как да създам таймер за изключване без допълнителен софтуер

Можем да направим таймер на лаптопа или компютъра си лесно, практично и без връзка и допълнителен софтуер. Как да? Вижте следните съвети.

Трябва да има някои от вас, които често използват лаптопи или компютри късно през нощта. Като геймъри, писатели или студенти, които изпълняват задачи и дисертации. И не е необичайно да заспят, докато използват компютър или лаптоп, защото може би вече е късно през нощта или е твърде уморен, за да правите дейности през деня.

  • Затварянето на екрана при изключване може бързо да повреди вашия лаптоп! Чудя се защо?
  • Сега изпращайте съобщения до бъдещето може да пристигне, дори ако подателят е изчезнал!
  • 6 уникални алармени приложения, които имат правилния начин да ви събудят

Това води до непрекъснато включване на лаптопа или компютъра, докато не се изключи, след като се събудите. Можете да направите таймер на лаптоп или компютър лесно, практически, без връзка и допълнителен софтуер . Как да? Вижте следните съвети.

Как да създадете таймер за изключване без допълнителен софтуер

Отворете CMD

Първата стъпка е да отворите командния ред или това, което често се нарича CMD, можем да го отворим с помощта на Win + R, след което напишете CMD и OK .

Въведете следния код

И така, ще използваме функцията Таймер на CMD, така че трябва да се приготвим да настроим времето, така че когато заспим, лаптопът или компютърът да се изключат сами. Методът е да напишете Shutdown.exe -s -f -t "3600" (числото в двойни кавички показва времето на таймера). След това Enter .

Как да го отменя

За да го отмените, просто напишете Shutdown.exe -a .

Забележка: Значението -s -f -t на Shutdown.exe -s -f -t е :

  • -s е за изключване
  • -f за обозначаване на сила
  • -t За да посочите таймера

Е, това е най-лесният начин да направите таймер за изключване без допълнителен софтуер, така че когато заспиваме, лаптопът или компютърът да може да се изключи сам. Ако имате други начини, можете да го споделите в графата за коментари!