как да деинсталирам avast на Windows 10, Windows 7 и Mac

Не можете да деинсталирате Avast от вашия лаптоп? Това е точно, ApkVenue има сигурни съвети как да деинсталирате Avast на Windows 10, 7 и Mac. Гарантирано ефективно!

Антивирусната програма е софтуер, който трябва да бъде инсталиран на лаптоп или компютър. Този един софтуер ще ви помогне да поддържате сигурността на компютърните данни и програми.

От многото антивирусни програми на пазара днес, Avst е една от най-добрите с изключителен брой потребители.

Известно е, че този антивирус е ефективен при унищожаването на различни видове злонамерени програми, както и че е вещ в защитата на данните на вашия компютър.

Въпреки това понякога Avast е много трудно да се премахне от лаптопа или лаптопа, който използвате. Затова този път ApkVenue ще обсъди как да деинсталирате Avast на вашия лаптоп.

Как да деинсталирам антивирусната програма Avast на Windows и Mac

Avast е известен като антивирус с добра производителност, но поради различни причини потребителите искат временно или дори окончателно да изтрият тази програма от своите компютри.

Като антивирусна програма, която има дълбок достъп до компютърни програми, в повечето случаи Avast е в състояние да се предпази от изтриване от потребителя.

Много потребители се затрудняват да деинсталират Avast на своите компютърни устройства и това се чувства много досадно и дори може да бъде досадно.

Следователно ApkVenue ще обсъди как да деинсталирате Avast на лаптоп, който преживява случаи като този. Ето още информация.

Как да деинсталирам Avast на Windows 7 и 10

За тези от вас, потребители на Windows 10 и други версии, които не успеят да деинсталират Avast чрез контролния панел , имате нужда от друг начин да направите този процес.

Този специален процес е проектиран и от самите разработчици на Avast, те осъзнават, че проблеми като този понякога възникват в разработваните от тях програми.

Този метод за деинсталиране на Avast може да бъде отлична алтернатива за онези от вас, които изпитват затруднения да извършват този процес по нормалния начин и този метод може да се използва и за всички версии на потребители на Windows.

Без повече шум, ето няколко стъпки, които можете да предприемете, за да премахнете Avast правилно и ефективно от вашия лаптоп или компютър.

 • Стъпка 1 - Изтеглете приложението Avast Clear , за да можете да премахнете Avast от компютъра си, което е трудно да се премахне по нормален начин на //www.avast.com/en-id/uninstall-utility страница.

Страницата за изтегляне, която ApkVenue споделя понякога не може да бъде достъпна от определени интернет доставчици и ако това се случи, можете да използвате VPN, за да имате достъп до нея.

 • Стъпка 2 - Щракнете върху връзката на страницата и изчакайте няколко минути, докато изтеглянето завърши.
 • Стъпка 3 - Отворете програмата, която сте изтеглили по-рано. Ще се появи опция за рестартиране на компютъра и влизане в безопасен режим и щракване върху опцията Да .

Безопасният режим е компютърен режим, в който се изпълняват само основни програми и процесът на инсталиране ще се извършва с помощта на този режим.

 • Стъпка 4 - Предупреждение ще се появи отново преди да се извърши процесът на рестартиране и изберете Да . Уверете се, че сте затворили всички програми, които използвате, и първо запазете работата си.
 • Стъпка 5 - Изчакайте няколко минути, докато компютърът ви се рестартира и автоматично влезе в безопасен режим . Това може да варира в зависимост от компютъра.

 • Стъпка 6 - След като влезете в безопасен режим , ще се появи нов диалогов прозорец за изтриване на предварително инсталираните файлове Avast. Регулирайте опциите на директорията , след което натиснете Деинсталиране .

В тази диалогова опция ще се появят 2 опции за директория , а именно къде да инсталирате програмата Avast и къде да съхранявате данните на тази програма.

Освен това има и избор от версии на Avast, които ще бъдат премахнати. Изберете според версията на Avast, която използвате.

Ако не си спомняте точно трите избора по-горе, не е нужно да променяте нищо и просто го оставете да натисне бутона за деинсталиране .

Изчакайте няколко минути, докато този процес приключи, след което рестартирайте компютъра или лаптопа, който използвате. Как да деинсталирам Avast на Windows 10 и други версии е завършен.

Как да деинсталирам Avast на Mac

Освен че може да се използва от потребители на Windows, Avast може да се използва и на лаптопи на Apple.

Въпреки че компютърната операционна система на Apple рядко е изложена на вируса, повече защита Advance предлага Avast търсене от потребители на Mac .

Това обаче не означава, че потребителите на Mac ще запазят тази програма на своите лаптопи завинаги. За тези от вас потребители на Mac, които искат да знаят как да деинсталират Avast на Mac, ето пълните стъпки.

 • Стъпка 1 - Отворете програмата Avast в прозореца на вашия Mac, след което щракнете върху опцията Avast , налична до логото на Apple.

 • Стъпка 2 - Изберете опцията за деинсталиране на Avast Premium Security, за да отворите следващите опции.

 • Стъпка 3 - След няколко минути ще се появи прозорец за потвърждение, след което изберете Деинсталиране .
 • Стъпка 4 - Въведете потребителското име и паролата, които сте използвали, за да продължите процеса на изтриване.
 • Стъпка 5 - Изчакайте няколко минути, за да завърши процесът на премахване.

Този метод наистина е по-лесен от деинсталирането на Avast в Windows 10 и други версии.

Различната операционна система на MacBook кара потребителите да изпитват по-малко грешки в процеса на деинсталиране, както при Windows, така че няма специален начин, който трябва да се направи.

Ето как да деинсталирате Avast на компютъра, който използвате, било то Windows или Mac.

Този метод е ефективен за тези от вас, които са имали затруднения с подмяната на тази антивирусна програма с друга антивирусна програма.

Надяваме се информацията, която ApkVenue споделя този път, да е полезна за всички вас и не забравяйте да посетите страницата с други съвети и трикове от ApkVenue чрез връзката по-долу.

Прочетете също статии за Antivirus или други интересни статии от Restu Wibowo .