70+ поздравления за последния Рамазан на гладно 2020/1441 ч

Поздравявайки Рамадан, можете да споделите поздравления на най-близките хора или да използвате постните думи от Рамадан 2020 във Вашите социални медии.

Всеки мюсюлманин трябва да очаква с нетърпение пристигането на свещения месец Рамадан. Този момент винаги се чувства по-топъл, когато можете да го прекарате с членове на семейството.

Като приветствате постния месец, който скоро ще пристигне, е добра идея да поздравите вашия пост на най-близките хора или в публикация в социалните медии.

Също така не е нужно да ви безпокоят и бъркат, за да съставяте дума по дума, защото ApkVenue е подготвил поздрави на гладно, които можете да използвате, банда.

Колекция от поздравления на гладно 2020

Поздравления за поста Рамадан 2020, който съдържа молитви и добри намерения, със сигурност имат смисъл и сила, които могат да укрепят връзката ви с най-близките ви хора.

За да можете по-запомнящите се думи на Рамадан да бъдат по-запомнящи се, по-добре изберете готини и съвременни поздрави на гладно. Ето, ApkVenue е подготвил всичко за вас, банда!

1. Поздравления на гладно за най-близкия човек

Определено искате да поздравите гладуването за вашето семейство, роднини или приятели, нали? Ако е така, следните думи на гладно са подходящи за тях, за да ги дадете.

Не просто поздравяваме поста, но можете също да използвате следния набор от изречения като мотивационни думи, така че постенето да бъде още по-полезно.

Semoga puasaku, puasamu dan semua ibadah serta amal kebaikan kita diterima oleh Allah Ta'ala. Semoga semua dosa kita pun diampuni oleh-Nya. Aamiin.

Sahabatku, dengan datangnya Ramadhan tahun ini, marilah kita syukuri dengan penuh rasa syukur dan suka cita. Semoga kebaikan selalu Allah limpahkan untuk kita semua, dan semoga kamu yang gendut bisa makin gendut. Selamat menunaikan ibadah puasa.

Selamat puasa ya! Semoga kuat puasanya, tidak ada bolongnya. Semoga dilancarkan rejekinya. Semoga diampuni semua dosanya. Semoga dimudahkan jodohnya. Aamiin ya Rabbalallamin.

Ya Allah, perkayalah saudaraku ini dengan keilmuan. Hiasi hatinya dengan kesabaran. Muliakan wajahnya dengan ketakwaan. Perindahlah fisiknya dengan kesehatan. Serta terimalah amal ibadahnya dengan kelipatgandaan, karena hanya Engkau zat penguasa seluruh alam. Aamiin ya rabbal'alamin. Marhaban Ya Ramadhan. Mohon maaf lahir dan batin.

Jika hati saling terpaut, rasa cinta terjalin indah. Bila salah dan khilaf terjadi, mohon maaf lahir dan batin. Marhaban ya Ramadhan. Selamat menunaikan ibadah puasa.

Siang diisi kebaikan, malam belajar Al-Qur an. Ramadhan jadi penerang, hati yang mulai remang-remang. Marhaban ya Ramadhan. Mohon maaf lahir dan batin. Selamat menunaikan ibadah puasa.

Tiada kebahagiaan tanpa syukur. Tiada rasa syukur tanpa sabar. Tiada sabar tanpa maaf. Marhaban ya Ramadhan. Mohon maaf lahir dan batin. Selamat menunaikan ibadah puasa.

Alhamdulillah, kita bertemu lagi dengan bulan Ramadhan, bulan penuh mutiara hikmah. Ini semua berkat nikmat-Mu, ya Allah. Semoga Ramadhan ini kita bisa lebih baik dari Ramadhan sebelumnya. Aamiin.

Bulan Ramadhan sudah di depan mata. Tak lama lagi kita akan berjumpa. Siapkan hati untuk mendekatkan diri pada-Nya. Marhaban ya Ramadhan. Mohon maaf lahir dan batin. Selamat menunaikan ibadah puasa.

Selembut embun di pagi hari, tengadah tangan sepuluh jari, ucapkan salah setulus hati, mari kita bersama berbenah diri di bulan Ramadhan yang suci. Marhaban ya Ramadhan. Selamat menunaikan ibadah puasa.

