Как да направите страхотни анимации на телефон с Android, може да бъде 2D и 3D!

Искате ли да направите анимация като Dalang Pelo с мобилен телефон? Можеш! Просто трябва да следвате как да правите анимирани видеоклипове на мобилния си телефон с 2D и 3D методи, гарантирано страхотно!

Обичате ли да гледате анимационни филми, банда? Всъщност всеки богат ще хареса анимационни филми, от деца до възрастни.

С развитието на технологиите сега правенето на анимационни филми също е по-реалистично и въоръжено със сложни помощни инструменти.

И така, стремите ли се да станете аниматор? Нямате нужда от скъпо оборудване, можете да правите анимации и на Android, знаете ли!

Тогава какви са стъпките? Ето ApkVenue, за да прегледате как да правите анимации на мобилен телефон с Android лесно и просто, че можете да го практикувате сами, банда!

Колекция от начини за правене на анимации на мобилен телефон с Android, направете прост анимационен стил!

Не е нужно да стигате далеч като аниматор, може би тези от вас, които четат тази статия, искат да знаят как да правят анимирани видеоклипове като Dalang Pelo или Как така , нали?

Анимираните канали в YouTube наистина са интересни и леки за наслада, особено с движещи се анимации, които ви карат да се чувствате по-у дома си като ги гледате.

Е, в дискусията на тази статия ApkVenue ще предостави урок за това как да правите анимирани видеоклипове на мобилен телефон с Android в 2D и 3D формати, знаете ли.

Любопитно как да го направя? По-добре просто погледнете следните рецензии, банда.

1. Как да направим 2D анимационен видеоклип

Първият начин да направите движеща се анимация е в 2D, известен още като двуизмерен формат, банда. Тук се нуждаете от приложение, наречено FlipaClip - Cartoon Animation .

Преди да следвате следващия преглед, по-добре изтеглете най-новото приложение FlipaClip по-долу.

Apps Productivity Visual Blasters LLC ИЗТЕГЛЯНЕ

С това приложение вече можете да разберете как лесно да създавате прости анимационни анимации в 2D формат на телефон с Android. Освен това са предоставени много шаблони .

FlipaClip също ще разчита на техники за рисуване на екрана на мобилния телефон, така че се уверете, че имате поддържащи инструменти като стилус и сте по-запознати с приложенията за рисуване на Android.

Ако е така, просто трябва да се обърнете към стъпките за използване на FlipaClip, както в прегледа по-долу, банда.

Стъпка 1 - Създайте нов проект на FlipaClip

 • Отворете приложението FlipaClip на телефона си с Android. Първият път ще ви бъде зададен въпрос за това на колко години сте, банда.
 • Когато стигнете до главната страница, както е показано по-долу, всичко, което трябва да направите, е да докоснете иконата „+“, за да създадете анимационен филм на Android в приложението FlipaClip.

Стъпка 2 - Дайте на анимацията заглавие

 • Начинът да направите следващото заявление е да предоставите заглавие, като попълните раздела Име на проекта според концепцията, която искате да направите.

Стъпка 3 - Изберете анимиран фон

 • След това можете да изберете фоновия псевдоним на фона на анимацията, който искате да направите. Докоснете секцията Избор на фон и изберете според вашите предпочитания, банда.

Стъпка 4 - Определете размера на анимираното видео

 • В раздела Избор на размер на платното ще бъдете помолени да изберете размера и формата на анимирания видеоклип, който искате да създадете.
 • Има опции за YouTube, Instagram, TikTok и Facebook със съответните им опции за разделителна способност и съотношение.

Стъпка 5 - Определете броя FPS

 • След това посочвате броя на кадрите в секунда или FPS, което ще определи колко гладко ще бъде анимационното видео, което правите.
 • По подразбиране секцията Избор на кадър в секунда ще покаже числото 12 fps, банда. Ако всички настройки са готови, трябва само да докоснете Създаване на проект .

