12 сайта, за да научите кодирането безплатно

В днешната дигитална ера всъщност не е нужно да се притеснявате да търсите информация. Защото само със смартфон можете лесно да получите каквато и да е информация, просто като въведете ключовата дума и

В днешната дигитална ера всъщност не е нужно да се притеснявате да търсите информация. Тъй като само със смартфони можете лесно да получите каквато и да е информация, просто като въведете ключови думи и попитате Google .

Освен това красотата на насладата от днешните технологични разработки е, че можете да научите всичко лесно и разбира се безплатно, само като отворите сайт. Следователно, чрез тази статия ApkVenue предоставя 12 сайта, за да научите безплатно кодиране за тези от вас, които харесват света на ИТ.

  • 7 сайта за гледане на безплатни филми и най-доброто за заместване на IndoXXI, най-новото 2021!
  • 10 сайта „Не са важни“, но доказано се отървават от скуката
  • 10 „Не важни“ сайтове, но доказано се отървават от скуката (част 2)

12 сайта, за да се научите да кодирате безплатно

1. Codecademy

Сайтът Codecademy е един от сайтовете, който ви позволява да научите безплатно кодиране . Ако искате да знаете, вече има повече от 24 милиона души, които са се научили да кодират, използвайки този сайт. Тук ще бъдете научени за HTML & CSS , JavaScript , jQuery , PHP , Python и Ruby . Интересно нали?

2. Coursera

Следващият сайт, който ще научи безплатно кодиране, е Coursera . Този сайт е създаден от 2012 г. Самата Coursera се превърна в компания в областта на технологичното образование, която предлага над 1000 програми и 119 институции. Интересното е, че освен че можете да учите безплатно на този сайт, можете също да извършвате плащания, за да получите сертификат. Интересувате ли се?

3. edX

edX е добре позната онлайн платформа за обучение в областта на технологичното образование. Този сайт е с отворен код . Този сайт е основан през същата година като Coursera и е построен от Харвардския университет и MIT. И така, кой е готов да научи кодирането безплатно чрез този сайт?

4. Удеми

Сайтът Udemy е безплатен сайт за обучение по кодиране , който съществува от 2010 г. С отварянето на този сайт можете да научите безплатно програмиране, използвайки метода, представен чрез видео предавания. Един от уроците, които се предлагат безплатно тук, е Програмиране за предприемачи , HTML и CSS и Въведение в програмирането на Pyhton .

5. aGupieWare

Сайтът aGupieWare е разработчик на приложения, който е изследван от програми за компютърни науки от някои от водещите институции в САЩ. В крайна сметка този сайт има същата учебна програма, базирана на безплатни програми, които се предлагат и в Станфорд, Масачузетския технологичен институт, Карнеги Мелън, Бъркли и Колумбия.

6. GitHub

Сайтът GitHub може да ви позволи да търсите справочници, когато един ден сте в спешно състояние. Всъщност можете да търсите и намерите повече от 500 книги за програмиране безплатно, обхващащи повече от 80 различни езика за програмиране. Не се притеснявайте, книгите в GitHub винаги се актуализират .

7. MIT Open Courseware

Е, този сайт е доста интересен за вас, момчета ! Причината е, че ако ви е достатъчно с обсъждането на основно програмиране, можете да посетите MIT Open Courseware, за да научите по-задълбочено кодиране безплатно. Както подсказва името, този сайт използва учебния софтуер на MIT, за да може да споделя знания по програмиране. Всъщност тук можете да научите практическо програмиране . Готино, нали?

8. Hack.pledge ()

Сайтът Hack.pledge () е сайт на общността за разработчици . Тук ще видите, че някои разработчици са високопоставени . Трябва да знаете, че на този сайт има известен разработчик на име Брам Коен. Той е изобретател на софтуера BitTorrent. Така че, можете да научите кодирането безплатно, докато споделяте своя опит с някои от водещите разработчици в света.

9. Кодовите отмъстители

Code Avengers е много интерактивен безплатен сайт за обучение по кодиране . Тук можете да научите как да кодирате реална игра, да кодирате приложение и не забравяйте, че ще има уроци по JavaScript , HTML и CSS . Всеки урок ще отнеме до 12 часа. О, да, този сайт е достъпен на английски, руски, холандски, испански, италиански, турски и португалски.

10. Хан академия

Този безплатен сайт за обучение по кодиране е доста стар. Академия Хан съществува от 2006 г., където първият лектор е Салман Хан. Всяка стъпка от обучението за кодиране тук е представена под формата на видеоурок. Изглежда, няма нужда да обяснявате повече, можете веднага да го посетите и да научите.

11. Лагер за безплатна храна

На сайта на Free Food Camp ще научите HTML5 , CSS3 , JavaScript , база данни , DevTools , Node.js , Angular.js и Agile . Тук можете да се присъедините към мрежата на студентските общности дори до професионалисти. Готиното е, че тук можете да направите безплатно приложение, докато показвате уменията за кодиране , които сте усвоили.

12. HTML5 скали

Последният безплатен сайт за обучение по кодиране е HTML5 Rocks . Този сайт е проект на Google, стартиран през 2010 г. Този сайт е създаден за борба срещу HTML5 на Apple . Можете да получите различни уроци и така нататък. Посещавайки активно този сайт, ще можете да имате добра основа в програмирането.

Това са 12-те безплатни учебни сайта за кодиране, които ApkVenue може да предостави, съобщават от Enterpreneur.com . Посещавали ли сте някога един от тези сайтове? Не бъдете мързеливи да се научите, за да може някой ден да се похвалите с вашата страна с постигнатите от вас постижения. Късмет!