Не очаквах! Ето 5 начина, по които хакерите разпространяват опасни вируси чрез WhatsApp

Популярността на WhatsApp и нарастващият брой хора, използващи това приложение, кара хакерите да го използват за извършване на киберпрестъпления, които са опасни за потребителите. Хакерите разпространяват опасен вирус чрез WhatsApp, който след това ще атакува устройството и изтича важни данни.

Популярността на WhatsApp като приложение за чат не трябва да се съмнява. Това приложение се използва от повечето потребители на смартфони като средство за чат, гласови и видео разговори. Лекото приложение и полезните функции карат все повече хора да избират WhatsApp като приложение за съобщения.

Популярността на WhatsApp и нарастващият брой хора, които използват това приложение, карат хакерите да го използват за извършване на киберпрестъпления, които са опасни за потребителите. Хакерите разпространяват опасен вирус чрез WhatsApp, който след това ще атакува устройството и изтича важни данни.

И така, за да не бъдете хванати в капан от хакери, тук ще ви кажа 5 начина, по които хакерите разпространяват опасни вируси чрез WhatsApp . Хайде, вижте следната статия!

  • Как да напуснем WA Group, без другите хора да знаят, чао-чао Hoax Group!
  • Най-лесният начин за промяна на темата WhatsApp | Можете да го направите без приложението!
  • Как да запазите тайно снимки на WhatsApp, 100% незабелязано

5 начина, по които хакерите разпространяват опасни вируси чрез WhatsApp

1. Верига за съобщения

Източник на снимката: alertonline

Трябва да се внимава за нарастването на верижните съобщения, изпратени чрез WhatsApp. Защото не малко от тези съобщения се оказаха, че съдържат вируси . Верижните съобщения, които съдържат вируси, обикновено се придружават от поръчки или покани за разпространение на съобщението до други потребители на WhatsApp с примамката на подаръци като интернет квоти и т.н. Обикновено съобщението приканва потребителя да изтегли определени приложения , въпреки че те съдържат вируси и могат да навредят на устройството, ако вече са изтеглени.

2. Съобщението съдържа връзки

Източник на снимката: money.id

Ако получите съобщение, което съдържа връзка към неясна страница, трябва или да го игнорирате, или просто да изтриете съобщението. Защото хакерите често разпространяват вируси чрез връзките, които изпращат заедно с покани или съобщения за покани. Когато се кликне върху връзката, потребителят ще бъде отведен на страница, която обикновено съдържа много реклами . Без да знаете, когато влезете в тази страница, устройството ви може да е било засегнато от вирус, който е готов да открадне важни данни като пароли, самоличности и т.н.

3. Покана за изтегляне на нови цветове за WhatsApp

Източник на снимката: компастечно

WhatsApp всъщност има икона и дисплей, доминиран от зелено. Много потребители могат да се чувстват отегчени от външния вид и цвета. След това хакерите се възползваха от това, за да разпространят вируса, като ги поканиха да изтеглят нови цветове за WhatsApp. Обикновено поканата ще бъде изпратена чрез съобщение заедно с линк за изтегляне. Заинтересованите потребители ще отворят връзката и ще инсталират приложението WhatsApp в нов цвят. Всъщност новият цвят на WhatsApp е направен от хакери за разпространение на вируси.

4. Skygofree

Източник на снимки: Socprime

Хакерите са създали злонамерен софтуер, наречен Skygofree, който може да шпионира потребители на WhatsApp чрез камери на смартфони, за да открадне някои данни или да хакне смартфона на жертвата. Потребителите, засегнати от този зловреден софтуер, няма да знаят, че камерата на смартфона им е тайно активна и шпионира за всяка дейност, която извършват.

5. Whatsapp Gold

Снимка източник: arabicrt.c

Още един начин хакерите подвеждат хората, които са отегчени от зеления цвят на WhatsApp, а именно WhatsApp Gold. Да, WhatsApp със златна икона и външен вид със сигурност е доста привлекателен за потребителите. Освен това се казва, че WhatsApp Gold се използва само от известни личности. Всъщност това е просто хакерски трик, така че потребителите да се изкушат да отворят изпратената връзка и да изтеглят WhatsApp Gold. Всъщност WhatsApp Gold е създаден за разпространение на опасни вируси и зловреден софтуер от хакери.

Е, това са 5 начина, по които хакерите разпространяват опасни вируси чрез WhatsApp . Как Били ли сте някога жертва на хакери, които са използвали WhatsApp, за да извършват своите киберпрестъпления? Като потребители, ние наистина трябва да бъдем внимателни и да не вярваме небрежно на неясните съобщения, които влизат в нашия WhatsApp, момчета. Дано това е полезно.