как да инсталирам приложения на лаптопи с Windows и MacOS

Как да инсталирате приложения на лаптоп, можете да го направите чрез няколко метода. Вижте как да инсталирате приложения на лаптопи Windows и macOS изцяло тук!

Как да инсталирате приложения на лаптоп с Windows или macOS със сигурност е важно знание, което всички трябва да знаете, банда.

Работата е там, че дори лаптоп с божествени спецификации със сигурност няма да означава, че в него няма инсталирано приложение, което искате да използвате.

За някой, който е свикнал да работи с лаптоп в ежедневните си дейности, инсталирането на приложения на лаптоп със сигурност не е трудно да се направи.

От друга страна, за обикновените хора може да е малко трудно и да ги накара да искат да се откажат.

Eits, но спокойно! Проблемът е, че този път ApkVenue ще ви каже как лесно да инсталирате приложения на лаптоп . Следете за пълното обяснение по-долу!

Как да инсталирате приложения на лаптопи с Windows и macOS

Въпреки че за някои хора това се счита за лесно нещо, в действителност не са малко хората, които не знаят как да инсталират приложения на лаптоп.

Освен това в момента има две от най-популярните операционни системи за лаптопи, а именно Windows и macOS, произведени от Apple.

Е, за тези от вас, които искат да инсталират приложение на лаптоп, но не знаят как, тук ApkVenue ще ви каже стъпките за това.

Как да инсталирате приложения на лаптоп с Windows 10, 8 или 7

Първо, ApkVenue първо ще обсъди как да инсталирате приложения на лаптоп с Windows OS, банда.

Има няколко начина за инсталиране на приложения на лаптоп с Windows, които можете да направите. Започвайки от инсталирането на .exe файлове през Microsoft Store до използването на софтуер за емулатор, ако искате да инсталирате приложения за Android на вашия лаптоп.

1. Как да инсталирам приложения на лаптоп чрез .exe файл

В момента има много приложения или софтуер за лаптопи с Windows, които циркулират в интернет и можете да ги изтеглите безплатно, банда.

Всъщност някои от тях предлагат първокласни функции като платени приложения.

Обикновено приложенията за лаптопи, които изтегляте, имат разширение на файла .exe . Сега, за да инсталирате приложение с това разширение, методът е много лесен, банда.

Note:


Di contoh kali ini Jaka akan menginstal sebuah aplikasi laptop untuk melakukan screenshot pada layar. Untuk menginstal aplikasi lainnya caranya nggak jauh berbeda kok, geng.

Стъпка 1 - Отворете файла на приложението
 • След като изтеглите приложението, което искате да инсталирате на вашия лаптоп, отваряте папката, в която сте запазили файла. О, да, можете също да изтеглите приложението за лаптоп на уебсайта на JalanTikus , знаете ли, банда.

 • Щракнете с десния бутон върху изтегления файл на приложението, след което изберете Отваряне .

Стъпка 2 - Одобрете контрола на потребителския акаунт
 • След това ще се появи диалоговият прозорец за споразумение за контрол на потребителските акаунти (UAC) , след което изберете OK .
Стъпка 3 - Инсталиране
 • На този етап обикновено трябва само да го попълните, като изберете бутона Напред, докато процесът на инсталиране завърши.
 • Освен това на този етап обикновено се изисква да определите местоположението на инсталацията , избор на език и т.н. според нуждите на инсталираното приложение.
Стъпка 3 - Щракнете върху Finish
 • Ако процесът на инсталиране на приложението е завършен, просто трябва да изберете бутона Finish , банда.
 • На този етап вие също успешно завършихте как да инсталирате приложения на лаптоп с Windows, банда.

2. Как да инсталирате приложения на лаптоп чрез Microsoft Store

За тези от вас, които търсят алтернативен начин за инсталиране на приложения на лаптопи с Windows 8 и 10, тази операционна система предоставя и платформа за цифрови магазини, наречена Microsoft Store, за изтегляне на приложения.

