лесен начин за използване на диспечера на задачите в Windows 10 [пълна]

Някои от предимствата са във версията на Task Manager за Windows 8 или Windows 10, едно от които са програмните настройки, които се стартират при първото стартиране и това е лесен начин за използване на Task Manager в Windows 10.

Диспечерът на задачите е функция, с която потребителите на Windows са много запознати. Потребителите на Windows 7, които наскоро са надстроили до Windows 8 или Windows 10, определено ще открият много разлики между версията на Task Manager за Windows 7 и версията на Task Manager за Windows 8 или Windows 10 .

Някои от предимствата, които съществуват във версията на Task Manager на Windows 8 или Windows 10, едно от които е настройката на програми, които стартират при първо зареждане или стартиране, които преди това трябваше да преминат през контролния панел или по-лесно с помощта на CCleaner .

Как да завършите използването на диспечера на задачите в Windows 10 и Windows 8

Има два начина за активиране на диспечера на задачите, а именно чрез натискане на комбинацията от клавиши CTRL + Alt + Del

Или като щракнете с десния бутон върху лентата на задачите и изберете Диспечер на задачите

Настройки на процеса

Диспечерът на задачите на Windows 10 е по-лесен за използване поради списъка с работещи приложения.

Когато щракнете върху Още подробности, за да видите подробна информация за ресурсите, използвана от всяко приложение. Колкото по-тъмен е цветът, толкова повече ресурси използва приложението. И ако приложението изпълнява някаква дейност, като например браузърът отваря много раздели , може да се видят подробно ресурсите на всеки активен раздел . Диспечерът на задачите предоставя и 3 подробности за процеса, а именно фонови процеси , Windows процеси и системни процеси . Ако срещнете процес, който не е сигурен кой процес да стартирате, просто щракнете с десния бутон върху него и изберете Търсене онлайн и той автоматично ще отвори информацията чрез браузъра по подразбиране .

Статистика на системата

За да разберете ефективността на вашия компютър или лаптоп в реално време, е предоставена графична диаграма, която ще предостави тази информация. От системната статистика можете да видите няколко части като CPU, памет, диск 0 до Ethernet.

В раздела Ethernet можете също така да откриете вашия IP адрес директно, без да е необходимо да гледате контролния панел или чрез CMD.
  • Как да разберем дали играта може да се играе на нашия компютър или не
  • 6 Android факти, които (мисля) не знаете

История на приложенията

Функцията за история на приложенията ще ви покаже колко време и мрежа е използвало дадено приложение.

Програма за стартиране

Функцията за стартиране , както подсказва името, ще предостави информация за това кои приложения се стартират незабавно при първото включване на компютъра или по-точно при зареждане . Чрез тази функция за стартиране можете да изберете да стартирате всяко приложение по време на зареждане , колкото по-малко приложения, толкова по-бързо се зарежда Windows 10.

Потребители

Любопитни ли сте кой използва вашия компютър и консумира ресурси, включително интернет честотна лента ? Можете да проверите директно от раздела Потребители .

В допълнение, сега чрез диспечера на задачите можете да рестартирате приложение директно. Съвпада, когато дадена програма не реагира.

Е, добре ли се справяте с диспечера на задачите ? Ако се чувствате помогнати от тази статия, моля, споделете я с приятелите си. Някакви въпроси? Моля, попитайте в колоната за коментари по-долу.