как да активирам виртуален тъчпад на Windows 10

Виртуалният тъчпад е една от най-новите функции, идващи към актуализацията на Windows 10 Creators. Да, тази функция служи като заместител на физически тъчпад на лаптоп, базиран на Windows 10.

Виртуалният тъчпад е една от най-новите функции, идващи към актуализацията на Windows 10 Creators . Да, тази функция служи като заместител на физически тъчпад на лаптоп, базиран на Windows 10.

Този виртуален тъчпад може да се използва, когато се използват приложения, които не са оптимизирани за устройства със сензорен екран. За съжаление функцията на виртуалния тъчпад не се вижда на лаптопите с Windows 10, които нямат сензорен екран.

  • Как да отстранявате проблеми с компютър с Windows 10 / лаптоп
  • 9 начина за деактивиране на шпионирането в Windows 10
  • Как да преодолея Windows 10 с изтекъл срок без да преинсталирам

Как да активирам виртуален тъчпад на лаптоп със сензорен екран на Windows 10

Опцията за активиране на виртуален тракпад на Windows 10 е точно под опцията, която позволява виртуална клавиатура. Щракнете с десния бутон върху лентата на задачите в Windows 10 и щракнете върху Покажи бутона на тъчпада . Съответният бутон ще се появи в областта за уведомяване. Можете да щракнете върху бутона на виртуалния тъчпад, за да активирате или деактивирате функцията.

Виртуалният тъчпад изглежда и работи по същия начин като обикновения физически тъчпад. В основата има два бутона, които действат като бутони за ляв и десен бутон.

Освен обичайните бутони на тъчпада, като притискане за мащабиране , превъртане с два пръста и т.н., виртуалният тъчпад поддържа и всички жестове Precision Touchpad, които Microsoft предлага за физически тъчпада.

ВИЖТЕ СТАТИИ

Можете да се насочите към Настройки > Устройства > Тъчпад, за да управлявате опции и настройки за виртуалния тъчпад на Windows 10.

Прочетете също статии за Windows или други писания от Lukman Azis .