10 програми за програмиране, за да бъдете страхотен програмист

Обхватът на програмистите става все по-широк. Ето 10 задания по програмиране, които трябва да знаете, за да станете надежден програмист.

Работата като програмист може да не е същата като преди, сега обхватът за работа в програмната индустрия е широк.

Ако искате да започнете кариера в програмната индустрия , вие или някой наистина може. Никога не е късно да започнете, поради факта, че не всички задания за кодиране са еднакви.

Когато решите да продължите кариера като обикновен програмист , в днешно време може да бъде много трудно, тъй като има толкова много различни нужди в програмната индустрия .

В заключение, трябва да помислите да се съсредоточите върху една от следните концентрации на задания за програмиране, за да увеличите шансовете си за успех.

  • 9 съвета за избор и закупуване на лаптоп програмист
  • Ето 5 известни красиви програмистки по целия свят
  • Не ме разбирайте погрешно! Това е разликата между хакер, разработчик и програмист

10 задания за програмиране, които можете да изберете

Разработване на софтуер

Обикновено видовете работни места при програмирането могат да бъдат много объркващи, например като „ разработчик на софтуер “, софтуерен инженер “,„ компютърен програмист “и„ разработчик на приложения “, като цяло всички тези работни места имат еднакъв обхват и цел. Възможно е дори имената да са различни от тези на други компании.

Така че не е нужно да се притесняваме да мислим за видовете работа, които бяха споменати по-горе. Тъй като всички те имат един и същ процес и цел, която е да се натрупват изисквания за функции за софтуер, дизайнерски решения и да се прилагат тези функции.

За да намерите работни места, свързани с разработването на софтуер , трябва да се съсредоточите върху търсенето на възможности в отрасъла по-долу.

Финанси / Финанси

Финансовата система е най-напредналата индустрия в света, пълна със сложни правила за работа, статистически анализ и има милиони данни, които могат да бъдат обработвани всеки ден. Тук са необходими бързина и умения.

Това е работа с изключително високо налягане. Следователно можете да се съсредоточите върху това да станете програмист, който се фокусира върху тази индустрия поради големите възможности.

Правителство / Правителство

Програмистите са търсени на всички нива на управление, за всичко, от обширни задачи по кодиране , проектиране и поддръжка на системата.

Ако имате други умения в областта на компютърната и мрежовата сигурност, можете да изберете специална позиция. Въпреки че знаем какво е да работиш в правителството, ползите и възможностите обикновено са големи.

Наследство

Технологиите винаги напредват всеки ден и повечето програмисти трябва да се фокусират върху следването на новите тенденции, но повечето бизнес дейности все още използват стари технологии.

Съществуват два типа задания по програмиране, свързани с Legacy, които поддържат и разширяват наследени системи или променят наследени системи с по-нови технологии.

За тези от вас, които искат да имат кариера в разработката на софтуер , може би можете да се съсредоточите върху тази индустрия, защото тенденциите се случват постоянно и това е чудесна възможност.

Мобилно развитие

Всяка година броят на потребителите на интернет се увеличава, във всяка развита и развиваща се държава същото, и Индонезия не е изключение. И този брой ще продължи да се увеличава.

Много хора обичат да използват приложения за смартфони в наши дни, приложенията за смартфони ще продължат да се развиват и имат дълго бъдеще, а разработчиците на приложения за смартфони със сигурност също ще продължат да се увеличават.

Следователно тези от вас, които искат да имат кариера като мобилно развитие, могат да се съсредоточат върху поглед към няколко от отраслите по-долу.

Стартиране

Може би решението за присъединяване към стартиращата индустрия е доста рисковано, като се има предвид, че почти половината от всички стартиращи фирми се провалят в рамките на 5 години.

Но това не означава, че трябва да го избягвате, ако сте човек, който обича предизвикателствата, това ще бъде мечта, която си струва да се преследва.

За да разработите стартиращо предприятие, не е нужно да сте фиксирани върху успеха на компания като PayPal или Instagram, която първоначално е била разработка на стартираща компания .

