3 начина да съобщите за най-новия проблемен акаунт в YouTube

Често намират канали или акаунти в YouTube, които качват видеоклипове, които са неподходящи или нарушават авторските права? Вижте как да подадете сигнал за следния акаунт в YouTube!

В YouTube има много акаунти в канали, които качват различни видове видеоклипове. Понякога ще намерите интересно съдържание.

Въпреки това не е необичайно да намерите неподходящо съдържание в акаунт на канал в YouTube. Например, видео шега на основна храна за транссексуалите, която шокира виртуалния свят преди време.

За да намалите количеството неподходящо съдържание, можете да подадете сигнал или да подадете сигнал за профила в YouTube. Така че, просто докладвайте, ако откриете акаунт в Youtube, който качва досадни видеоклипове.

Ръководство преди подаване на сигнал за профил в YouTube

Преди да започнем урока за това как да докладваме за акаунт в YouTube, първо трябва да знаем какъв вид видеоклипове са неподходящи за показване в YouTube.

Неподходящи типове видеоклипове за качване в YouTube

Някои от видеоклиповете, които не са подходящи за качване в YouTube, включват такива, които съдържат порнография, лоши неща, като например как се създават бомби, насилие срещу животни и такива, които нарушават авторските права. Да, можете също да подадете сигнал за акаунт в YouTube, който нарушава авторските права.

Освен това, въпреки че YouTube поддържа свободата на мнението, тази платформа също има строги правила срещу съдържание, което приканва зрителите да дискриминират някого. Видеоклипове, които нарушават нечия поверителност, също ще бъдат изтеглени от YouTube.

Сега, за повече подробности, ето някои видове видеоклипове, които са изрично забранени от Youtube:

 • Порнографски или сексуални видеоклипове.
 • Видеоклипове, които са опасни или биха могли да навредят на зрителите.
 • Видеоклипове, съдържащи реч на омразата.
 • Видеоклипове с явно насилие.
 • Видео, което дразни други хора (побойник) или кибер тормоз.
 • Спам или измамни видеоклипове.
 • Видеоклипове, съдържащи заплахи.
 • Видеоклипове, нарушаващи авторски права.
 • Видеоклипове, които нарушават поверителността на другите.
 • Видеоклипове, които вредят на децата.

Как да докладвам акаунт в YouTube

Ако откриете акаунт в Youtube, който е качил видеоклип, който е неподходящ със забранените типове видеоклипове или критерии, можете да подадете сигнал за него в YouTube. Елате да видите как да докладвате този акаунт в YouTube от ApkVenue!

1. Как да докладвам акаунт в Youtube на компютър / лаптоп

Първият начин да подадете сигнал за акаунт в YouYTbe е да го докладвате директно на страницата на уебсайта на YouTube. Ако отворите страница в Youtube на компютър или лаптоп, можете да направите следните стъпки:

 1. Отворете акаунта в канала на YouTube, за който искате да подадете сигнал.
 2. След това отидете в раздела About , след това щракнете върху иконата на флаг и щракнете върху Report User .
 1. След това можете да изберете каква е причината да подавате сигнал за акаунта в канала на YouTube.
 1. След това ще се появи страница като следната и щракнете върху Продължи в самото дъно.
 1. След това ще се появи опцията за докладване на някои коментари или видеоклипове в профила в YouTube. Ако обаче искате да го докладвате изцяло, можете да преминете към следващата стъпка.

 2. Ако искате да отчетете целия акаунт в YouTube, превъртете до дъното, след което попълнете колоната Допълнителни бележки с причината, поради която искате да подадете сигнал за акаунта в YouTube.

 1. Свършен. Успешно подадохте сигнал за профила в YouTube.

Как Много лесно, нали? Освен че използвате браузър на компютър или лаптоп, можете също да отчитате своя акаунт в YouTube чрез приложение на смартфон . Вижте стъпките за докладване на следващия акаунт в YouTube!

2. Как да докладвам акаунт в YouTube на смартфон

Отчитането на акаунт в Youtube чрез приложението е също толкова лесно, колкото чрез браузър. Този единствен метод обаче може да бъде направен само за докладване на видеоклипове, но не и на акаунта в YouTube като цяло. Стъпките са както следва:

 1. Отворете канала в YouTube, за който искате да подадете сигнал.
 1. След това отворете видеоклипа, за който искате да подадете сигнал , след което щракнете върху бутона в горния десен ъгъл.
 1. След това ще се появи опция като тази. Щракнете върху бутона с флага и щракнете върху Доклад .
 1. След това можете да изберете каква е причината да подавате сигнал за акаунта в канала на YouTube. Щракнете върху Доклад .
 1. Свършен. Профилът в YouTube също е бил успешен, за който докладвате .

В допълнение към отчитането на вашия акаунт в YouTube чрез официалната страница на уебсайта или приложението за смартфон , можете също да докладвате своя акаунт в YouTube директно на Министерството на комуникацията и информацията (Kominfo) . Как да? Вижте как да подадете сигнал за акаунт в YouTube в Kominfo в следващата стъпка!

3. Как да докладвам акаунт в YouTube на Kominfo

Освен двата метода по-горе, можете също да подадете сигнал за акаунт в YouTube, който нарушава правилата, директно на Kominfo, знаете ли. Номерът е да подадете жалба до Министерството на комуникациите и информацията (Kominfo), като изпратите имейл на [email protected] .

В имейла можете да споменете името на акаунта в YouTube заедно с връзката към канала и да обясните защо.

И така, това са три начина за докладване на акаунт в Youtube, които можете да опитате. Като съобщавате акаунти в YouTube, в които каналите в YouTube нарушават правилата, или умишлено качват видеоклипове, които са досадни и неподходящи за гледане.

Можете да помогнете на YouTube да изчисти платформата им от лошо съдържание. По този начин по-късно в Youtube ще бъде още по-безопасно за гледане от децата.

Има ли акаунт в YouTube, за който искате да подадете сигнал? Ако има, следвайте стъпките по-горе, за да го докладвате, да. Късмет!

Прочетете и други статии от Tech Hack от Nabila Ghaida Zia