това е разликата между оптичната и лазерната мишка, коя е по-точна?

Въпреки че има много възможности за избор на типове мишки, от гледна точка на сензора има само два типа. А именно оптичните и лазерните типове. Знаете ли разликата между оптична и лазерна мишка? Ако не знаете, нека видим дискусията за JalanTikus!

За да можем да управляваме правилно компютъра, един от които, разбира се, се нуждаем от мишка. Всъщност, поради важността на мишката, в момента на пазара има толкова много възможности за избор на видове мишки.

Въпреки че има много възможности за избор на типове мишки, от гледна точка на сензора има само два типа. А именно оптичните и лазерните типове. Знаете ли разликата между оптична и лазерна мишка? Ако не знаете, да видим дискусията на Джака!

  • Кабелна или безжична мишка, кое е по-добро за вас?
  • 15 най-добри игрални мишки на цена от 100 хиляди
  • По-ефективен начин за използване на компютър без мишка

Това е разликата между оптичните и лазерните мишки

Преди да обсъдите разликата между оптичната и лазерната мишка, разбира се, първо трябва да знаете какво означават те. Следва кратко и ясно разбиране.

Какво е оптична мишка?

Източник на снимка: Изображение: Tt eSPORTS

Оптичната мишка е представена за първи път през 1999 г. от Agilent Technologies. Тъй като цената сега става все по-ниска, в крайна сметка оптичната мишка замени мишката с топка.

Използване на светлина от фотодиод, който функционира като сензор. В резултат на това той ще бъде много добре използван на различни не лъскави повърхности. при оптимални условия оптичният сензор може да отчита до 3,2 мегапиксела / сек.

Какво е лазерна мишка?

Източник на снимка: Изображение: Tt eSPORTS

Лазерната мишка е представена за първи път през 2004 г. от Agilent Technologies и Logitech. Тъй като цената все още е скъпа, обикновено тази лазерна мишка се използва само за ентусиазирани мишки за игри.

По принцип концепцията работи по същия начин, просто фотодиодът е заменен от инфрачервен лазерен диод . В резултат на това този сензор може да се използва върху лъскава стъклена повърхност. при оптимални условия лазерният сензор може да отчита до 5,8 мегапиксела / сек.

Заключение: Разлики в оптичните и лазерните мишки

Снимката е предоставена от: Image: Engineer Garage

След като знаете разликата в концепцията между оптичната и лазерната мишка, за повече подробности можете да видите следната диаграма. Тук това е диаграма на разликите между оптичната и лазерната мишка.

Оптична мишка Лазерна мишка
На плат плат за мишка е много добър Платната подложка за мишка малко липсва
Стъклената подложка за мишка не може да се използва Можете да използвате стъклена подложка за мишка
Доста чувствителен Много чувствителен
Мишката е вдигната, сензорът не чете Мишката е вдигната, сензорът все още отчита
Видим сензорен лъч Сензорният лъч е невидим
ВИЖТЕ СТАТИИ

Това е разликата между оптичната и лазерната мишка. Въпреки че оптичната технология е по-стара, изглежда много хора смятат, че оптиката е много по-надеждна. Какво мислите за това, кое е по-добро?

Не забравяйте да прочетете статии, свързани с Мишка или други интересни статии от Putra Andalas .

Банер: Затвор на затвора