как да използваме webex на най-новите мобилни телефони и лаптопи 2020

Как да използваме Webex на мобилни телефони и лаптопи е изненадващо лесно. Това приложение се нарича още по-безопасно и има функции като Zoom, банда!

Начинът на използване на Webex всъщност не се различава много от приложенията за видео разговори като цяло, като Zoom, което вече беше вирусно.

Но с новината, че приложението Zoom е опасно за хакване на данни във феномена "Zoom Bombing", много хора търсят алтернативи на своите нужди за онлайн срещи .

Понастоящем има много заместващи приложения за Zoom, които имат подобни функции, една от които е приложението Webex или Cisco Webex Meeting, което много хора търсят.

Е, в тази статия ApkVenue ще разгледа как да използвате Webex на мобилни телефони и лаптопи, които можете да използвате като ръководство за използване на това приложение. Виж това!

Ето как да използваме Webex Meeting, приложението за безплатна видеоконференция на Cisco

Преди това може би не сте били запознати с името на това приложение за онлайн срещи , нали? Cisco Webex Meeting или Webex е приложение за видеоконференции, което идва от разработчици на Cisco, банди.

Източник на снимки: pcmag.com (Среща на Cisco Webex срещу Zoom Cloud Meeting, коя е по-безопасна и по-удобна, а?)

Когато сравняваме Webex срещу Zoom , и двете имат сходни функции и са много полезни при работа от вкъщи или работа от вкъщи .

Предлага се на многоплатформена основа , може да се използва безплатно и може да побере 100 участници в една среща.

Интересувате ли се да използвате Webex като алтернатива на онлайн приложенията за срещи освен Zoom? Хайде, вижте пълния преглед, както следва!

1. Как да станете домакин на Webex

Първото нещо, което може да обърка много хора при първото използване на това приложение, е как да използваме Webex като хост .

За разлика от това как да изтеглите Webex на лаптоп, което е много лесно, регистрирането на акаунт в Webex е доста сложно и не толкова просто като Zoom. Но е много по-безопасно, защото първо трябва да създадете специален URL адрес на събранието .

За това как можете да следвате стъпките по-долу. ApkVenue препоръчва да се регистрирате през лаптоп, банда!

1. Регистрирайте се, за да станете домакин на Webex

Трябва да се регистрирате за акаунт в Webex, за да бъдете домакин на срещата . Как да създадете акаунт в Webex може да бъде, като посетите следния сайт на Webex ( //cart.webex.com/sign-up ).

В предоставената колона просто въведете имейл адреса, който искате да регистрирате, и щракнете върху Регистрация .

2. Въведете поддържащи данни

След това въвеждате региона на произход, а също и пълното име, ако сте щракнали Напред .

3. Проверете имейла от Cisco Webex Meeting

След това Webex ще изпрати имейл за потвърждение на имейл адреса, който сте регистрирали по-рано. Проверете имейла от Webex и кликнете върху бутона Създаване на парола .

4. Задайте парола за акаунт в Webex

След това задайте паролата за акаунта в Webex, която искате да създадете. Уверете се, че посоченият имейл съвпада с това, което сте регистрирали. Ако сте щракнали Напред .

5. Успешно списък с хостове в приложението Webex

Ако сте стигнали до следващата страница, това означава, че начинът да използвате Webex като хост е бил успешен, банда. Тук можете да отбележите URL адреса, отбелязан от ApkVenue, който по-късно ще функционира като стая за срещи .

2. Как да използваме Webex на телефони с Android и iPhone

Тъй като обикновено се използва при срещи, докато пишете на лаптоп, има и хора, които предпочитат да използват приложението Webex на мобилните си телефони.

И за Android, и за iPhone можете да следвате как да използвате Cisco Webex на мобилния си телефон, както е описано в следващите стъпки.

1. Изтеглете приложението Webex на мобилния си телефон

Изтеглете приложението Webex на HP за потребители на Android, което можете да получите чрез следната връзка. Междувременно за iPhone можете да го изтеглите директно от App Store.

Изтеглете Webex за Android чрез Google Play Store

2. Започнете да се присъединявате към събрание без регистрация

За да станете участник в събранието , можете също да се присъедините без регистрация, като докоснете менюто Присъединяване към събранието . След това въведете URL адреса, споделен от хоста и въведете името и имейл адреса. Ако е така, всичко, което трябва да направите, е да докоснете Присъединяване .

3. Влезте в акаунта в Webex на HP

Междувременно, за да използвате Webex Meeting на мобилния си телефон като хост, трябва да влезете, като докоснете бутона Вход на началната страница. Въведете имейл адреса и докоснете Напред .