Самият Microsoft Store е като Google Play за потребители на Android. И така, има много приложения или игри, които можете да изтеглите чрез тази услуга.

Как да го изтеглите и инсталирате не е трудно, можете да следвате стъпките за това как да инсталирате приложението на лаптоп чрез Microsoft Store, което ApkVenue ви дава следното.

Стъпка 1 - Отворете Microsoft Store
 • Първата стъпка за това как да инсталирате приложение на лаптоп, което трябва да направите този път, разбира се, е първо да отворите софтуера на Microsoft Store, банда.

 • В Windows 10 можете да го търсите директно чрез менюто Търсене в лентата на задачите . Докато сте в Windows 8 , задръжте курсора на мишката над горния или долния десен ъгъл, докато се появи менюто за търсене .

 • След това изберете програмата Microsoft Store.
Стъпка 2 - Изберете приложението, което ще се инсталира
 • След това потърсете приложението, което искате да изтеглите, както и да го инсталирате на вашия лаптоп, банда.
Стъпка 3 - Изберете бутона Get
 • Ако сте избрали приложение, което искате да инсталирате на вашия лаптоп, изберете бутона Вземи .

 • Процесът на изтегляне ще започне автоматично и ще се появи в горната част.

Стъпка 4 - Щракнете върху бутона Стартиране
 • Когато процесът на изтегляне и инсталиране приключи, изберете бутона Стартиране . Сега приложението е успешно инсталирано на вашия лаптоп, банда.

3. Как да инсталирам приложения за Android на лаптоп чрез емулатор

Не само специално приложение за лаптопи, оказва се, че можете да правите и трикове как да инсталирате APK файлове на лаптоп, банда.

Как да инсталирате приложения за Android на лаптоп, е необходима помощта на Android емулатор, така че приложението все още да може да работи. Един от най-добрите емулатори там е NOX Player Emulator .

Първото нещо, което трябва да направите, е първо да инсталирате емулатора на NOX Player на вашия лаптоп.

Ако не знаете как, можете да прочетете предишната статия на ApkVenue за това как да инсталирате NOX Player Emulator .

Ако емулаторът е инсталиран успешно на лаптопа, можете да започнете да инсталирате приложението Andorid. Можете също да играете игри като Mobile Legends на лаптоп, използвайки този емулатор.

За тези от вас, на които им е по-удобно да играят игри на облекчен екран, как да инсталирате приложения на този един лаптоп наистина трябва да опитате!

Как да инсталирам приложения на компютър с macOS

След това има начин да инсталирате приложения на лаптоп macOS за потребителите на напреднали лаптопи, произведени от Apple.

Ето два начина за инсталиране на приложения на компютър с macOS, които можете да опитате. Първо през App Store, а също и с помощта на инсталационния файл .dmg .

1. Как да инсталирам приложения на лаптопи macOS чрез App Store

Подобно на Microsoft Store, Apple също има App Store, който позволява на потребителите да изтеглят официални приложения.

Как да инсталирате приложения на лаптоп чрез App Store всъщност е точно същото, както когато го отворите от iPhone. Но за повече подробности можете да следвате стъпките по-долу.

Стъпка 1 - Отворете и потърсете приложението в App Store
 • Първо, първо отваряте софтуера App Store на вашия лаптоп macOS. Продължете, като потърсите приложението, което искате да инсталирате.
Стъпка 2 - Щракнете върху бутона „Вземи“
 • Следващата стъпка за това как да инсталирате приложение на лаптоп на Apple, щракнете върху бутона „Вземи“ .

 • След това щракнете върху бутона „Инсталиране“, за да преминете към следващата стъпка как да инсталирате приложението на лаптопа. Изчакайте процесът да завърши.

Стъпка 3 - Влезте в Apple ID
 • За да завършите процеса на инсталиране на приложения на лаптоп чрез App Store, първо трябва да влезете в своя Apple ID акаунт.

 • Ако е така, приложението ще се появи на Launhpad.

