лесен начин да защитите компютъра си от хакери, когато сте шпионирани

Бъдете внимателни с атаките на хакери. Направете го по този начин, когато хакери ви дебнат.

Киберпрестъпността или престъпленията в киберпространството се увеличават от ден на ден. Всеки може да стане хакер за кратко време и всеки може да стане жертва на това престъпление. Разбира се, това ще ви навреди, защото хакерите лесно ще получат достъп до вашите лични данни и информация под всякаква форма.

Хакването на компютър вече не е нещо чуждо за ушите ви. Притеснението обаче винаги присъства в съзнанието ви. Тогава какво е решението? За това ApkVenue ще осигури лесен начин за защита на вашия компютър от хакери, които преследват вашите дейности на компютъра. Кои са лесните начини да защитите компютъра си от хакери ?

  • Как да защитим вашата кражба на банкови данни на Android от заплахи с вируси
  • Как да защитим вашия Android от измами със спам и фишинг измами
  • Как да заключите и защитите частни приложения на Android

Лесни начини за защита на компютъра от хакери

За да може компютърът ви да бъде защитен от престъпленията на хакерите, отсега нататък трябва да действате бдително, не просто да се бъркате и да не знаете какво да правите. Е, както ApkVenue каза преди, ApkVenue ще осигури лесен начин за защита на вашия компютър от атаки на хакери, които дебнат компютъра ви. Това е лесно, можете да го направите.

Използвайте Windows Event Viewer

Чували ли сте някога за това? Да, Windows Event Viewer показва съобщения както за приложения, така и за системния регистър . Е, този дневник съдържа грешки, информационни съобщения, както и предупреждения. Тази функция ще покаже всяка дейност, която се случва на компютъра или физически, или когато е свързана към интернет мрежата. Добре, ето стъпките, които трябва да направите:

  • Отидете на Старт и Run или едновременно натиснете Windows + R ключове . Ако използвате операционна система, по-нова от Windows XP, просто въведете интелигентно търсене в менюто "Старт" .
  • В полето за търсене въведете „ eventvwr.msc “, след което натиснете клавиша Enter .
  • На екрана ще се появи екранът за преглед на събития . Ако обаче използвате Windows Vista, ще трябва да изберете опцията Продължи .

  • Отворете системния дневник . Дневникът съхранява текущите записи на данни, които са били използвани, и е изцяло представен чрез показване на датата и часа. Разбира се, с тези данни можете лесно да разберете кога компютърът ви е използван за последно.

Е, можете да разберете кой се е опитал да хакне компютъра ви. По този начин можете да предприемете действия, за да предотвратите по- нататъшното навлизане на хакера . Ако този метод се счита за неефективен от вас, улеснете, ApkVenue все още има лесен начин да защитите компютъра си от други хакери, които трябва да направите. Какво е това?

Използвайте сканиране за вируси и злонамерен софтуер

Обикновено, без да знаете това, хакерите не са само от външни лица, които не познавате. Най-близките до вас хора могат лесно да хакнат вашия компютър. Как Лесно е, че вашите приятели или приятели са инсталирали нещо на вашия компютър и са скрити от системата. За това трябва да сканирате компютъра си с няколко антивирусни и анти-зловредни програми .

Можете да разчитате на този лесен начин да защитите компютъра си от хакери . Ако програмата е толкова лоша, че не може да бъде сканирана , това означава, че тя има способността да се маскира, така че да може да заобиколи антивирусните и анти-зловредните скенери . За това трябва да сканирате системата си, като сканирате Windows офлайн . Този метод е доста функционален , момчета , опитайте.

Използвайте различна интернет мрежа от преди

Когато някой наблюдава компютъра ви, един лесен начин да защитите компютъра си от други хакери е, че трябва да смените интернет мрежата, която сте използвали преди, и да се свържете с нова мрежа. Разбираш ли? Вижте , момчета , хакери обикновено наблюдават нашите компютри или компютри чрез интернет мрежата, която използваме. Ако случаят е такъв, можете да замените вашата интернет връзка с нещо друго, така че хакерите да не могат повече да имат достъп до вашия компютър.

Хакерите винаги правят досадни неща, особено когато се опитват да проникнат в личния ни живот като финансова информация, паролите ни в социалните медии и т.н. Според вас кой е най-ефективният начин да защитите компютъра си от хакери ? Споделете в коментарите по-долу.