лесен урок как да нарисувате аниме за начинаещи

Кой иска да може да рисува аниме? За тези от вас, които искат да учат, ето урок за това как да нарисувате аниме, което е лесно за начинаещи.

Рисуването на аниме е трудно, съжалявам ! Има много техники за правене, от скициране на движенията на тялото му до даване на малки детайли. Скучно да рисуваш едно тяло, дори не можеш да направиш очи

Вярно ли е?

Може би уроците, които четете, не са за начинаещи. Спокойно, ApkVenue направи как да нарисувате аниме за начинаещи за вас. ApkVenue е сигурен, че ако прочетете тази статия до края, гарантирано ще можете веднага!

  • 75+ най-добри готини аниме изображения 2020, подходящи за тапети!
  • 20+ Най-доброто и най-новото аниме действие през 2021 г., трябва да гледате!
  • 10 най-весели офлайн аниме игри 2018 без нужда от интернет!

Урок как да нарисувате японско аниме за начинаещи

За да не искам да го правя , ApkVenue , който никога не е рисувал аниме, също ще опита, момчета. Резултатите не са много добри, но поне доказва, че и вие можете!

ApkVenue ще ви даде как да нарисувате аниме стъпка по стъпка . Ето например ApkVenue ще ви даде как да нарисувате женско аниме, което момчетата да следват!

Източник на снимки: youtube.com

Btw , ако искате да изпробвате този урок сутрин, определено ще ви трябва аларма. Така че, има писание за анимирано алармено приложение, просто го отворете тук!

Освен това ApkVenue ви съветва да използвате молив по време на тренировка!

Как да нарисувате аниме (глава)

На първо място, трябва да практикувате рисуване на различни орнаменти за лице . Тази част е важна, защото изражението на героя се показва от лицето, така че имате нужда от усърдна практика, за да можете да го нарисувате плавно.

За рисуване на вдъхновение, може би можете да изтеглите анимираните тапети по-долу!

ВИЖТЕ СТАТИИ

Стъпка 1: Практика за рисуване на ръбове

Първото нещо, което може да ви е необходимо, преди да нарисувате аниме герой, е да правите очи .

Можете да започнете първо да тествате външната част на окото, като използвате един ред. Удебелете линиите, които сте направили по-рано, но само отгоре и отстрани.

Стъпка 2: Практика за рисуване на шарки за очи

Сега, ако рамките за очи са готови, можете да направите някои модели на очите по ваш вкус.

Очи 1, 2 и 4 са нормални очи, очи 3 и 5 са ​​очи, обърнати нагоре, а око 6 е окото, използвано за изразяване на изненада.

Стъпка 3: Упражнете се да рисувате и двете очи

След като свободно владеете едното око, е време да нарисувате партньора . Трябва да изберете, героят, който искате да направите, е изправен право или леко наклонен.

Ако главата е права, очите трябва да са със същия размер, но ако главата е наклонена, направете очите малко по-тънки, които са по-далеч от гледна точка.

Стъпка 4: Рисуване на други части на лицето

Когато сте доволни от практикуването на очи, следващата стъпка е да нарисувате други части на лицето, като устата и носа.

Едно и също око може да има различно значение от рисуването на уста. Затова се уверете, че това, което искате да изразите, е нарисувано през устата.

Не забравяйте да нарисувате контура на лицето, така че анимето ви да започне да се показва.

Как да нарисувате аниме (скица на тялото и главата)

Как, успяхте ли да нарисувате лицето плавно? Време е да преминете към следващия етап, който е рисуване на скица на тялото .

Тази скица ще формира основата за това как вашият герой ще се движи, независимо дали стои или седи.

Стъпка 5 (Рисуване на скица на тялото)

Добре, проблемът с лицето приключи, сега е моментът да преминем към следващия етап, който е рисуването на тялото . Първо трябва да направите скица, как искате вашият герой да се движи.

За женските персонажи обикновено имат крака, които са по-дълги от нормалните хора. Освен това раменете са по-малки и по-близо до главата в сравнение с мъжете.

