7 най-добри футболни филма за всички времена, направете лекарството да пропусне!

Мис да гледате футболен мач? По-добре да гледате най-добрия футболен филм по този, гарантиран не по-малко вълнуващ!

За футболните фенове разпространението на вируса Corona ги прави неспособни да се наслаждават на любимите си мачове.

По-голямата част от лигите по света са преустановени за неопределено време. Всички се съгласиха да направят това, така че този вирус да не се разпространява по-зле.

За да лекувате носталгията си, ApkVenue дава някои препоръки за най-добрите футболни филми за всички времена!

Най-добър футболен филм

В сравнение с други спортове, футболът е този, който често се представя на големия екран.

Има много различни гледни точки, вариращи от биографии, история, другата страна на привържениците на клуба, до равенство между половете.

Без повече шум, ето списък с най-добрите футболни филми!

1. Пеле: Раждане на легенда (2016)

Първият филм в този списък е Pele: Birth of a Legend . Както подсказва името, този филм е биография на легендарния бразилски играч.

Ще разгледаме ранния живот на Пеле (Кевин де Паула), за да може той да се превърне в един от най-успешните и известни футболисти на всички времена.

Не само как е бил вербуван от клуба на Сантос и е помогнал на Бразилия да спечели световното първенство, ще видим връзката на Пеле с баща му.

2. Юнайтед (2011)

Феновете на клуба на Манчестър Юнайтед трябва да гледат този филм на Юнайтед . Този филм е базиран на трагичните събития, преживяни от екипа през 1958 година.

Сър Мат Бъсби (Дугрей Скот) беше треньор на Манчестър Юнайтед, когато много от членовете на екипа му бяха убити при трагична самолетна катастрофа.

Той също така създаде нов младежки отбор, който стана известен като Busby Babes . Ще видим как той и екипът му ще успеят да станат най-младият отбор, който някога е печелил лигата.

3. The Damned United (2009)

Във филма The Damned United ще видим легендарния британски мениджър Брайън Клъф (Майкъл Сийн). Той е известен със своя нестабилен и ексцентричен темперамент.

Този филм проследява 44-те дни, прекарани от Clough като мениджър на Лийдс Юнайтед през 1974 година.

За това кратко време ще видим ера, която е едновременно противоречива и легендарна за треньора.

Прокълнатият Юнайтед често се смята за един от най-добрите футболни филми, правени някога. Освен сюжетната линия, феноменалната поява на Майкъл Сийн е причината.

Други футболни филми. . .

4. Гол! (2005)

Ако бъдете помолени да посочите най-известния футболен филм, отговорът може да е Гол! който беше пуснат през 2005г.

Този филм разказва историята на Сантяго Мунес (Куно Бекер), нелегален имигрант, който живее в Лос Анджелис. Както се оказва, той е влюбен във футбола и има талант.

Способността му да привлича вниманието, така че той получи възможност да играе с английския клуб, Нюкасъл Юнайтед.

Успехът на този филм му е донесъл няколко продължения, включително историята на Мунес да се премести в Реал Мадрид и да участва в Световната купа.

О, да, много истински футболисти направиха камеи в този филм, включително Дейвид Бекъм и Лионел Меси.

5. Зелени улични хулигани (2005)

За разлика от другите филми в този списък, Green Street Hooligans разказва историята на футбола от гледна точка на феновете, или по-скоро хулиганите (твърдите фенове).

Мат Бъкър (Илайджа Ууд) е студент от Харвард, който бе несправедливо изгонен от кампуса.

Той също така реши да хукне в къщата на сестра си в Англия. Там той се сближава със своя шурей и е въведен в света на британския футболен хулоганизъм.

Този филм успява да изобрази хулиганската култура доста точно, което всъщност често се разглежда като увреждащо имиджа на британския футбол.

6. Bend It Like Beckham (2002)

Ако търсите футболен филм на тема равенство между половете, опитайте да гледате комедията Bend It Like Beckham по този.

Ще видим жена от индийски произход на име Джес Бамра (Парминдер Награ), която иска да стане футболист. За съжаление консервативните му родители не се съгласиха.

Той не просто се отказа. Заедно с най-добрия си приятел Джулс Пакстън (Кийра Найтли) той се опитва да докаже, че може да доведе отбора си да стане шампион.

7. Saolin Soccer (2001)

Ако този е Джака е сигурен, че сте го гледали. Shaolin Soccer е един от най-популярните филми с футболна тематика.

Освен с участието на Стивън Чоу, който играе Leg Sing , този филм е и много интересен благодарение на супер способностите, притежавани от играчите.

Лег Синг се опитва да убеди братята си да искат да играят футбол. Получили отказ, те най-накрая се събраха и съживиха своите способности.

Този филм комбинира шаолин кунг-фу и футбол. Играчите му се стремят отново да популяризират своите бойни изкуства сред обществеността.

Това бяха някои препоръки за най-добрия футболен филм на JalanTikus. Джака се опитва да дава филми с различни теми.

Гарантирано, гледането на филмите по-горе ще лекува копнежа ви по футбол. Освен това можете да научите и за историята на футбола чрез филмите по-горе.

Коя ще гледате първо? Пишете в коментарите, да!

Прочетете също статии за филми или други интересни статии от Fanandi Prima Ratriansyah .