Многото функции, предлагани в Microsoft Word, накараха много хора да се закачат и досега не бяха склонни да преминат към използване на друг софтуер за текстообработка.

Не само характеристиките на производителността са акцентът на г-жа. Word, естетически характеристики като рамки, също са включени в тази програма.

За тези от вас, които искат да направят документа, който създавате, още по-интересен, този път ApkVenue ще обсъди как да направите рамка в Word.

Как да направите рамка в Microsoft Word

Функцията за рамка или рамка съществува в Microsoft Word отдавна. Тази функция се използва широко за декориране на корици , както и за други естетични цели за писане на листове.

Неговото присъствие е в състояние да разкраси външния вид на пишещите листове , правейки рамките една от най-добрите характеристики, които често се използват, за да направят задачите да изглеждат по-спретнати и привлекателни.

С толкова много версии на Ms. Word, използван в Индонезия, този път ApkVenue ще обсъди как да направите рамка в Microsoft Word в няколко версии.

Започвайки от г-жа Word 2007 към г-жа Word 2016, всичко ApkVenue ще обсъди подробно за това как да използвате функцията за рамка на листа за въвеждане.

Как да направите рамка в Word 2007

Въпреки че е сравнително стара версия, Microsoft Word 2007 все още се използва широко в Индонезия .

Потребители на Microsoft Word, които смятат, че г-жа Word 2007 все още може да се използва, за да отговори на техните нужди , много от тях не са склонни да надстроят до версия по-горе.

Следователно този път ApkVenue ще продължи да обсъжда как да създадете рамки в Word 2007 за лоялни потребители и ето пълните стъпки.

 • Стъпка 1 - Отворете програмата Ms. Word и отидете в менюто Page Layout .

 • Стъпка 2 - В менюто Оформление на страница изберете Граници на страница, за да се покаже следващият прозорец за избор. Тук можете да регулирате външния вид на границата по желание.

 • Стъпка 3 - За да се покажат допълнителни опции, щракнете върху Опции в менюто Граници на страници . Тук можете да зададете допълнителни опции относно местоположението на рамката, която искате да направите. Щракнете върху OK, ако това е достатъчно.

По този начин външният вид на документа за въвеждане веднага ще се промени. Можете да повторите горните стъпки, ако показаният кадър не се побира правилно.

Как да направите рамка в Microsoft Word 2010

Освен в Word 2007, Microsoft Word 2010 все още се използва широко в Индонезия. Неговият опростен външен вид и цялостните му характеристики карат много хора да се влюбят дори и днес.

Тази версия също поддържа различни естетически характеристики, включително рамки. Следователно ApkVenue ще обсъди и как да направите рамка в Microsoft Word 2010.

Ето няколко стъпки, които можете да предприемете за създаване и редактиране на кадри на Ms. Word 2010.

 • Стъпка 1 - Отворете Microsoft Word и отидете в менюто Page Layout .

 • Стъпка 2 - В менюто Оформление на страница изберете Граници на страница, за да се покаже прозорецът Граници и засенчване.

 • Стъпка 3 - Направете допълнителни настройки по отношение на вида на рамката, външния вид, цвета, дебелината и дори формата на границата според това, което искате. Когато приключите, щракнете върху OK .

В менюто на рамката има различни видове настройки, които можете да регулирате. Тук можете свободно да създавате рамки според вашето въображение и нужди.

Можете също да видите предварителен преглед на настройките на рамката, които сте направили в графата Граници и засенчване , така че да не се връщате напред и назад между отварянето и затварянето на прозореца за настройки на рамката за корекции.

Как да направите рамка в Word 2013

Следващата версия на Microsoft Word, която ApkVenue ще обсъжда, е г-жа. Word 2013. Започвайки от тази версия, появата на Microsoft Word започна да се променя драстично , като адаптира прост и минималистичен стил .

Изглежда, че менюто в тази версия е различно от предишните версии, но не е нужно да се притеснявате, защото тук също ще обсъдим как да направите рамка в Word 2013.

Няма нужда да отнемате много време, ето няколко стъпки, които можете да изпълните, за да коригирате външния вид на рамката или границата на листа за писане, върху който работите.

 • Стъпка 1 - Отворете програмата Microsoft wolrd и отидете в менюто Дизайн .

 • Стъпка 2 - В менюто за дизайн изберете _Page Borders, за да отворите прозореца за настройки на рамката.

 • Стъпка 3 След като се отвори прозорецът за настройки на рамката, направете корекции според вашите индивидуални нужди.

Същото е като в предишната версия, в менюто „ Граници и засенчване “ можете да промените типа на рамката, цвета, дебелината и други малки детайли.

Тук можете да бъдете креативни по желание. Можете също да използвате този метод като начин за създаване на рамка за покана в Word, защото принципите са все същите.

Как да направим рамка в Word 2016

Последната версия, в която ApkVenue ще обсъди процеса на създаване на рамката, е Microsoft Word 2016. Тази версия е сравнително нова версия и се използва широко в Индонезия .

По отношение на външния вид Word 2016 и 2013 имат подобен общ външен вид. Няма съществена разлика във външния вид или дизайна.

Въпреки това по-новата версия със сигурност има по-добри и по-усъвършенствани функции, а функцията на рамката също си струва да се добави към тази версия.

Ето стъпките, които можете да предприемете в поредица от това как да създадете рамка в Word 2016.

 • Стъпка 1 - Отворете Microsoft Word, след което влезте в менюто Дизайн .
 • Стъпка 2 - В менюто Дизайн щракнете върху Страници на граници, за да се покаже следващият прозорец за избор.
 • Стъпка 3 - Можете да направите необходимите корекции и корекции в този нов прозорец, като промяна на дизайна, цвета и оформлението на рамката.

Всъщност характеристиките на подредбата и дизайна на рамката, предлагани на г-жа. Word 2016 не е толкова различен от предишните версии.

Въпреки това все пак можете да използвате рамката, за да подобрите външния вид на документа, комбиниран с номера на страници и други елементи.

Ето как да направите рамка в Word в 4 версии на Microsoft Word, която можете да практикувате, за да направите външния вид на пишещите страници по-привлекателен.

Въпреки че много от тях функционират като подобрители на естетическата стойност, тази функция все още е задължителна за вас, за да овладеете, поради различните видове задания, които може да получите по-късно.

Надяваме се информацията, която ApkVenue споделя този път, да бъде полезна за всички вас и ще се видим в следващите статии.

Прочетете и статии за г-жа Word или други интересни статии от Restu Wibowo .