това е как да направите своя собствена RPG игра без кодиране!

Искате ли да сте разработчик и да създадете своя собствена RPG игра? Ето как да направите своя собствена RPG игра без кодиране! Със сигурност сте любопитни, нали?

Уморихте ли се да играете RPG игри? Имали ли сте някога стремеж или желание да направите своя собствена игра или не? Ако имате, но намерението да направите своя собствена игра е неуспешно, защото не смятате, че имате квалифицирани умения да направите игра, не се притеснявайте.

В този ден и възраст това, което не можете да направите. Тук ApkVenue дава решение, особено за онези от вас, на които вече им е скучно да играят RPG игри и искат да преминат към разработване на игри. Ето как да направите своя собствена RPG игра без кодиране! Със сигурност сте любопитни, нали? Вижте отзивите по-долу!

  • 5 най-добри RPG игри за Android за април 2017 г.
  • 5 ефективни начина да станете PRO при игра на RPG игри
  • 10 най-добри RPG игри на Android, които трябва да опитате

Как да създадете своя собствена RPG игра без кодиране

RPG Maker е поредица от игрови двигатели, която е един от най-добрите методи за обучение за разработване на игри. Без умения за кодиране или рисуване можете да създадете своя собствена RPG, следвайки логиката, предоставена от двигателя. Ако обичате да експериментирате, можете просто да използвате уменията си за кодиране или рисуване, за да направите нещата още по-интересни.

Този двигател е издаден за последно през 2012 г. и е наречен RPG Maker VX Ace. Въпреки че е лесен за използване и много подходящ за начинаещи, много от потребителите на ветерани RPG Maker смятат, че този двигател е по-прост от RPG Maker XP или RPG Maker 2003, издаден много години по-рано.

В този RPG Maker MV можете да създавате игри за Windows, Mac, Android, iOS и HTML5 в браузъра . Този двигател носи и много подобрения. Наречете го подобрен редактор на карти , по-опростена система за събития , два режима на битка с изглед отпред или отстрани, по-висока разделителна способност, поддръжка на сензорни екрани и контроли на мишката, увеличен максимален лимит на базата данни , разделяне на картата на три слоя и много други.

За да стартирате софтуера RPG Maker MV, се изискват минималните спецификации:

  • OS WindowsR 7/8 / 8.1 / 10 (32bit / 64bit) или Mac OS X 10.10 или по-нова
  • Процесор Intel Core2 Duo или повече
  • RAM 2 GB или повече
  • HDD с 2 GB повече
  • Графика на OpenGLR
  • 1280 x 768 дисплей или повече
ВИЖТЕ СТАТИИ

Ето как изглежда софтуерът RPG Maker MV. Можем да видим елементи, които са ни познати като другия софтуер като цяло. В долния ляв ъгъл има списък на основната карта към подкартата, която можем да добавяме и редактираме, както ни харесва.

След това на всичкото отгоре са Tilesets, за да създадем наша собствена визуална карта. В него отново има лента с инструменти за бърз достъп, като например нов (създаване на нова игра), отваряне, запазване, изрязване, копиране, поставяне, увеличаване, намаляване, база данни, генератор на символи и т.н. и най-отгоре има ленти с инструменти като File, Edit, Mode, Draw, Scale, Tools, Game и Help, повечето от които са в лентата с инструменти за бърз достъп .

Също така можем да добавяме и редактираме нашата база данни с игри, която е най-основният елемент на RPG игра. Като се започне от редактиране на Актьори (герои), Класове (Работа) и съответно параметрите му, редактирайте Умения (специални способности), които използваме по време на битката, Предмети-предмети , Оръжие (Оръжие), Броня (Защита), Врагове (Враг), Войски (Противопоставена страна) и т.н. Ние можем да добавяме и редактираме всички бази данни по такъв начин лесно.

И най-хубавото е, че Генераторът на символи ни позволява да създаваме визуални изображения за персонажи според нашите вкусове. Или ако можете да рисувате, можете да го добавите и включите в собствената си игра.

Как Вече знаете как да направите своя собствена RPG игра без кодиране. Интересувате ли се да опитате да направите своя собствена RPG игра? Можете да изпробвате пробната версия или да закупите софтуера директно на официалния уебсайт. за повече уроци за създаване на RPG игри можете да ги търсите в Google или да предавате YouTube.