Как да премествате приложения на SD карта бързо и лесно!

Вътрешната памет на Android пълна? Просто се успокой! Ето как да преместите приложения и игри от вградената памет на SD карта. Може да бъде без root / допълнителни приложения!

Как да премествате приложения на SD карта е задължително, за да знаете, особено ако искате да изтеглите високо графични игри за Android, които, разбира се, заемат много памет.

В момента да се движат приложения на SD картата може да се направи без да се налага да се корен на мобилен телефон се използва на първо място, настоящите Android предложения на операционната система, по-добра гъвкавост.

За тези от вас, които този път се отбиха от статията на ApkVenue, тъй като паметта на мобилния телефон се запълваше, ApkVenue ще сподели най-лесния начин за преместване на приложението на картата с памет.

Методът, който ApkVenue ще сподели този път, не изисква специално приложение, той също е много лесен за следване и най-важното е, че гарантирано работи 100%!

Как да премествам приложения на SD карта без допълнителни приложения

В този експеримент ApkVenue ще ви покаже как да преместите приложението на SD картата на мобилен телефон Xiaomi. Как да премествате приложения на Xiaomi SD карта без root, трябва да се прави и на други марки мобилни телефони.

Ако вашият мобилен телефон е най-новият Asus, най-новият Samsung или дори OPPO, можете да използвате този метод.

Можете също да използвате този трик като начин за преместване на данните за играта на SD картата без корен, така че ще имате по-голяма гъвкавост при инсталиране на игри на мобилния си телефон.

Има 2 стъпки, които трябва да направите, за да може приложението на мобилния ви телефон да бъде преместено във външна памет. Ето стъпките:

Етап 1: Подгответе картата с памет, преди да преместите приложението на SD картата

Всъщност Google вече предоставя начин за преместване на данните от приложенията на SD картата, без да се изискват допълнителни приложения.

Просто този метод може да се направи само като се започне от версията на Android Marshmallow и по-нова , а за да се направи това, ви е необходима наистина чиста карта с памет.

Така че, всъщност не се нуждаете от никакво приложение, за да преместите приложението в mico SD, ако вашият Android вече е с версия Marshmallow и по-нова, но първо трябва да форматирате картата с памет.

Уверете се, че вашият смартфон има Micro SD, който е готов за използване за преместване на приложението, и тази карта с памет може да бъде открита от системата.

Първа фаза Как да преместите приложения на SD карта: Влезте в менюто за настройки

Този първи етап е етапът на подготовка за проверка дали картата с памет, която използвате, е подходяща за вътрешна памет или не.

На този етап системата за мобилни телефони, която използвате, ще открие годността на използваната карта с памет.

Ако на този етап се провали, не можете да продължите как да преместите приложението на SD картата и трябва да използвате друга SD карта . Ето пълните стъпки.

1. Отидете на страницата „Съхранение“

Влезте в менюто Настройки и изберете Съхранение

2. Изберете използваната SD карта

Уверете се, че картата с памет се чете от мобилния ви телефон. След това щракнете върху опцията SD карта, която използвате.

3. Щракнете върху иконата на тройната линия (бургер)

След това изберете логото с три реда в горния десен ъгъл на менюто на вашата SD карта.

4. Изберете менюто „След съхранение“ и форматирайте SD картата

Изберете Запазване на настройките , след което ще сте готови да форматирате вашата SD карта.

Ако в този момент не откриете никакви проблеми и използваната карта с памет се открие без проблеми, което означава, че картата с памет, която използвате, е съвместима със системата.

Можете да преминете към следващата стъпка за това как да преместите играта на SD карта, на етапа на форматиране.

Оттук остават само няколко стъпки за преместване на приложенията на SD картата.

Втора фаза: Форматирайте картата с памет като вътрешна памет

След като картата с памет е готова да се използва като вътрешна памет, е време да приложите как да преместите приложения на карта с памет с няколко кратки стъпки по-долу.

Трябва да следвате внимателно тези стъпки, за да сте сигурни, че няма да възникнат грешки при смяна на картата с памет.

Ето пълните стъпки от това как да преместите приложение в паметта в напреднала фаза, без помощта на допълнителни приложения. Моля, следвайте добре всяка инструкция.

1. Изберете „ФОРМАТ НА SD КАРТА“

След като се отвори прозорецът с настройки за съхранение, след това изберете ФОРМАТ НА SD КАРТА

2. Изберете „Форматиране като вътрешно“

Уверете се, че сте избрали Форматиране като вътрешно и изчакайте процеса на форматиране да приключи.

