7 филма за нападението на терористична група, всички от истински истории!

Много инциденти с тероризъм се случиха във всички краища на света и взеха много жертви. Инцидентът е адаптиран и във филм за най-добрия тероризъм.

Тероризмът е една от темите на филма, която е доста популярна и се харесва на много зрители заради сюжетната линия, която може да накара сърцето да се почувства като завършил маратон.

Филм за тероризма изобразява ужаса от действията на група безотговорни хора, които тероризират и плашат определени хора или групи.

Напрегнатата и вълнуваща атмосфера, която характеризира този филм, се превръща във вълнуващ спектакъл, който може да запълни свободното ви време, банда.

Любопитни ли сте за най-добрите терористични филми? Вижте следните рецензии от ApkVenue, да тръгваме!

Най-добър филм за тероризма

Някои филми за ужасния тероризъм са направени въз основа на просто фантастика, въпреки че има и терористични филми, базирани на истински истории, банди.

И така, ето някои от най-добрите филми за тероризма, които могат да ви накарат да се чувствате неспокойни, докато го гледате. Слушай, нека!

1. United 93 (2006)

Все още ли си спомняте за ужасния случай на тероризъм, който се случи в Америка, или за това, което е известно като 11 септември, банда?

Филмът на United 93 , пуснат през 2006 г., се оказа основан на истинската история на инцидента. Резултатите също са много спретнати и могат да накарат сърцето ви да подивее.

Този холивудски филм, базиран на истинска история, разказва историята на самолет на полет 93 на United Airlines, отвлечен от терористи, за да извърши атака срещу американска сграда.

Инцидентът след отвличането на действието на всички хора, попаднали в самолета, е описан съвсем реалистично.

2. Zero Dark Thirty (2012)

Този филм, който се развива в Близкия изток, е един от най-добрите филми за тероризма, който също е базиран на истинска история.

Zero Dark Thirty е направен въз основа на признанията на няколко страни, свързани с американското нашествие в терористичната централа на Ал-Кайда.

В този филм можете да видите поредица от напрегнати събития, преживяни от американски войници, а именно SEALS през май 2011 г. по време на атаката срещу щаба на Ал-Кайда.

Но тъй като беше смятан за твърде садистичен и почти подобен на първоначалния инцидент, този противоречив филм беше критикуван след излизането му.

3. Капитан Филипс (2013)

Както и преди, този популярен филм за тероризма също е вдъхновен от реални събития, банди.

Този екшън жанров филм разказва историята на капитан на кораб на име Ричард Филипс, който е заложник с екипажа си от терористи от Сомалия.

Капитан Филипс трябва да си сложи мозъка, за да намери начин да избягат от кораба и да помоли американската армия за помощ.

Спасителната мисия на капитан Филипс и неговия екипаж беше много драматична. Сърцето ви ще бие хаотично, докато гледате този филм.

4. Мюнхен (2005)

Този исторически филм, режисиран от Стивън Спилбърг, също е базиран на истинска история за операцията " Гневът на Бог" , извършена от Израел.

В този инцидент Израел уби палестински терористи, които избиха 11 израелски спортисти по време на Олимпийските игри през 1972 г. в Мюнхен, Германия.

Мюнхенският филм показва какъв конфликт все още се случва между Израел и Палестина . Дори събитията изглеждаха реални.

Поради това този филм предизвика противоречия поради грешни възгледи, които предизвикаха разделения. Въпреки това Мюнхен беше влязъл в 5 номинации за Оскар.

5. Кралството (2007)

Разположено в Саудитска Арабия, Кралството също е вдъхновено от истинската история на трагедията от бомбардировките в кулата Хобар през 1996 г. и в град Рияд през 2003 г.

В този филм Америка изпраща няколко свои агенти да разследват и да се намесят във връзка с акта за бомбардировка.

Но когато пристигнаха на мястото, екипът, съдържащ най-добрите тайни агенти, се сблъска директно с антиамериканската радикална група.

Готиното е, че този филм взема перспектива от различни ъгли на актьорите, така че да се чувства много интересно за гледане.

6. Хотел Мумбай (2018)

Хотел Мумбай е един от най-добрите индийски филми, базиран на инцидента с тероризма в хотел Мумбай, Индия, на 26 ноември 2008 г.

Този филм разказва историята на борбата на хотелския персонал, който се опитва да спаси гостите, хванати в капан в хотел Тадж, когато са нападнати от терористична група.

Филмът, режисиран от Антъни Марас, представя визуално изображение, което изобразява истинския инцидент, бандата.

Неограничен, Хотел Мумбай има и истински герой, който е назначен във филма, а именно Херман Оберой, който е главен готвач на хотел Тадж.

7. Черен петък (2007)

Подобно на филма Хотел Мумбай, Черният петък също е индийски филм, базиран на истинската история на терористичните актове в Мумбай, Индия , на 12 март 1993 г.

Бомбените атаки са извършени в 12 различни локационни точки и доведоха до смъртта на 257 души, докато 713 души бяха ранени, банди.

В допълнение, филмът, режисиран от Анураг Касихап, също е адаптиран по романа, озаглавен „Черен петък: Истинската история на взрива в Бомбай“ от Хусейн Зайди.

Това са седемте най-добри филма за тероризма, базирани на истински истории. Историята, подобна на първоначалната случка, прави филма още по-напрегнат.

Всъщност те са толкова сходни, че има филми, които в крайна сметка жънат много критики и стават противоречиви в света на големия екран.

Прочетете също статии за филми или други интересни статии от Тиа Рейша .