7 успешни филма, показващи изкуството на pencak silat

Можем да се гордеем, защото изкуството на pencak silat вече е признато в света, банда! Ето 7 филма, които успешно демонстрираха изкуството на пенкак силата.

В средата на декември 2019 г. ние като индонезийци можем да се гордеем, защото органът на ЮНЕСКО е определил pencak silat като нематериално културно наследство .

Това бойно изкуство следва стъпките на изкуството батик и англунг като индонезийска култура, която е включена в същия списък на ЮНЕСКО, бандата.

Всъщност самият pencak silat се повиши в профила си през последните години благодарение на появата на това бойно изкуство в няколко местни филма, които го направиха по целия свят.

7 филма, които успешно показват изкуството на Pencak Silat

Трябва да се отбележи, че pencak silat не е просто удряща техника, защото съдържа и естетическа стойност, яденето се нарича бойни изкуства, банди.

Въпреки че, разбира се, във филма са показани много брутални сцени, които Джака ще обсъжда тук, не може да се отрече, че тези жестокости имат своя собствена красота .

И така, по този повод ApkVenue иска да обсъди 7 филма, които успешно демонстрираха изкуството на pencak silat ! Джака, докато индонезийският народ се изчерви.

1. Мерантау (2009)

Първоначално известната актриса Кристин Хаким имаше планове да направи документален филм, фокусиран върху индонезийската култура и един от тях беше pencak silat.

Режисьорът от Уелс , Гарет Евънс е назначен да режисира филма, но в крайна сметка той се влюбва в изкуството на pencak silat, което ражда екшън филма Merantau .

С културен произход на Минанг , този филм разказва историята на Юда (Ико Увайс) , младеж от Минанг, който мигрира в град Джакарта и се включва в престъпния свят на града.

Този филм успя да стартира кариерата на Евънс, Ико, а също и Яян Рухиян , и може би началото на възраждането на изкуството на пенкак силата в света на филма, бандата!

Трябва да се отбележи, че за онези от вас, които са свикнали с прекалено мъжката фигура на Ико, ще бъдете изненадани от малко досадната му поява в този филм!

2. The Raid 1 & 2 (2011 - 2014)

След успеха на Мерантау , Еванс и няколко актьори, участващи във филма, се завръщат във филмовата поредица The Raid, която има по-висок бюджет и качество на продукцията, бандата.

Тези два филма разказват приключенията на Рама (Ико Увайс) , полицай, който използва уменията си на силата, за да се бори с престъпници в Джакарта.

За разлика от Мерантау, който имаше ограничен успех, сериалът The Raid успя да получи много похвали от критици и филмови фенове по целия свят.

Всъщност мнозина смятат, че тази поредица е една от най -добрите поредици за бойни екшъни за всички времена с бойна хореография, която е много приятна за окото.

Поредицата Raid също успя да направи името на хората, участващи в този филм, с режисьора Евънс, актьорите Ико, Яян и Джо Таслим, които сега са популярни в Холивуд .

3. Ясмин (2014)

Този силатен филм има много уникалност, защото освен че идва от съседния Бруней Дарусалам , този филм се фокусира и върху героите на момичета от гимназията, банди!

Ясмин разказва историята на Ясмин (Лияна Юс) , момиче от гимназията, което мечтае да стане национален шампион по бойни изкуства срещу неодобрението на баща си.

Като продукт на сътрудничество от няколко страни, включително Индонезия, има няколко индонезийски актьори, които са допринесли със своите таланти за този филм, като Реза Рахадиан и Арифин Путра .

Разбира се, показаното тук действие не е толкова брутално, колкото сериалът The Raid , защото Yasmine е семеен филм, който носи история, подобна на The Karate Kid от гледна точка на жената.

4. Джон Уик: Глава 3 - Парабелум (2019)

Като една от най-добрите поредици от чисто екшън филми през последните години, не е чудно, че изкуството на pencak silat се появи във филмовата поредица John Wick , която най-накрая се материализира тази година.

Във финалния кръг на Джон Уик: Глава 3 - Парабелум , бившият убиец Джон Уик (Киану Рийвс) трябва да се бие срещу двойка отскачащи, банда.

Оказа се, че двамата биячи са изиграни от Яян Рухиан и Цечеп Ариф Рахман, които, разбира се, са се борили, използвайки силаж pencak.

Въпреки че и двамата се появяват само в една сцена, бойната им сцена с Уик трябва да бъде призната за една от най-добрите сцени в този филм, банда!

5. Златната пръчка воин (2014)

След като Мерантау успя да възкреси съвременен силатен филм, филмът Пендекар Тонгкат Емас се опита да възроди класическия жанр на силат филма, който изчезна, бандата.

Този филм разказва историята на борбата на Дара (Ева Селия) срещу Биру (Реза Рахадян) и Глипс (Тара Басро) , бившата колежка на Дара, която сега я преследва.

Бойната сцена тук със сигурност се различава от другите филми, които Джака обсъждаше тук, защото съдържа някои фантастични елементи като супергеройски филм .

Този филм също има много високо качество на продукцията и бюджет за индонезийски филми и е доказано, че този филм има визуална картина, която е много приятна за окото.

6. Wiro Sableng 212 (2018)

Опитайте се да попитате децата от поколението на 90-те, Джака гарантира, че всички са запознати с фигурата на ученика от Синто Генденг, чиято тематична песен е направила впечатление в ушите им.

Филмът Wiro Sableng 212 разказва историята на ексцентричния експерт по бойни изкуства Wiro Sableng (Вино Г. Бастиан), на когото е възложено да арестува ученика на бившия си учител, който го е предал.

Без знанието на Wiro , Mahesa Birawa (Yayan Ruhian), който беше целта, беше същият човек, който уби родителите на Wiro, банда!

Въпреки че е пълен с комедийни елементи, бойните изкуства в този филм не играят игри и Вино отказва да използва каскадьор и е готов да научи pencak silat за ролята му тук.

Самият Вино е син на Бастиан Тито , писателят на романа Wiro Sableng, и според Джака той успешно е носил тежък товар, за да оживи емблематичния характер на баща си.

7. Нощта идва за нас (2018)

Идващ от режисьора Тимо Тяхянто , половината от двойката Братя Мо , на пръв поглед този филм има много прилики с филма на режисьора Гарет Еванс.

Нощта идва за нас разказва историята на Ито (Джо Таслим) , бивш член на Триада, който се бунтува, за да защити живота на момиченцето Рейна (Аша Бермудес) .

Освен актьорите Ико Увайс и Джо Таслим, които се появяват тук, този филм има и брутални бойни сцени, вдъхновени от поредицата The Raid и Merantau .

Трябва да се отбележи, че актрисата Dian Sastrowardoyo също се появява тук като антагонист, който е различен от обичайните й роли във филмите!

Това, банда, е списък от 7 филма, които са успели да покажат изкуството на pencak silat от Jaka. Ако обърнете внимание, има много имена, които се появяват многократно в този списък.

Но с популярността на това бойно изкуство скочи рязко, появата на нови режисьори и актьори изглежда сякаш е въпрос на време, банда!

Какво мислите за филма по-горе? Имате ли други примери за pencak silat филми? Споделете в графата за коментари!

Прочетете също статии за филми или други интересни статии от Фикри Хариш