10 най-добри безплатни софтуера за криптиране за компютър / лаптоп

За да защитите вашия компютър, имате нужда от софтуер за криптиране, който ще защити вашите данни. Ето списък на най-добрия безплатен софтуер за вас.

Време е да шифровате файловете и папките на вашия компютър с Windows. Трябва да имате много лични данни на вашия компютър, добре, не искате ли други хора да имат достъп до вашите лични данни без ваше разрешение? Те могат да имат достъп до вашите данни, защото данните на Windows се съхраняват открито на устройство, което не е криптирано или защитено от какъвто и да е метод на криптиране.

Следователно всеки може да получи достъп до вашите лични данни, както и до вашата поверителна информация. Те също могат да използват неправомерно вашите лични данни. Така че, за да защитите вашия компютър, имате нужда от софтуер за криптиране, който ще защити вашите данни. Съобщено от TechViral, ето списъкът:

  • 25 приложения за камери, които могат да променят Android като сложен DSLR
  • 6 приложения за Android, които могат да оптимизират вашата производителност на Android
  • 10 най-добри приложения за изтегляне на торент файлове за Android 2016

Най-добрият софтуер за шифроване за Windows

1. AxCrypt

AxCrypt е един от най-добрите инструменти за криптиране на всички файлове на вашия компютър. AxCrypt е софтуерно криптиране с отворен код, водещо до Windows. Този софтуер се интегрира безпроблемно с Windows за компресиране, криптиране, дешифриране, изпращане и работа с отделни файлове. Така че, опитайте този страхотен софтуер на вашия компютър. Axantum Antivirus & Security Apps ИЗТЕГЛЯНЕ на софтуер

2. DiskCryptor

DiskCryptor е решение за отворено криптиране, което предлага криптиране на всички дискови дялове, включително системния дял. Всъщност откритостта е в ярък контраст с текущата ситуация, където повечето софтуери със сравнима функционалност всъщност се използват за защита на поверителните данни.

3. VeraCrypt

Друг страхотен инструмент, който ще шифрова вашите лични файлове, VeraCrypt подобрява защитата на алгоритмите, използвани за системно и дялово криптиране, което го прави мощен за нови разработки при груби атаки . Антивирусни и защитни приложения Idrix ИЗТЕГЛЯНЕ

4. Частен диск на Dekart

Dekart предлага защита срещу вируси, шпионски софтуер и троянски коне, без да прави вашия компютър по-бавен, както правят антивирусите. Можете да получите достъп до данните си навсякъде, дори ако нямате администраторски права.

5. 7-Zip

Вече сте запознати с този софтуер , нали? Да, този софтуер обикновено се използва за компресиране на файлове, но също така е чудесен инструмент за криптиране на данни. С този софтуер можете да компресирате файлове и да ги защитавате с парола. Компресия и архивиране на приложения 7-Zip.org ИЗТЕГЛЯНЕ Компресиране на приложения и архивиране 7-Zip.org ИЗТЕГЛЯНЕ

6. Gpg4Win

Gpg4Win позволява на своите потребители да изпращат файлове, както и имейли с помощта на криптиране и цифров подпис. Шифроването предпазва съдържанието от нежелани четци. Цифровият подпис гарантира дори, че е немодифициран и идва от конкретен подател. Gpg4win поддържа съответните криптографски стандарти, OpenPGP и S / MIME (X.509), както и официалното разпространение на GnuPG за Windows.

7. Шифроване на устройства с Windows 10

Това е вградена функция в Windows 10. За да шифровате устройството си, ще трябва да влезете в Windows с акаунт в Microsoft. Вашият ключ за възстановяване се качва автоматично на сървърите на Microsoft. Отидете в Настройки> Система> Информация> Шифроване на устройството .

8. BitLocker

BitLocker е пълна функция за криптиране на диска, включена в инсталационния пакет на Windows. Той е предназначен за защита на данните чрез осигуряване на криптиране за целия том. Донесете го, този софтуер използва алгоритъма за криптиране AES в CBC ( Cipher Block Chaining ) или XTS режим с 128-битов или 256-битов. CBC не се използва за целия диск, а само за всеки дисков сектор поотделно.

9. Шифроване на устройството Synmantec

Synmantec Drive Encryption е прозрачен софтуер за криптиране на устройства за лаптопи, настолни компютри и сменяеми носители. Този софтуер предпазва чувствителните данни от неоторизиран достъп.

10. Rohos Mini Drive

Създайте скрит дял за криптиране на флаш паметта. Ако имате много частни файлове на вашия флаш диск и искате да ги запазите в тайна, тогава можете да ги защитите със силни пароли и криптиране с Rohos Mini Drive .

Как Защитил ли е софтуерът за криптиране вашия компютър? Защитете незабавно. Вие не го искате, ако изведнъж вашата ексцентрична снимка се появи в социалните мрежи или ако някой разпространи тайната ви информация?