мощен начин за възстановяване на изгубени операторски и wifi сигнали от вашия Android телефон

Ще ви представим съвети и трикове за преодоляване на загубата на сигнал и за получаване на силен сигнал всеки път на смартфон.

Ефективни начини за възстановяване на изгубените WiFi и операторски сигнали от вашия Android телефон - Досадно ли е, когато наистина имате нужда от смартфон като средство за телекомуникации, а, не получавате сигнала или наличният сигнал е толкова лош? По-добре, ако се установи причината, ако се окаже, че вече сте на открито и все още няма сигнал, тогава какво трябва да направите?

Така че чрез тези класически проблеми ще ви представим съвети и трикове за преодоляване на загубата на сигнал и за получаване на силен сигнал всеки път. Следните съвети, които получихме чрез OpenSignal с различни корекции от автора. Готов? Нека започнем дискусията.

  • 4 трика за завършване на изтеглянето по-бързо от обикновено
  • 10 опасности от WiFi за човешкото здраве, включително увреждаща СПЕРМА!
  • 7 причини за бавен WiFi и как да го преодолеете, директно сърфиране!

Ефективни начини за възстановяване на изгубени операторски и WiFi сигнали от вашия Android телефон

1. OpenSignal

За тези от вас, които не знаят какво е приложението OpenSignal , OpenSignal е приложение за Android, което е полезно за намиране на най-добрия сигнал от използвания доставчик на услуги, както GSM, така и WiFi сигнали. Това приложение е оборудвано с компас, който ще ви насочи към добър WiFi източник на сигнал, както и до най-близката клетъчна кула (BTS), така че да можете да се приближите според посоката на картата.

OpenSignal.com Apps Networking ИЗТЕГЛЯНЕ

2. Рестартирайте смартфона / Променете в самолетен режим

Обикновено смартфонът ще приема сигнала от най-близката кула. Ако сте в мобилна ситуация и пътувате от една точка до друга, разбира се използваната кула ще се промени в зависимост от това коя кула е по-близо до вашия смартфон. В определени ситуации преносът на използване на сигнал от кулата не протича гладко. От това, което мобилният телефон е трябвало да получи сигнал от най-близката кула, той все още открива предишната кула и губи връзка. Решението е лесно, рестартирайте мобилния си телефон или превключете в самолетен режим и се върнете в нормален режим, за да възстановите изгубения сигнал.

3. Настройте ръчно типа мрежа или лента на вашия смартфон

При нормални обстоятелства смартфонът автоматично ще търси наличния тип мрежа. Ако 4G е наличен в даден район, въпреки че е слаб, смартфонът ще го избере като основна мрежа. Можете също да го настроите ръчно, така че смартфонът да избере желания тип мрежа, така че да получи по-добър сигнал. Обикновено за Android тази настройка е в More Networks> Mobile Networks> Network Mode .

4. Добавете външна антена

Тази стъпка всъщност е малко прекалена, но ако наистина имате нужда от нея, защо не. Рядко виждаме използването на външни антени в ежедневието за конвенционални смартфони, да, но е възможно внедряването на тази антена да бъде успешно при определени условия, които са трудни за получаване на сигнал. Ако наистина искате, няма нищо лошо в закупуването на голяма външна антена.

5. Промяна на операторите

Последното и най-често срещано решение, което използваме тук. Смяната на операторите наистина може да реши проблемите бързо, тъй като всеки оператор има различна позиция на кулата. Един оператор може да има лош сигнал в дадена област, но друг оператор може да бъде брилянтен. Тази стъпка изисква индивидуално тестване на желания оператор, разбира се.

Източник: OpenSignal