Jika semua harta adalah racun, zakat adalah penawarnya. Jika seluruh umur adalah dosa, takwa dan tobat adalah obatnya. Jika seluruh bulan adalah noda, Ramadhan adalah pemutihnya.

Seluruh alam berdzikir menyambut bulan penuh berkah. Kemuliaan bulan seribu bulan. Saat Allah memberikan ampunan. Marhaban ya Ramadhan. Mohon maaf lahir dan batin. Selamat menunaikan ibadah puasa.

Tiada bulan seagung ini. Tiada bulan semulia ini. Tiada bulan seberkah ini. Ramadhan penuh berkah dan maghfirah. Marhaban ya Ramadhan. Mohon maaf lahir dan batin. Selamat menunaikan ibadah puasa.

Diawali dengan Bismillah, menyambut bulan penuh barokah. Mari tingkatkan keimanan dan takwa. Semoga diampunkan segala dosa. Marhaban ya Ramadhan. Selamat menunaikan ibadah puasa.

Terselip khilaf pada canda, ada luka tergores pada tawa, terbelit pilu pada tingkah, tersinggung rasa dalam bicara. Mari kita saling memaafkan sebelum bulan suci Ramadhan 1441 H kita masuki. Semoga kita tetap setia dalam satu jalur, satu doa, satu tujuan; menggapai ridha Allah SWT.

2. Поздравления, Постни, поетични и мъдри

За да го направите по-хладно и да изглеждате добре в съставянето на думи, можете да използвате поетични и мъдри поздрави на гладно като следните.

Можете също да използвате думите, за да приветствате Рамадан 2020, за да направите страхотен и смислен статус на историята на WhatsApp, банда.

Gersang bumi tanpa hujan, gersang akal tanpa ilmu, gersang hati tanpa iman, gersang jiwa tanpa amal. Marhaban Ya Ramadhan, selamat menunaikan ibadah puasa 1441 H.

Matahari berdzikir, angin bertasbih, pepohonan memuji keagungan-Mu. Semua menyambut datangnya bulan penuh berkah. Selamat datang Ramadhan, selamat menunaikan ibadah puasa yang penuh berkah.

Dalam kerendahan hati, ada ketinggian budi. Dalam kemiskinan harta, ada kekayaan jiwa. Hidup ini terasa indah jika ada maaf. Mohon maaf lahir dan batin. Marhaban ya Ramadhan. Selamat menunaikan ibadah puasa.

Sebelum cahaya ilahi dipadamkan, sebelum langit runtuh, sebelum pintu taubat ditutup, sebelum malaikat menjemput, sebelum Ramadhan tiba, mohon maaf lahir batin atas kesalahan yang pernah dilakukan. Marhaban ya Ramadhan. Selamat menunaikan ibadah puasa.

Mengingat kata yang salah, hati yang berprasangka, janji yang terlupakan, sikap dan sifat yang menyakitkan, mohon maaf lahir dan batin. Marhaban ya Ramadhan. Selamat menunaikan ibadah puasa.

Sepuluh hari pertama bulan Ramadhan adalah fase pelimpahan rahmat bagi semua orang, 10 hari kedua merupakan fase pengampunan dari Allah, dan 10 hari ketiga adalah fase terbebas dari api neraka. Semoga kami bisa menjalani ibadah puasa ini sampai akhir nanti secara sempurna.

Satu tahun tak terasa Ramadhan pun telah kembali mendatangi kita Semoga yang dilalui dan dilakukan Menjadikan kebaikan di bulan suci ini Marhaban Ya Ramadhan 1441 H, Selamat menunaikan ibadah puasa.

Jika hati seputih awan, jangan biarkan ia mendung. Jika hati seindah bulan, hiasi dengan senyuman. Marhaban Ya Ramadhan, selamat berpuasa menjalankan ibadah kewajiban.

Ketika matahari terbit, tanda nafsu harus ditahan. Ketika matahari terbenam, tanda pelepas dahaga dan juga lapar. Jalani ibadah puasa dengan sepenuh hati, agar kelak amal tidak disesali. Marhaban Ya Ramadhan. Selamat menunaikan ibadah puasa yang penuh berkah.

