Ето 5 вида несигнално криптиране на парола

Тук идва непробиваемият тип криптиране на парола, така че е безопасно. Тъй като очевидно много видове криптиране на пароли все още могат да бъдат нарушени от хакери.

В момента почти всички компютри в света са свързани с интернет и могат да комуникират помежду си. За да не бъде прихваната тази комуникация от хакери, така нареченото криптиране е направено, за да бъде безопасно. Съществуват и различни видове криптиране, вариращи от просто криптиране до сложно военно стандартно криптиране.

Въпреки че е криптиран, това не означава, че е безопасно. Защото очевидно много криптиране все още могат да бъдат нарушени от хакери. За да бъдете на сигурно място, ето един непроменим тип криптиране на парола!

  • Уникален! Ето как да създадете сигурна парола с карта с парола
  • СПРЕТЕ да помните много пароли за интернет акаунти, ето причината!
  • Защо трябва да се използва парола вместо ПИН? Това е причината!

5 типа нехарактерно шифроване на парола

Снимката е предоставена от: Изображение: Tectrade

Съобщено от StorageCraft , преди да обсъдим типа криптиране на паролата, нека първо разберем значението на криптирането. Простото криптиране е да се прикрият думите, така че само подателят и получателят на съобщението да знаят.

Сега, след като разбрахме значението на криптирането, нека просто продължим. Тук идва неразрушителният тип криптиране на паролата.

1. Тройна DES

Източник на снимка: Изображение: Tips2Secure

Първо има Triple DES, което е по-нататъшно развитие на DES (Data Encryption Standard) алгоритъм. Където DES се счита за некомпетентен, тъй като хакерите често проникват в него. Triple DES използва защита с 3 различни клавиша, всеки от които е с дължина поне 56 бита.

2. RSA

Източник на снимката: Изображение: StephenHaunts

Освен това има RSA, който обикновено се използва от широката общественост и дори се използва като стандарт за изпращане на данни през интернет. За разлика от Triple DES, алгоритъмът RSA е асиметричен поради своите сдвоени ключове за дешифриране. С този метод все още е невъзможно да се проникне досега.

3. Blowfish

Източник на снимка: Изображение: VPNQuestionAnswer

Подобно на Triple DES, е по-нататъшен разработчик на DES. Разликата с Triple DES, Blowfish ще раздели данните за криптиране на много блокове. Когато размерът на блок е 64 бита, тогава всеки от тези блокове ще бъде криптиран един по един по различен начин.

4. Две рибки

Източник на снимка: Изображение: Инструктируеми

Преди Blowfish започваше като Twofish. Методът на криптиране между Blowfish и Twofish обаче е много различен. Twofish е асиметричен и използва само един ключ, който може да бъде с дължина до 256 бита. С този метод той позволява на Twofish да бъде най-бързото криптиране в момента.

5. AES

Източник на снимка: Изображение: DasbitYard

И накрая има AES, което означава Advanced Encryption Standard. Що се отнася до сигурността, не мисля, че вече има нужда да се колебаете. Проблемът е, че AES се превърна в стандарт на правителството на САЩ и няколко други известни организации. Дължината на криптиране е 128 бита, но е много сложна. В екстремни условия той може да бъде разширен до 256 бита.

Уау, оказва се, че криптирането е различно, въпреки че има една и съща цел. Тъй като има това криптиране, нашите данни могат да бъдат в безопасност. Какво мислите, какъв тип криптиране на парола знаете? Споделете с Джака!

Не забравяйте също да прочетете статии, свързани с пароли или други интересни статии от Putra Andalas .

Банер: Възстановяване на звездни данни