2. Как да инсталирам приложения на лаптопи macOS чрез файлове. dmg

Освен от App Store, разбира се, можете да изтегляте приложения и от уебсайт в интернет. По-късно изтегленият от вас инсталационен файл има разширение .dmg или което означава образ на диска .

Но как да инсталирате приложение на лаптоп чрез .dmg файл, разбира се е различно от това, когато го изтеглите от App Store.

Малко по-дълго, но не толкова сложно, както когато инсталирате Windows 10 със светкавица, разбира се. Вместо да бъдете любопитни, по-добре веднага да видите следните стъпки.

Стъпка 1 - Намерете и отворете .dmg файла
 • На първо място, търсите инсталационния файл .dmg, който е изтеглен успешно.

 • След това щракнете двукратно върху файла, за да го отворите и продължете към етапа на инсталиране.

Стъпка 2 - Щракнете върху „Приемам“
 • След това ще се появи прозорец_ Лицензионно споразумение с краен потребител_, тук щракнете върху „Съгласен“, за да можете да продължите как да инсталирате приложения на следващия компютър.

 • След това изчакайте, докато процесът на зареждане завърши.

Стъпка 3 - Преместете приложението в папката „Приложения“
 • Следващата стъпка е да щракнете и плъзнете приложението, което ще се инсталира, в папката „Приложения“ . След това изчакайте процесът да завърши.
Стъпка 4 - Готово
 • На този етап успешно сте направили стъпките за това как да инсталирате приложения на компютър macOS, банда. Можете да намерите приложението в папката „Приложения“, както следва.

БОНУС: Как да деинсталирам приложения на Windows и macOS лаптопи

Понякога, когато лаптопът започне да се чувства бавен, деинсталирането на приложението е едно от решенията, избрани от повечето хора.

За тези от вас, които не знаят как да деинсталират приложения на лаптопи с Windows и macOS, тук Jaka дава стъпките, банда. Слушай, нека!

1. Как да деинсталирам приложения на компютър с Windows

Инсталирането на приложения на лаптоп с Windows всъщност е доста лесно и бързо.

Не е необходимо да използвате никакъв CMD команден код, защото това може да бъде направено много практично чрез следните стъпки.

Стъпка 1 - Отворете контролния панел
 • За да намерите менюто на контролния панел , методът е същият, както когато търсите приложението Microsoft Store, което ApkVenue обясни преди това, банда.
Стъпка 2 - Изберете опцията за Деинсталиране на програма
 • След това в менюто Програми изберете опцията Деинсталиране на програма .
Стъпка 3 - Изберете приложението за деинсталиране
 • След това изберете кое приложение искате да изтриете или деинсталирате от вашия лаптоп, банда.

 • Следващата стъпка, щракнете с десния бутон върху приложението, след което изберете Деинсталиране .

 • Следвайте процеса, за да завършите, успешно сте деинсталирали приложението на лаптопа, банда.

2. Как да деинсталирам приложения на компютър macOS

Малко по-различно от Windows OS, как да изтриете приложения на лаптоп macOS е още по-лесно за вас, банда.

Трябва само да следвате стъпките от ApkVenue по-долу.

Стъпка 1 - Отворете папката „Приложение“
 • Първо отваряте папката „Приложения“ и намирате приложението, което искате да деинсталирате.
Стъпка 2 - Щракнете върху иконата „Настройки“
 • След като изберете приложението, което искате да изтриете, щракнете върху иконата на зъбно колело „Настройки“ в горната част.

 • Продължете, като изберете опцията „Преместване в кошчето“ , за да я изтриете. Свършен!

Е, ето няколко начина за инсталиране на приложения на лаптопи с Windows и macOS, които можете да опитате, банда.

Ако има приложение, което искате да изтриете, можете да следвате как да деинсталирате приложението на лаптопа по-рано.

Много лесно, нали, как? Дано това е полезно и да се видим в следващата статия на ApkVenue!

Прочетете и други интересни статии от Tech Hack от Shelda Audita .