Jika ada langkah membekas lara, ada kata merangkai dusta, ada tingkah menoreh luka, Mohon maaf lahir dan batin. Marhaban ya Ramadhan. Selamat menunaikan ibadah puasa.

Secara fitrah manusia itu bersih dan suci. Kedengkian dan kebencian membuat manusia menjadi kotor. Maka di bulan suci ini, mari kembali kita membersihkan jiwa, agar kita dapat kembali kepada fitrah.

Manusia tak pernah lari dari salah dan khilaf, karena manusia tidaklah sempurna. Di bulan yang suci ini, marilah bermaafan. Agar tiada dendam dan dengki. Mohon maaf lahir dan batin. Marhaban ya Ramadhan. Selamat menunaikan ibadah puasa.

Terselip khilaf pada canda, ada luka tergores pada tawa, terbelit pilu pada tingkah, tersinggung rasa dalam bicara. Mari kita saling memaafkan sebelum bulan suci Ramadhan 1441 H kita masuki. Semoga kita tetap setia dalam satu jalur, satu doa, satu tujuan: menggapai ridha Allah SWT.

Andai jemari tak sempat berjabat. Jika raga tak bisa bersua. Bila ada kata membekas luka. Semoga pintu maaf masih terbuka. Selamat menunaikan ibadah puasa.

Ibarat roda yang berputar, tak terasa debu dan kerikil mengotori pula menggoresnya. Begitulah perjalanan hdup kita tak pernah luput dari berbagai kesalahan dan menjadi noda. Maka di bulan yang suci dan penuh rahmat ini, mari kita maksimalkan ibadah kita. Selamat menjalankan ibadah puasa Ramadhan 1441 H.

Ramadhan itu adalah bulan memberi pertolongan (syahrul muwasah) dan bulan Allah memberikan rizqi kepada mukmin di dalamnya.

Marhaban yaa Ramadhan, pucuk selasih bertunas menjulang, dahannya patah tolong betulkan. Puasa Ramadhan kembali menjelang, salah dan khilaf mohon dimaafkan. Selamat Menunaikan Ibadah puasa.

Sebelum cahaya padam, sebelum hidup kan berakhir, sbelum pintu taubat tertutup, dan sebelum Ramadhan datang, mohon maafkan lahir dan juga bathin. Marhaban ya Ramadhan.

Mendekatkan diri kepada Allah SWT dengan mengerjakan ibadah yang sunnah, setelah mengerjakan ibadah yang wajib.

Perbanyak ibadah dan kurangi tidur. Bulan Ramadhan adalah bulan penuh berkah. Bulan Ramadhan adalah rajanya bulan yang dinanti oleh jutaan umat muslim.

Ramadhan adalah bulan yang sangat mulia. Bulan yang menjadi bukti cinta seorang hamba akan senangnya melakukan amal ibadah dalam waktu tersebut.

Puasa adalah perisai dan bukan pedang. Digunakan untuk menahan diri, bukan untuk menyerang.

Hati yang terluka mungkin masih membekas. Semoga di bulan suci Ramadhan ini dapat dimaafkan. Selamat menunaikan ibadah puasa. Marhaban Ya Ramadan 1441 H.

Tiada kebahagiaan tanpa syukur. Tiada rasa syukur tanpa sabar. Tiada sabar tanpa maaf. Marhaban ya Ramadhan. Mohon maaf lahir dan batin. Selamat menunaikan ibadah puasa.

Seiring terbenam mentari di akhir Sya ban berganti menyambut Ramadhan yang suci. Pesan ini sebagai ganti jabat tangan untuk ucapkan Marhaban ya Ramadhan.

3. Поздрави и кратки пости за надписи в социалните медии

Искате ли кратък, но смислен поздрав за Рамадан 2020? Ако е така, опитайте с кратки думи на Рамадан и някои рими, за да приветствате следващия Рамадан .

Освен че са подходящи да бъдат дадени на най-близкия човек, следващите поздрави за Рамазан на гладно могат да се използват и като съвременен надпис в Instagram. Опитайте, нека!