3. Изчакайте и оставете процеса на форматиране да завърши

Не премахвайте SD картата и не нулирайте мобилния си телефон, докато процесът на форматиране е в ход.

4. Изберете опцията „Преместване на съдържанието по-късно“

След като процесът на форматиране завърши, ТРЯБВА да изберете Преместване на съдържание по-късно, ако не изберете това меню, всичките ви приложения автоматично ще се преместят на картата с памет.

Свършен

След всички стъпки, които следвате правилно, паметта на мобилния ви телефон ще изглежда много по-различно, защото сте внедрили как да преместите приложението на тази карта с памет.

Обърнете внимание на картината, която ApkVenue включва по-горе, в лентата на играта е ясно как изглежда разликата преди и след като картата с памет е форматирана като вътрешна.

След като до този етап беше направено как да преместите приложението на SD картата, сега остава само да преместите приложението, което искате.

Етап 2: Преместете приложението на картата с памет

Е, следващата стъпка е да преместите приложения, които преди това са били съхранявани във вътрешната памет, във външна памет.

Как да преместите приложението на втория етап на SD картата също е много лесно, защото вашата карта с памет е форматирана като вътрешна памет преди.

Без повече шум, ето стъпките за преместване на приложения на SD картата.

Стъпки за преместване на приложения на SD карта

Можете да приложите стъпките по-долу, за да преместите приложението на картата с памет, както желаете, и ApkVenue даде само 1 приложение за прехвърляне.

Следвайте подробно тези стъпки, за да преместите приложението на SD карта .

1. Отворете менюто „Настройки“ на мобилния телефон

Влезте в менюто Настройки, след което изберете менюто Приложения / Приложения на мобилния си телефон.

2. Изберете приложението / играта, която искате да преместите

Изберете приложението или играта за Android, които искате да преместите във външна памет.

3. Изберете менюто „Промяна“

Изберете менюто Change , за да може приложението ви да се премести във външна памет.

4. Променете настройките за съхранение на SD карта

След това изберете промяна на хранилището на вашата SD карта .

5. Преместете приложението

Изберете Премести и изчакайте процесът на прехвърляне на данни да завърши!

Сега вашето тежко приложение или игра вече е на картата с памет и вече не е нужно да се притеснявате, ако паметта на мобилния ви телефон е пълна.

Можете също да използвате тези стъпки като начин за преместване на данните за играта на SD картата без корен.

Моля, обърнете внимание, НЕ ВСИЧКИ ПРИЛОЖЕНИЯ ИЛИ ИГРИ МОГАТ ДА СЕ ПРЕМЕСТЯТ НА КАРТАТА ЗА ПАМЕТ по този начин, но има вероятност игрите, които инсталирате, да могат да бъдат преместени тук.

Как да премествам приложения на SD карта с допълнителни приложения

Ако горните стъпки са специално за тези, които искат да преместят приложения на SD картата без помощта на допълнителни приложения, тогава можете също да се възползвате от приложения на трети страни като алтернатива.

В момента има много приложения за преместване на SD картата ek приложение, но повечето от тях изискват първо вкоренен мобилен телефон, за да могат да го използват.

Е, този път ApkVenue ще ви каже как да преместите SD карта с помощта на приложение, наречено Link2SD .

Това приложение не изисква корен достъп, но ще получите повече функции, ако го направите. Вместо да сте любопитни, ето стъпките.

1. Изтеглете приложението Link2SD

Изтегляте и инсталирате приложението Link2SD на вашия Android смартфон. След това отворете приложението, след като процесът на инсталиране приключи.

Производителност на приложения Bà ?? ¼lent Akpinar ИЗТЕГЛЯНЕ

2. Изберете приложението, което искате да преместите

Вие избирате кое приложение искате да преместите на SD картата.

3. Преместете приложението

След това всичко, което трябва да направите, е да преместите приложението на SD картата, като изберете бутона „Премести на SD карта“, след което изберете „OK“ .

Също така успешно преместихте приложението на SD картата. Не само приложения, можете също да използвате Link2SD за преместване на тежки игри на SD картата.

Можете също така да се насладите на функцията за свързване на OBB, така че не е нужно да се притеснявате да измисляте как да преместите OBB на SD карта без root.

Това беше начинът да преместите приложенията на SD карта без root, което можете да направите много лесно.

Как, паметта на мобилния ви телефон сега отново е облекчена , нали? С повече свободна памет вашият мобилен телефон ще бъде по-отзивчив, когато се използва.

Моля, споделете и коментирайте тази статия, за да продължите да получавате информация, съвети и трикове и новини за технологиите от Jalantikus.com

Прочетете също статии за Tech Hack или други интересни статии от Naufal .