Стъпка 6 - Стартирайте 2D анимация видео редактиране

 • Това горе-долу изглежда работната страница на приложението FlipaClip. Как да направите тази 2D движеща се анимация, просто трябва да използвате набора от инструменти в горната част, за да рисувате.
 • Тук можете също да създадете няколко слоя изображения с редица кадри, които можете да добавите сами, банда.

Стъпка 7 - Добавяне на звукови ефекти

 • Ако искате да направите говореща анимация на Android, всичко, което трябва да направите, е да докоснете иконата на високоговорителя вляво и да добавите звукови ефекти, или изтеглени от интернет, или сте записали себе си.

Стъпка 8 - Вижте визуализацията на анимирано видео

 • FlipaClip е по-подходящ за създаване на прости анимационни анимации с кратка продължителност. За да видите на видео преглед , просто трябва да натиснете Играй иконата в средата.
 • Например в този преглед има 32 кадъра, редактирани с формат 12 fps, което означава, че полученото видео ще продължи само 2 секунди.

Стъпка 9 - Направете 2D анимационен видеоклип във филм

 • И накрая, можете да промените анимацията във филмов формат като MP4, знаете ли. Трябва само да докоснете иконата с три точки горе вдясно и да изберете опцията Създаване на филм .
 • След това всичко, което трябва да направите, е да попълните името на филма и да докоснете Създаване на филм, за да го запазите в галерията си. По подразбиране FlipaClip ще включва воден знак, който може да бъде премахнат с платена опция.

2. Как да направим 3D анимирани видеоклипове

Е, тогава има и начин да направите 3D анимационен филм, известен още като триизмерен, като използвате приложение, наречено Animate It! .

Тук ще направите страхотен анимационен филм с герои, подобни на играта Minecraft, нали знаете! За тези от вас, които са любопитни, по-добре е първо да изтеглите приложението по-долу!

ИЗТЕГЛЕТЕ видео и аудио приложения

Анимирайте го! Самата използва Unity двигател подкрепа за създаване на анимирани движещи филми. Също така ще ви бъде дадена възможност за много символи и елементи, които са напълно безплатни за използване.

Как да използвате това приложение за 3D анимация също е сложно. Следвайки стъпките по-долу, вече трябва да знаете някои от основните функции.

Стъпка 1 - Създайте нов файл за 3D анимация

 • Първо трябва само да докоснете иконата за хамбургер в горния ляв ъгъл и да дадете заглавието на анимацията си в наличната колона, банда.

Стъпка 2 - Запознайте се с инструментите за анимация

 • Анимирайте го! предоставя различни инструменти за преместване на части от тялото на героя, придвижване, добавяне на рамки и много други.
 • ApkVenue също няма да обсъжда много, където просто трябва да проучите сами функцията на всеки инструмент в това едно 3D приложение за анимация.

Стъпка 3 - Променете символите и добавете обекти

 • В предишния бутон за хамбургер можете също да промените символите и да добавите обекти, които ще бъдат добавени към вашата анимация, знаете ли.

Стъпка 4 - Визуализирайте и запазете 3D анимираното видео

 • В долната част ще видите множество сцени, които могат да се коригират, за да се види движението на героите, банди. За да видите визуализацията , всичко, което трябва да направите, е да докоснете бутона за възпроизвеждане на екрана.
 • Ако искате да запазите редакциите си, трябва само да докоснете иконата Запазване в горната част. За съжаление, анимирайте го! не предоставя опция за експортиране на видеоклипа в галерията.

DISCLAIMER:

Video: Sekelas Adobe Premiere! Ini Kumpulan Aplikasi Edit Video Terbaik di HP Android

Nah, itulah dia cara membuat animasi bergerak keren cuma bermodal smartphone Android yang kamu miliki, geng. Hasilnya nggak bakal langsung bagus dan kamu harus mesti banyak belajar, kok!

Oh ya, apakah kamu punya rekomendasi atau tips lain untuk memulai cita-cita sebagai animator?

Yuk, tuliskan pendapatmu pada kolom komentar di bawah dan sampai jumpa pada artikel Jaka berikutnya, geng!

Baca juga artikel seputar Video atau artikel menarik lainnya dari Reynaldi Manasse.