8 функции на бутона за захранване на Android, които може да не знаете

Ако обикновено използвате бутона за захранване, за да включите или изключите смартфона си, може би не знаете функциите на 8 бутона за захранване.

Бутонът за захранване е основен бутон, който се намира на всички смартфони. И Android, и iPhone, или дори Windows Phone определено се нуждаят от бутон за захранване. С бутона за захранване можете да включите и изключите вашия смартфон. Можете да си представите колко неприятности биха били, ако нямаше бутон за захранване, нали?

Но знаете ли, че бутонът за захранване на Android има много функции, не само за включване или изключване на смартфон? Е, тук са 8 действителни функции на бутона за захранване на Android, които трябва да знаете.

  • Как да заключите екрана на Android, без да натискате бутона за захранване
  • Как да променяте функцията на бутона за сила на звука на захранване на телефон с Android
  • Как да приключите разговор с бутона за захранване на Android

Функции на бутона за захранване

Не само за изключване на вашия смартфон, бутонът за захранване има безброй други функции, които могат да се използват в комбинация с други бутони. Тук това са някои от функциите на бутона за захранване и комбинации с други бутони, които трябва да знаете.

1. Включване и изключване на екрана

Това е функцията на бутона за захранване, за която трябва да знаете. Като натиснете и задържите бутона за захранване за около 3 секунди, можете да включите вашия или вашия смартфон. Представете си, ако няма бутон за захранване, трябва да извадите батерията, ако искате да включите или изключите смартфона. Какво ще стане, ако вашият смартфон използва несменяема батерия ?

2. Заключване на екрана на Android

Уверете се, че винаги заключвате екрана на Android, така че никой да не играе на вашия Android. Ако активирате заключения екран на Android, по подразбиране вашият Android ще бъде заключен, след като екранът изгасне за 5 секунди. Но можете да го промените, за да се заключи незабавно всеки път, когато натиснете бутона за захранване.

Ако ви мързи да натиснете бутона за захранване, за да заключите вашия Android, можете да използвате помощта на приложението Screen Off Pro . Можете да прочетете как да използвате това приложение в статията Как да заключите екрана на Android, без да натискате бутона за захранване .

Apps Utilities Yogesh Dama ИЗТЕГЛЯНЕ

3. Направете екранна снимка

Снимките на екрана или дейности, които правят снимки на екрани на Android, обикновено използват комбинация от бутона за захранване с други бутони. Средният начин за скрийншот на Android, който не е снабден с физически бутон Home, използва комбинация от бутоните Power и Volume. Междувременно, ако имате физически бутон за начало като Samsung, това е комбинация от бутона за захранване и бутона за начало.

Начинът за правене на екранни снимки чрез натискане на този бутон може да бъде заменен от приложението Screenshot Easy . Това приложение ще ви позволи да правите екранни снимки, без да се налага да натискате бутона за захранване. Можете да прочетете как да го използвате в статията Как да правите екранни снимки на Android, без да е необходимо да натискате каквито и да е бутони! .

Приложения за снимки и изображения Ледени студени приложения ИЗТЕГЛЕТЕ

4. Самолетен режим

Като натиснете и задържите бутона за захранване за 3 секунди, можете не само да изключите смартфона, но и да влезете в самолетен режим . Ако не искате да използвате функцията на бутона за захранване, за да влезете в самолетен режим, можете да влезете чрез бързи настройки .

Самолетен режим е осигурен за тези от вас, които искат да продължат да използват устройството си, без да се страхуват от нарушаване на системата за комуникация на самолета, докато са в самолет. Така че все още можете да използвате смартфона си за слушане на музика или гледане на видеоклипове. Можете да прочетете други функции на самолетен режим в статията Други функции на самолетен режим, които трябва да знаете .

5. Режим на възстановяване

За тези от вас, които обичат Android cracking, Recovery Mode е специален режим, който предоставя много опции, за които обикновеният потребител не знае. За да влезете в режим на възстановяване, обикновено трябва да натиснете бутона за комбиниране между Power и Volume up или Power + Volume up + Home. Но всичко зависи от комбинацията на всяко устройство.

Влизайки в режим на възстановяване, можете да правите много неща там, като например изтриване на всички данни, изчистване на кеш паметта , както и стартиране на актуализации от Android Debug Bridge . Ако искате да инсталирате персонализиран ROM, първо трябва да замените режима за възстановяване по подразбиране с персонализирано възстановяване.

6. Безопасен режим

Като влезете в безопасен режим по-късно, можете да направите своя Android да работи по-лек и плавен. Безопасният режим може да се използва и за премахване на вируси на Android, като ApkVenue е описано в статията Как да се отървем от вирусите на вашия Android без антивирус . Безопасният режим е много важен, нали?

На повечето Android можете да влезете в безопасен режим, като натиснете бутона за захранване и след това бутоните за увеличаване и намаляване на силата на звука последователно. Но всичко зависи от всяко от вашите Android устройства.

7. Режим на изтегляне

Една от функциите на бутона за захранване, която повечето смартфони на Samsung имат, е режим на изтегляне . Този режим се използва за извършване на всички неща, свързани със софтуерни услуги, които вашето устройство с Android има. Режимът за изтегляне може да се използва за възстановяване на системата, ако има повреда, причинена от софтуера .

За да влезете в режим на изтегляне на устройство на Samsung, трябва да натиснете едновременно бутона за захранване + бутона за начало + увеличаване на звука, докато смартфонът е изключен. Ако се появи иконата на робота на Android , която показва различни менюта, това означава, че успешно сте влезли в режим на изтегляне.

Има толкова много функции на бутона за захранване освен включване и изключване на смартфона, нали? Е, ако ви мързи да използвате бутона за захранване, за да изпълнявате всички тези команди, можете да използвате помощта на страхотно приложение, наречено Бързо рестартиране. Това приложение може да замени всички функции на бутона за захранване, който ApkVenue спомена по-горе. За съжаление, за да можете да използвате Quick Reboot , вашият смартфон трябва да е вкоренен .

8. Приключване на разговора

Ако обикновено извършвате телефонни разговори, можете да прекратите телефонното обаждане, като натиснете бутона за захранване, като направите няколко настройки на вашия Android. Номерът е да влезете в менюто Настройки - Достъпност . След това потърсете опцията Power Button to Ends Call .

Имате ли други функции на бутона за захранване, които могат да се извършват на вашия Android? Или има друго страхотно приложение, което обикновено използвате, за да замените бутона за захранване на Android? Споделете юк в Джейк!