направете тези 5 начина, така че вашият facebook да не може да бъде хакнат

Като най-голямата социална медия в света, акаунтът на всеки човек във Facebook съдържа важни данни. Направете тези 5 стъпки, за да може Facebook да бъде хакнат.

Facebook е най-популярната социална медия в света и все още е една от стабилните комуникационни платформи по отношение на активните потребители. Не може да се отрече, че Facebook има много нови функции и иновации, които те винаги актуализират , така че потребителите да са пристрастени и да не искат да ги напускат.

Ако в миналото да имаш много приятели във Facebook беше мечтата на много хора, тази тенденция е остаряла. Сега тенденцията за изтриване на маловажни приятели е ежедневие. Има много хора, които са безотговорни и искат да откраднат вашата лична информация във Facebook, все още искат да имат приятели във Facebook, които изобщо не познавате?

  • 10 нови трикове и функции на Facebook през 2016 г. (част 1)
  • 10 нови трикове и функции на Facebook през 2016 г. (част 2)
  • ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ТАУ! Ето 5 начина, по които хакерите могат да крадат данни от потребители на Facebook

Направете тези 5 начина да предотвратите хакване на вашия Facebook

Те правят различни начини и повечето от тези методи работят само защото жертвата е безразлична и не иска да знае повече за защитата на поверителността и сигурността при поддържането на данните за вход . Ето защо, чрез следната статия JalanTikus искал да обясня на около 5 начини за предотвратяване на вашия Facebook да бъде хакнат .

1. Сигнали за вход

Сигналите за вход или предупрежденията за вход са допълнителна функция за сигурност, която трябва да активирате. Facebook ще ви изпрати известие за данните ви за вход или някой, който се опитва да влезе във вашия акаунт. За да го активирате, след като влезете във вашия акаунт във Facebook, изберете Настройки -> Защита -> Сигнали за вход .

Така че всеки път, когато влезете на друго устройство или нов браузър , ще получавате известие от Facebook. Ако решите да изпратите съобщение чрез имейл адрес, Facebook ще изпраща отчет на посочения адрес на местоназначение всеки път, когато има ново влизане .

2. Одобрения за влизане

Подобно на сигналите за вход, но одобренията за влизане или одобренията за влизане имат допълнителна стъпка за сигурност. Това е най-добрият начин да защитите акаунта си от хакерски атаки . Всеки път, когато влезете във Facebook, независимо дали от компютър, смартфон или нов браузър, ще бъдете помолени да въведете специален код за сигурност чрез SMS. Как да го активирате директно в Настройки -> Защита -> Одобрения за влизане .

3. Доверени контакти

Друго усилие да направите профила си във Facebook безопасен е да активирате доверени контакти . Можете да изберете до 5 доверени приятели от вашите приятели във Facebook. Разбира се, препоръчително е да изберете приятел, с когото можете лесно да се свържете, за да ви помогне, ако има проблем с вашия акаунт във Facebook. Номерът е в Настройки -> Защита -> Доверени контакти .

4. Наследствен контакт

Legacy Contact или наследник е човек, когото решите да запазите акаунта си, ако той е превърнат в памет или се казва, че е мъртъв. Така че контактът на наследника ще може да пише вградени публикации за вашия профил, като последното съобщение. Номерът е в Settings -> Security -> Legacy Contact .

5. Блокиране на покани

При достъп до различни услуги на трети страни на Facebook, като игри и други, трябва да приемете тяхната покана, за да имате достъп до всички ваши данни. За да защитите акаунта си, по-добре активирайте Блокиране на покани или блокиране на покани. Особено приложения или игри, които вече не играете. Номерът е в Настройки -> Блокиране .

Само с тези 5 лесни стъпки, нашият акаунт във Facebook ще бъде гарантиран за своята сигурност. Ако смятате, че във вашия акаунт във Facebook се случва някаква странна активност, моля, наблюдавайте редовно всяка ваша активност и история на акаунта. За да имате въпроси или мнения, моля, фиксирайте ги в коментарите по-долу.