Стъпка 6 (Рисуване на главата)

След като приключите със скицирането на тялото, е време да опитате резултатите от упражнението за рисуване на глава . Кръгът на главата, който сте нарисували по-рано, е вашият водач.

Огънете линиите, за да създадете брадичката. Също така нарисувайте извити линии за водача, за да нарисувате лицето, от брадичката до върха на главата и отляво на лицето надясно.

Стъпка 7 (Рисуване на очите)

Време е да станете малко по-подробни! Начертайте очите, които сте практикували много пъти, от хоризонтална извита линия. Не забравяйте, че окото, което е по-далеч от гледната точка, е изтеглено по-тънко.

Искате ли първо да си починете? Добре е докато гледате аниме, тук ApkVenue дава връзката за препоръки!

Стъпка 8 (Рисуване на други части на лицето)

Добавете някои подробности за лицето, като носа и устата, за да покажете какъв израз искате да покажете.

Как да нарисувате аниме (рисуване на тяло и коса)

Стъпка 9 (Създаване на линията на тялото)

Първо оставяме настрана проблема с главата, сега все още се обръщаме към тялото. С помощта на контурната скица, направена по-рано, нарисувайте страните на тялото.

За женските герои, както в примера, китките и краката са по - малки от мъжките. На врата и раменете също трябва да се обърне голямо внимание, за да не изглежда персонажът на мъжки характер.

Следващата е талията. Аниме женските герои трябва да имат криви . Хълбоците ви трябва да изглеждат по-широки от раменете.

Тази стъпка е една от най-важните стъпки, така че трябва да внимавате, когато я рисувате.

Стъпка 10 (Рисуване на коса)

Добре, нека започнем да добавяме повече подробности. Първо е да нарисувате коса . В примера ApkVenue даде проби за коса, използвайки модела на ушните опашки .

Тази прическа е прическа, при която страничните косми падат пред ухото, докато достигнат брадичката. Начертайте косата от извитите страни на главата и добавете няколко бретона над очите.

Стъпка 11 (добавяне на подробности за косата)

След това можете да нарисувате част от опашката на понито . Направете вид кок в задната част на главата, след това нарисувайте косата отстрани, сякаш косата духа на вятъра.

Как да нарисувате аниме (секция за облекло и довършителни работи )

Добре, време е да влезем в последната част, която е да предоставим последните подробности и разбира се да опишем дизайна на облеклото за нашия герой.

Стъпка 12 (Рисуване на дрехи)

Главата е готова, сега е време да станете дизайнер на дрехи . Можете да нарисувате всеки модел, но тук Джака е облечен в училищна униформа.

Джака проектира хлабава униформа, за да не нарушава училищните правила, така че трябва да има малко разстояние между дрехите и направените скици. За врата Яка използва яка в стил V.

Стъпка 13 (подробно описание на дрехите)

Добавете някои еднообразни детайли , като ивици по равномерните ръбове и завържете. Не забравяйте, че униформите не са двуизмерни обекти, така че униформеното изображение, което създавате, трябва да изглежда така, сякаш вашият герой го носи, а не само да го поставя.

Стъпка 14 (Рисуване на дъното)

След шефа е време да нарисувате подчинени . Тъй като темата беше издухана от вятъра, направете полата леко пухкава.

Можете да започнете, като първо нарисувате средата, за да може размерът на полата да бъде симетричен. Колкото по-далеч до ръба, толкова по-високо е изобразен контурът на полата.

Стъпка 15 (последна)

Вашият герой е почти готов! Начертайте всички останали детайли, като чорапи, обувки и разбира се пръстите.

Проверете и лицето, защото Яка не му е казал да нарисува веждите и ушите, които са скрити зад бретона.

Как, лесно не е ли урокът за това как да нарисувате аниме за начинаещи по-горе? Джака може, особено ти. Горните стъпки, ApkVenue взе от hellokids.com . Късмет!

Прочетете също статии за аниме или други интересни статии от Fanandi Ratriansyah