Игра

Също като стартиращите компании , присъединяването към игралната индустрия също е изпълнено с рискове.

Но това има достатъчно голям шанс, за да се направи игра обикновено са необходими месеци или години, за да завършите даден проект, след което го пуснете на пазара.

Ако играта стане интересна, тя ще има много фенове, които я играят непрекъснато, и това е възможност за успех за тези от вас, които искат да се включат в работата по програмиране на мобилни разработки, особено в областта на играта.

Уеб разработка

Уеб разработката е уникална специалност в индустрията за програмиране. И двата езика, архитектурата, работният процес и концепциите обикновено се припокриват малко с други индустрии.

Например разработването на бизнес приложения, които, разбира се, трябва да включват хора, които разбират управлението и финансите, или разработването на видео игри, които включват дизайнери на игри и т.н.

В тази връзка уеб разработката има тенденция да бъде безплатна.

Ако решите да се съсредоточи върху програмирането работа като уеб програмиране, тогава трябва да се разбере, че има три вида части уеб разработки, които да избирате, а именно развитието на предния край , обратно края на развитие , както и за развитие на цял куп . Използваният език и технология, разбира се, са различни при всеки тип част.

Преден край

В този раздел ще вземете само обхвата на работата по проектирането на уебсайт, за да изглеждате удобни за потребителя .

Използвайки езици като javascript, HTML и CSS , можете да внедрите функционалност, която прави уебсайтовете интерактивни и лесни за работа.

Back-End

Програмистът на back-end ще се съсредоточи върху обработката на логиката и данните на уебсайта.

Например, при изграждането на автомобил, ако предният край съставлява цялата рамка, задният край обработва всичко, което кара автомобила да работи.

За тези от вас, които искат да изберат кариера в областта на back-end разработката , тогава трябва да владеете езици за програмиране като PHP, Python, Javascript и Ruby .

Пълен стек

За разработването на пълен стек, обхватът на обработваната работа е всичко, а именно обработката на предните и задните части .

Работата като цялостна разработка обаче трябва да създаде дизайн на уебсайт и едновременно да прилага логика и данни. Тези работни места обикновено имат по-висока заплата.

Разработване на база данни

Всеки софтуер, който включва обработка на част от данните, трябва да използва база данни за съхранение на данните.

Ето защо в тази работа е необходимо разработване на база данни, за да се сведе до минимум сложността, да се оптимизира производителността и да се осигури лесен достъп до данните от програми, които се нуждаят от нея.

Ако решите да продължите кариера като разработване на база данни , тогава има два основни типа опции, които трябва да знаете.

По-добре е да овладеете и двамата, но обикновено и двамата имат потребности от различни индустрии.

SQL

SQL или ако се произнася „продължение“ е вид традиционна релационна база данни, която се използва в компютърното програмиране от десетилетия.

SQL е език сам по себе си и след това се появяват няколко популярни системи за управление на релационни бази данни (RDBMS), като MySQL, Microsoft SQL Server и SQLite .

NoSQL

Този тип база данни е нерелационна, предлагаща гъвкавост, мащабируемост и скорост на развитие за сметка на липсата на структура и цялост на данните.

Понастоящем NoSQL е доста тенденция за уеб и мобилно развитие, като разработва тези бази данни като MongoDB, Redis и Cassandra .

Въпреки това, въпреки това, SQL все още е по-популярен и изпитва нарастващо търсене по отношение на изискванията за работа.

Това са 10 работни места за програмиране, които са обещаващи в момента. Има много индустрии, от които можем да избираме от обхвата на работата като програмист , започвайки от Разработка на софтуер , Мобилна разработка , Уеб разработка и Разработка на бази данни .

Всички те имат различни индустриални нужди и разбира се, ние можем да избираме и да се фокусираме върху този избор.

И така, решихте ли се за кариера на програмист ? Напишете отговора си в колоната за коментари.