4. Изберете Webex Site и въведете парола

Следващата стъпка е да изберете сайт на Webex, който е създаден автоматично преди това и да въведете паролата от вашия регистриран акаунт, банда.

5. Създайте стая за срещи

тогава за това как да създадете стая на Webex на мобилния си телефон, просто трябва да докоснете Start Meeting . След това първо задавате видео и аудио, след което се присъединявате, като докоснете Старт .

6. Споделете URL адреса на Webex и номера на срещата

За да поканите приятели, трябва само да натиснете бутона с три точки в долната част и да изберете менюто Информация . След това можете да споделите URL или номер на събрание чрез имейл или приложения за чат като WhatsApp, банди.

7. Среща на Webex относно успеха на HP!

Ето как ще изглежда онлайн срещата, ако се опитате успешно да използвате Webex Meeting на мобилния си телефон. Дори и за версията на приложението на iPhone, можете да промените фона и да активирате предната и задната камери едновременно, знаете ли.

За да завършите срещата , всичко, което трябва да направите, е да докоснете червения бутон X и след това докоснете Напускане на събранието, за да напуснете стаята за срещи .

3. Как да използваме Webex на лаптоп

За въпроси по срещи , които изискват споделяне на екрана , можете също да използвате Webex на лаптоп или компютър, който, разбира се, вече трябва да поддържа уеб камера и микрофон .

Ако използвате компютър, уверете се, че сте добавили уеб камера , банда. Или ако нямате такъв, можете лесно да използвате телефона си с Android като уеб камера , знаете ли.

Не отнема много повече време, можете да следвате как да използвате Cisco Webex Meeting на лаптоп по следните начини.

1. Изтеглете приложението Webex на лаптопа

Първо, можете да изтеглите приложението Webex на вашия лаптоп чрез линка, който ApkVenue е предоставил по-долу, банда. Инсталирайте и отворете приложението Webex по-късно.

Изтеглете Webex за Windows чрез официалния сайт

Как да инсталирате Webex на лаптоп е същото като това как да инсталирате други компютърни приложения, банда. След това следвайте как да използвате следния Cisco Webex.

2. Присъединете се към Webex Meeting като гост

Ако не се регистрирате за акаунт в Webex, можете да използвате опцията Използване като гост на началния екран. След това въведете вашето име и имейл адрес, след което щракнете върху Продължи като гост .

3. Започнете да се присъединявате към срещата

Ще се отвори нов прозорец като този по-долу. В колоната „ Присъединяване към среща “ всичко, което трябва да направите, е да въведете връзката, споделена от хоста, и да щракнете върху „ Присъединяване“, за да започнете да се присъединявате.

4. Влезте в приложението за лаптоп Webex

За тези от вас, които искат да хостват Webex, въведете имейл адреса, който е бил регистриран по-рано, след което щракнете върху Напред .

5. Започнете да създавате нова стая за срещи

Ще се появи нов прозорец със следния дисплей. За да създадете нова среща , трябва само да щракнете върху Започнете среща в горната част.

6. Осигурете видео и аудио връзка

Преди да се присъедините, можете да се уверите, че видео и аудио връзката работи или не. Ако сте сигурни, всичко, което трябва да направите, е да щракнете върху Започнете среща .

7. Поканете приятели в стаята за срещи

За да поканите приятели, всичко, което трябва да направите, е да споделите или URL адреса, или номера на събранието, който можете да получите, като щракнете върху иконата "i" в лявата част на прозореца на приложението Webex на лаптопа.

8. Срещата за приложението за лаптоп Webex беше успешна!

Ето как изглежда приложението Webex на вашия лаптоп, когато имате среща . По отношение на характеристиките и интерфейса, той е горе-долу подобен на този, предлаган от Zoom, бандата.

За да излезете от стаята или да приключите срещата , трябва само да докоснете червената икона X в долната част. Наистина лесно, нали?

Е, така трябва да използвате Webex на мобилни телефони и лаптопи за тези от вас, които искат безопасни и безплатни онлайн срещи, без да е необходимо да се абонирате за стотинка.

Това приложение на Cisco Webex Meeting, след като го използва известно време, има основни функции като Zoom, като безплатна опция, като може да побере много участници, споделяне на функции на екрана , запис и други.

Ако ще останете или изберете да изтриете своя Zoom акаунт, банда? Хайде, споделете мнението си в колоната за коментари по-долу!

Прочетете също статии за онлайн срещи или други интересни статии от Satria Aji Purwoko .