10 съвета за избор на външен твърд диск, който не може лесно да се повреди

Изборът на външен твърд диск не е лесен, защото наистина трябва да обърнете внимание на качеството, за да не разочаровате. И така, какви неща трябва да се имат предвид при избора на добър външен твърд диск (HDD)

Нуждата от външни твърди дискове (HDD) за потребители на лаптопи се увеличава от ден на ден. Това разбира се се дължи на ограничения капацитет на вътрешния твърд диск в лаптопа. Освен това твърдите дискове в лаптопите също са по-трудни за подмяна, отколкото твърдите дискове за компютри.

Изборът на най-добрия външен твърд диск обаче не е лесен, защото наистина трябва да обърнете внимание на неговото качество, за да не бъде лесно повреден. И така, какви неща трябва да се имат предвид при избора на добър външен твърд диск?

  • 3 съвета за грижа за външни твърди дискове
  • Как да поправя външен твърд диск, който иска да форматира

Съвети за избор на външен твърд диск

За тези от вас, които искат да закупят най-добрия външен твърд диск, в тази статия JalanTikus разглежда съвети за избора на най-добрия външен твърд диск, за да не се повреди бързо.

1. Операционна система

Операционните системи OS X и Windows използват различни файлови системи (HFS + и NTFS), така че повечето производители също създават персонализирани външни твърди дискове за двете платформи.

Въпреки че OS X може да чете файлове на твърди дискове, форматирани с NTFS, не можете да редактирате или пишете върху тях. Затова се уверете в коя операционна система ще се използва твърдият диск.

2. Капацитет

За да разберете приблизително колко място на твърдия диск ви е необходимо, опитайте да използвате това лесно изчисление: 500 GB твърд диск ще побере около 100 хиляди снимки, направени с 6 MP камера и 125 хиляди песни с 128 Kbps MP3 качество. Снимките и музиката с по-високо качество, разбира се, ще изискват повече капацитет.

От тази оценка трябва да можете да изчислите колко капацитет ви е необходим, за да не купувате твърд диск с по-малък капацитет от необходимия.

Междувременно, ако имате повече пари, силно се препоръчва да закупите външен твърд диск с достатъчно голям капацитет, защото определено ще ви трябва някой ден.

3. Скорост на въртене

Следващото нещо, което трябва да имате предвид, е скоростта на въртене на твърдия диск. Причината е, че това силно влияе на скоростта на писане и четене на данните.

Твърдият диск, който се върти при 7200 RPM, ще осигури много по-добра производителност от 5400 RPM твърд диск . Дори някои от най-новите твърди дискове вече могат да се въртят със скорост от 10 000 RPM .

4. Свързаност

След като определите капацитета и скоростта на твърдия диск, който искате, е време да определите как твърдият диск е свързан към компютъра. В момента повечето твърди дискове използват USB порт за свързване с компютър, който се състои от USB 3.0 и USB 2.0 .

USB 3.0 може да достави скорост от 5 Gbps, което е много по-бързо от USB 2.0 при 480 Mbps. Интересното е, че USB 3.0 може да се използва и на компютри, които имат само USB 2.0 порт .

Има и твърд диск, който използва връзка чрез гръмотевичен порт, който може да осигури скорости на данни, които са два пъти по-бързи от USB 3.0.

Всички най-нови лаптопи и компютри от Apple са осигурили Thunderbolt портове , а някои лаптопи с Windows също са започнали да ги предоставят. За съжаление цената на твърдия диск с Thunderbolt връзка в момента все още е много скъпа.

5. Протектор за твърд диск

Следващото нещо, което да се обърне внимание, е прикритие корицата на външен твърд диск. Ако го използвате само у дома или просто го носите на училище, тогава твърдият диск с нормален протектор е достатъчен, защото цената е по-евтина.

Но ако сте авантюрист, разбира се, трябва да изберете твърд диск, който е лек и освен това има силен протектор от гума или други подобни, така че твърдият диск да не може лесно да се повреди при удари или удари от удари.

6. Характеристики

Последното нещо, на което трябва да обърнете внимание при избора на външен твърд диск, са неговите характеристики. Някои от функциите, които са задължителни на твърдия диск, включват архивиране и защита с парола . Има и различни други функции, които можете да персонализирате според вашите нужди.

7. Гаранция

Гаранцията е едно от нещата, които трябва да се имат предвид при закупуването на външен твърд диск. Никога няма да разберем кога външният ни твърд диск е повреден. Като имате дълъг гаранционен период, разбира се, не е нужно да се страхувате, когато претърпите повреда на външния си твърд диск.

8. След продажба

Местата за следпродажбено обслужване или обслужване също са неща, на които следва да обърнете внимание, преди да закупите външен твърд диск. Закупуването на външен твърд диск от голям производител, разбира се, можете лесно да го обслужвате, когато външният твърд диск е повреден.

9. Размер на твърдия диск

Една от причините много хора да купуват външни твърди дискове е поради малкия им размер. Ако закупите външен твърд диск, който е с големи размери, разбира се, ще ви създаде проблеми, когато искате да получите достъп до него.

Нещо повече, външните твърди дискове с големи размери обикновено изискват отделно електрическо захранване, когато искат да го включат. Препоръчителният размер на външния твърд диск, който трябва да закупите, е 2,5 ".

10. Цена

Друг фактор, на който трябва да обърнете внимание, преди да закупите външен твърд диск, е цената . Всеки външен твърд диск има различна цена.

Външните твърди дискове с размер 1 TB обикновено се продават на цени, започващи от 800 хиляди. Докато за размери 2 TB или по-големи, той обикновено се продава на цени над 1 милион.

Ето как да изберете най-добрия външен твърд диск за тези от вас, които искат да го купят. Ако има други съвети, не забравяйте да споделите в графата за коментари. Късмет!

Не забравяйте да прочетете статии, свързани с твърди дискове или други интересни писания от Em Yopik Rifai .