мощен начин за премахване на вируси от вашия компютър, без да инсталирате антивирус

Благодарение на технологичния напредък, сега сме в състояние да сканираме вируси, без да е необходимо да инсталираме антивирусно приложение. Искате ли да знаете как? Вижте пълния след рецензията на Jaka.

Компютърният вирус е софтуер, който може да се възпроизвежда с цел да се вмъкне в програма или файл на компютъра. Разбира се, всички знаем, че този вирус може да причини различни проблеми , като например повреда на системата и т.н., и е също толкова опасен, колкото и зловредният софтуер.

В момента вече има толкова много антивирусни приложения, които могат да се използват за борба с различни компютърни вируси. Понякога обаче потребителите не са склонни да инсталират антивирусно приложение на своя компютър или смартфон, тъй като антивирусът е голяма тежест за RAM, особено за компютри с малък капацитет на RAM. За щастие, благодарение на технологичния напредък, сканирането на вируси вече може да се извършва, без да е необходимо да инсталирате антивирусно приложение на компютъра. Как да? Трябва само да се възползвате от онлайн услуга за сканиране на вируси . По-нататък ApkVenue обяснява изцяло.

 • ВНИМАВАЙ! Това са 14-те най-опасни вируса за всички видове смартфони с Android
 • Как да направите смъртоносен вирус за по-малко от 60 секунди, 100% работа!

Ефективни начини да се отървете от вируси от компютър, без да инсталирате антивирус

1. Онлайн скенер MetaDefender

Първата онлайн услуга за сканиране на вируси, която можете да опитате да извършите сканиране на вируси, без да се налага да инсталирате антивирусно приложение, е да използвате услугата MetaDefender .

 • Първо трябва да влезете в сайта на MetaDefender .

 • След това трябва да изберете файла, който първо ще сканирате, и да изчакате, докато процесът на качване на файла приключи, след което да изберете опцията за сканиране .

Източник на снимка: Снимка: metadefender.com
 • Изчакайте, докато процесът на сканиране завърши и можете да видите резултатите от сканирането в раздела Много сканиране .
Източник на снимка: Снимка: metadefender.com
 • Разделът Multi Scanning ще покаже списък с антивирусни програми, които се използват за сканиране на качените от вас файлове, както и резултатите от сканирането на тези файлове.
Източник на снимка: Снимка: metadefender.com
 • Можете също да видите информация за това дали вашият файл има вирус или не в горната част на екрана.
Източник на снимка: Снимка: metadefender.com
 • Ако вашият файл е заразен с вирус, иконата за сканиране, която беше зелена, ще стане червена и можете да изберете Sanitize (до опцията Rescan ), за да унищожите дезинфекцията на данните, за да предотвратите злонамерено съдържание да причини щети на файла.
Източник на снимки: Снимка: techviral.net

2. Kaspersky VirusDesk

Освен MetaDefender, можете да използвате и услугата Kaspersky VirusDesk. Начинът за използване на този онлайн скенер не се различава много от Meta Defender.

 • Това, което трябва да направите първо, е да изберете и качите файла , който искате да сканирате, след което изберете опцията Сканиране .
Източник на снимки: Снимка: virusdesk.kaspersky.com
 • Изчакайте, докато процесът на сканиране завърши.
Източник на снимки: Снимка: virusdesk.kaspersky.com
 • По-късно резултатите от сканирането ще се появят най-отдолу, заедно с информация за името на файла и вида на криптирането на файла, който използвате.

 • Ако резултатите от сканирането не са задоволителни, можете да изберете Не съм съгласен с резултатите от сканирането, за да изпратите съобщение до разработчика за преглед на резултатите от сканирането.

Източник на снимки: Снимка: virusdesk.kaspersky.com

[bacspesial] опасни компютърни вируси и как да ги поправя, 10 вида опасни компютърни вируси и как да ги преодолеем [/ bacspesial]

3. VirScan

Друга алтернатива на онлайн скенер, която можете да използвате за сканиране на файлове, без да е необходимо инсталиране на антивирусно приложение, е VirScan .

 • Подобно на двете предишни услуги за онлайн сканиране, първо трябва само да влезете в сайта VirScan , след това да качите файла и не забравяйте да изберете опцията Сканиране.
Източник на снимки: Снимка: virscan.org
 • Изчакайте, докато сканирането приключи и можете да видите информацията за резултатите от сканирането на файлове в долната част, заедно със списък с антивирусни програми, които се използват за сканиране на качените от вас файлове.
Източник на снимки: Снимка: virscan.org

Освен трите метода по-горе, можете също да премахнете вируси, като използвате следната команда:

attrib -r -s -h /s /d *.*

Командата по-горе ще покаже всички файлове на избраното от вас устройство (например E :). След това трябва да потърсите файл autorun.inf или файл с разширение .ink и .exe файл, чието име е необичайно или не го разпознавате. Това е файл с вируси и трябва само да въведете кратка команда, за да го изтриете.

del autorun.inf

Това беше начинът да се отървете от вируси, без да е необходимо да използвате антивирус . Дано полезно и късмет! Ако не желаете да инсталирате антивирус на компютър или смартфон, използването на трите онлайн скенера за вируси, съчетани с изтриване чрез CMD, със сигурност ще улесни проверката на сигурността на различни данни на вашето компютърно устройство.