Sucikan hati, damaikan jiwa menyambut bulan yang penuh berkah.

Stop Main Instagram dan Facebookan! Mari tadarusan di bulan Ramadhan.

Napas menjadi tasbih, tidur pun menjadi ibadah. Semoga amal diterima dan doa diijabah. Selamat berpuasa.

Kunjungan yang paling utama adalah Masjidil Haram dan tempat kembali yang utama adalah surga. Semoga Ramadhan dapat mengantarkan kita ke keduanya.

Sebaik-baiknya sedekah adalah di bulan Ramadhan.

Setitik tinta jadi noda dan setitik salah jadi dosa. Ramadhan akan segera tiba dan marilah lebih tekun beribadah.

Bulan Ramadan, siapa yang siap berlaga, maka surga akan menyambutnya di alam baka.

Ramadhan, semoga berakhir dengan penuh keindahan.

Tak ada kata seindah dzikir, tak ada bulan seindah Ramadhan.

Alhamdulillah, bertemu lagi dengan bulan puasa yang penuh berkah dan karomah.

Siang diisi kebaikan, malam belajar Alquran. Ramadhan jadi penerang hati yang mulai remang-remang.

Ramadhan adalah bulan yang penuh rizki, bulan-Nya Allah untuk memberikan rizki kepada orang yang mukmin.

Fajar Ramadhan menghampiri dunia, seperti selembar sutra yang menghapus noda, sucikan hati, dan bersihkan jiwa.

Jangan jadikan puasa untuk bermalas-malasan. Tetap semangat menjalankan rutinitas sehari-hari.

Ibadah di bulan Ramadhan harus tetap habis-habisan karena tahun depan belum tentu kembali merasakan.

4. Честит пост на английски

За да стане още по-хладно, можете да поздравите на гладно на английски. Можете също да използвате тези амаризми от Рамадан като надписи на английски за Instagram.

The more you have fasting perseveringly, the healthier you will be.

Колкото повече постиш, толкова по-здраво ще бъде тялото ти.

May Allah bring countless moments of happiness and joy in your life. Happy Ramadhan!

Нека Аллах осигури неограничени моменти на щастие и радост в живота ви. Честит Рамадан!

Welcome to the heavenly month of Moslem entire over the world.

Добре дошли в свещения месец на мюсюлманите по целия свят.

Firstly, pardon me for every one of my slip-ups.. how about we begin Ramadhan by saying Bismillahirohmanirrohim.

Първо, простете всичките ми грешки, нека започнем Рамадан, като кажем Bismillahirohmanirrohim.

By fasting, presenting Holy Alquran, and having tarawihan, our Ramadhan will be brimming with peacefulness.

If you are going back to sinful life after Ramadhan, then you gained nothing but hunger.

Ако след месец Рамадан се върнете към грешен живот, тогава всъщност няма да получите нищо от удовлетворението си, освен глад.

Като пости, чете Корана и се моли таравих, нашият Рамадан е изпълнен със спокойствие.

The most valuable month from twelve months is Ramadhan. So appreciate the occasions.

Най-славният месец от дванадесетте месеца е Рамадан. Затова се наслаждавайте на моментите всеки път.

By sending this message without seeing you or shaking hand, I just wanna say Happy Ramadhan. May Allah give all the best for us.

Изпращайки това съобщение, без да се срещаме лице в лице или да се ръкуваме, просто искам да ви поздравя за Рамадан. Нека Аллах даде най-доброто за всички нас.

I wish you have an incredible Ramadhan this year.

Надяваме се, че тази година ще имате страхотен Рамадан.

Allah has once again brought Ramadan in our lives, and we must take this opportunity to do lots of pray. May Allah forgive us for all our sins.

Аллах отново въвежда Рамадан в живота ни и ние трябва да се възползваме от това, за да увеличим молитвите си. Нека Аллах да прости всичките ни грехове.

The beautiful and holy month is coming back bringing so much happiness to the waiting soul. Ramadhan, a month full of forgiveness, it is time to clean the soul of all sin to return nature and achieve victory. Happy fasting.

Красивата и свята луна сега се е върнала, за да донесе радост, която е толкова значима за чакащите души. Рамадан е месец, пълен с прошка, време е да изчистите душата от всички грехове, за да се върнете в природата и да постигнете победа. Честит пост.

