как да направя карта с памет като android вътрешна памет

Спокойно, JalanTikus ще ви каже как да направите карта с памет като вътрешна памет на вашия Android смартфон. Нека погледнем!

Все още ли е важно или не съществуването на microSD слот на смартфон? Разбира се, картите с памет наистина са „спасител“ за потребителите на смартфони, които се нуждаят от повече място за съхранение.

Особено за онези от вас, които използват стар тип смартфон или смартфон от начално ниво, който е оборудван едва с достатъчно памет. Много полезно за съхраняване на снимки, песни и видеоклипове. За съжаление само няколко приложения могат да бъдат преместени на картата с памет. Спокойно, JalanTikus ще ви каже как да направите карта с памет като вътрешна памет на вашия Android смартфон. Нека да видим по-долу!

  • СПЕШНО! Проверете тези 5 неща, преди да закупите карта с памет
  • Правилният начин за възстановяване на изтрити снимки на карта с памет
  • 4 лесни начина да направите MicroSD без хакерство

Как да направя карта с памет като Android вътрешна памет

Не бъдете тъжни, ако вашият смартфон работи с Android 6.0 Marshmallow. Наистина можете да промените картата с памет като вътрешна памет. И така, как да го направите и предимствата и недостатъците?

Приемлива функция за съхранение

Функцията Adoptable Storage се предлага в Android 6.0 Marshmallow, което позволява microSD картата да се използва като вътрешна памет. Вече имаше редица методи за изпълнение на същата задача. Не е лесно да се приложи.

Бавна MicroSD карта

Редица производители на мобилни телефони отказват да вграждат microSD слот с аргумента, че картата с памет е бавна. Така че това ще намали потребителското изживяване.

Разбира се, това също има нещо, затова се уверете, че microSD картата, която използвате, е с високо качество. Не само голям капацитет, но и обърнете внимание на скоростта на четене и писане.

Уверете се също, че е оригинален, има цена. Ако използвате фалшива microSD карта, със сигурност производителността на вашия смартфон от време на време ще намалява.

В допълнение, направата на microSD карта като вътрешна памет също означава, че не можете просто да я премахнете отново. Трябва да преминете през съществуващата процедура, в противен случай носителят ви за съхранение може да бъде повреден.

ВИЖТЕ СТАТИИ

Как да направя MicroSD като вътрешна памет

Подготвили ли сте качествена SD карта? Уверете се, че сте направили резервно копие на данните си, защото процесът ще форматира SD картата.

Въпреки че Adoptable Storage е функция по подразбиране на Android 6.0 Marshmallow. Производителите могат просто да деактивират тази функция. Ето как:

  • Поставете microSD карта във вашия Android смартфон.
  • След като бъде открит, отидете на "Настройки".
  • Превъртете надолу и щракнете върху „Storage“.
  • Изберете вашата microSD карта и кликнете върху трите вертикални точки в горния десен ъгъл на екрана. След това щракнете върху „Настройки за съхранение“.
  • След това изберете „Форматиране като вътрешно“.
  • Ще получите предупреждение и потвърждение, като щракнете върху „Изтриване и форматиране“ и щракнете върху OK, за да продължите.

Ето как да направите карта с памет като вградена памет на вашия Android. Сега паметта ви за съхранение се увеличава и можете по-свободно да инсталирате различни приложения и игри.

Можете да направите microSD карта като преносим носител за съхранение, като следвате стъпките по-горе. Разликата е, че изберете опцията "Форматиране като преносимо". Късмет.

Прочетете също статии за Android или други писания от Lukman Azis .