6 начина за избягване на кибер престъпления при използване на видео разговори

Често ли използвате видео разговори? Трябва да знаете 6 начина за избягване на кибер престъпления, когато използвате това видеообаждане!

Комуникацията с видеообаждания е забавна, особено между семейството или приятелите, които отдавна не са се виждали. Да виждаме лицата на хора, на които се грижим в реално време, наистина е доста лек за носталгия. Не само това, видео чатът с приятелки или приятели на същата банда също се чувства забавен и по-интерактивен.

Но със сигурност зад всичко това се крият различни видове видеоразговори . Най-често срещаният проблем е, че видеото се разпространява на безотговорни хора, след което се използва за злонамерени неща в тяхна полза. Започвайки от порнография, изнудване, до кражба на самоличност.

Освен изтекли видеоклипове, други опасности, за които трябва да сте наясно от онлайн дейностите онлайн , са измами, кражба на данни, рамкиране на кредитни карти и т.н. Така че, за да можете да се забавлявате на видео разговори безопасно , уверете се, че винаги предприемате стъпки, за да избегнете опасностите от видеообажданията по-долу!

  • И накрая, функцията за видео разговори идва в WhatsApp!
  • Как да намерите местоположението на някого чрез WhatsApp на мобилен телефон, наистина е лесно!
  • 6 начина за четене на съобщения от WhatsApp без видим син отметка

6 начина за избягване на киберпрестъпността при използване на видео разговори

1. Използвайте криптирано приложение

Източник на снимки: Снимка: Android Central

За да осигурите поверителност на вашите разговори, уверете се, че използвате само криптирани приложения . Това означава, че дори разработчикът не може да види или чуе съдържанието на видеообаждането, което правите.

Популярните приложения обикновено са нешифровани, така че трябва да се избягват. Има някои препоръки за безопасни приложения за видео разговори, включително Silent Phone, Soma Free и JusTalk .

2. Актуализирайте Antivirus

Снимката е предоставена от: Photo: Knicket

Преди да правите видео разговори, не забравяйте първо да сканирате устройството си, за да избегнете опасностите от видео разговори. Използваният антивирус трябва да бъде актуализиран и има способността да открива всички видове вируси, включително злонамерен софтуер, който може да изтече частни видеозаписи. Не само когато посещавате видеообаждания, антивирусните актуализации и подобни сканирания трябва да се правят редовно .

3. Не разговаряйте с непознати

Източник на снимки: Снимка: Чист APK

Повечето случаи на престъпление чрез видео чат се случват, когато жертвата комуникира онлайн видео с непознати от интернет. Това е, което трябва да избягвате. Още по-сигурно, уверете се, че можете да управлявате приложението, което използвате, така че не само някой да има достъп до вашите контакти.

Ако трябва да разговаряте с непознати, най-добре кажете на приятелите или семейството си, за да ви помогнат, ако нещата се объркат.

4. Незабавно изтрийте историята

Източник на снимки: Снимка: Youtube

Четвъртият начин за избягване на опасностите от видеообажданията е, когато приключите видеообаждането, изтриете историята и кеша на приложението, което сте използвали по-рано. Надеждата е, че никакви остатъци не могат да бъдат откраднати по-късно.

5. Не бъдете разголени пред камерата

Източник на снимка: Снимка: Fotor

Каквито и усилия да правим, рискът от изтичане на видео или други престъпления все още може да възникне , особено в случаите на порнография и изнудване. Следователно последната предпазна мярка, която трябва да направим, е никога да не бъдем голи или секси пред камерата. Така че дори ако вашето видео изтече, други хора не могат да го злоупотребяват.

6. Докладвайте, когато се случват нежелани неща

Източник на снимка: Снимка: Bonsaibiker

Ако по-късно станете жертва на киберпрестъпление , не се колебайте да докладвате на властите. Особено по въпроси, свързани с изнудване, сексуална експлоатация, тормоз и кражба на самоличност. Броят на случаите на киберпрестъпления , за които не се съобщава, е това, което кара този вид престъпление да стане все по-разпространено.

Това са 6 начина да се избегнат опасностите от видео разговори . Направихте ли всички тези начини? Ако има други начини, които ApkVenue не е споменал, моля, напишете ги в колоната за коментари!