I wish you and your family be protected and blessed by Allah. Allah is the only savior. Ramadhan Kareem Mubarak!

Надявам се вие ​​и вашето семейство да сте защитени и благословени от Аллах. Аллах е единственият спасител. Честит свещен месец Рамадан.

According to the Quran, on the final day of judgment, every sin done in life will be counted. And Ramadan is the opportunity to seek forgiveness from Allah. I wish you a Happy Ramadhan!

Според Корана, в деня на съда, всеки грях, извършен в живота, ще бъде отчетен. А Рамадан е възможност да помолите Аллах за прошка на всички грехове. Желая ви щастлив Рамадан!

Your sincere prayers, your devotion, your faith in Allah, will make you a better human, to serve this society with wisdom and truth. Happy Ramadhan.

Искрените ви молитви, вашата отдаденост, вярата ви в Аллах ще ви направят по-добро човешко същество, за да служите на това общество разумно и с Неговата правда. Честит Рамадан.

Ramadhan is the perfect time to learn and practice the teachings of the Quran. Quran is the only solution to be religious and stay close to Allah.

Рамадан е най-доброто време за изучаване и практикуване на учението на Алкран. Коранът е единственото решение да станете по-религиозни и винаги близо до Аллах.

As you pray and fast this Ramadan, may all your wishes come true. Enjoy the long-lasting blessings of Allah. Ramadhan Mubarak!

Когато се молите и постите в Рамадан, нека всичките ви желания се сбъднат. Наслаждавайте се на благословиите на Аллах завинаги. Честит Рамадан!

As soft as dew in the morning, look up ten fingers, say hello sincerely, let us together fix themselves, in the month of the holy month of Ramadhan.

Мека като роса сутрин, погледнете нагоре с десет пръста, кажете искрените си поздрави, нека се подобрим заедно, в свещения месец Рамадан.

„Ключът към успеха е отразен в Корана. Нека намерим благословия и напътствия, докато го рецитираме изцяло в дните на Рамадана. Честит Рамадан!

Ключът към успеха е отразен в Корана. Нека намерим благословии и напътствия, докато ги четем в деня на Рамадан. Честит Рамадан!

May Allah fill our heart with courage and makes our way closer to the victory. May Allah be always with us.

Нека Аллах изпълни сърцата ни със смелост и да ни приближи към победата. Нека Аллах винаги да бъде с нас.

May with each fast of Ramadhan, your soul be purified. And by the end of this month, may you be a person full of purity and your thoughts have clarity.

Нека с всеки Рамазан пост, душата ви ще се пречисти. И в края на този месец може да станете човек, пълен с чистота и умът ви да има яснота.

Ramadhan is here again, Allah has given humanity another chance to be bliss in purification and strive.

Рамадан отново е тук, Аллах дава на човечеството още една възможност да бъде щастлив в пречистването и стремежа.

Ramadhan is the best time to destroy all bad habits. Happy Ramadan Kareem!

Рамадан е най-доброто време за прекъсване на всички лоши навици. Честит месец Рамазан.

Allah is the one God, the Creator, the Initiate, the designer. For Him belong the most beautiful names. He is the Almighty. Wishing you a blessed Ramadhan.

Аллах е един, създателят, инициаторът, дизайнерът. За Него най-красивите имена. Той е Всемогъщият. Пожелаваме ви благословиите на Рамадан.

As soft as dew in the morning, look up ten fingers, say hello sincerely, let us together fix ourselves, in the month of the holy month of Ramadhan.

Мека като роса сутрин, погледнете нагоре с десет пръста, кажете искрените си поздрави, нека се подобрим заедно, в месец Рамадан, свещен месец.

Е, това беше колекция от поздравления за гладуването на Рамадан 2020, която можете да споделите с членове на семейството, роднини, приятели и вашата половинка, банда.

Постните думи по-рано също са много подходящи за вас, за да ги използвате като надпис в различни социални медии. Гарантирано да бъде запомнящо се и пълно със смисъл.

Прочетете също статии за гладуването или други интересни статии от Тиа Рейша .