7 анимационни филма, създадени за възрастни, могат ли малки деца да гледат?

Анимационните филми и карикатури често получават конотации на деца, но това е погрешно. Тук ApkVenue иска да сподели 7 от най-добрите анимационни филми, създадени за възрастни

Наред с видео игрите анимационните филми често носят детски оттенък. Не малко, банда, въпреки че анимационни филми се правят за възрастни.

Eits, не бързайте първо да мислите мръсно, банда, възрастен, това, което Джака има предвид тук, не е заради това, че е отворен, а защото пренесената тема наистина е тежка и доста тежка.

Тъй като сюжетната линия е доста тежка и не се усвоява лесно от децата, не всеки може да се наслади на този анимационен филм.

Хайде признайте, сигурно и вие, банда, чувствате се трогнати, когато гледате анимационен филм, защото филмът има интересна тема?

7 от най-добрите анимационни филми, създадени за възрастни

Яка е сигурен, че въз основа на темата тук, тук трябва да има много хора, които веднага се сещат за филми на Pixar като Wall-E или Up .

И двата филма могат да се радват на възрастни, но и двата филма всъщност са създадени за забавление на децата.

За филмите, които са тук, ApkVenue реши да избере филм, създаден за възрастни от самото начало.

За тези от вас, които вече са любопитни, просто продължете да четете, банда, за 7-те най-добри анимационни филма, създадени за възрастни.

1. Само вчера (1991)

Studio Ghibli е добре известно с анимационните си филми, които често носят тежки теми и „ Only Yesterday” е един от тези филми.

За разлика от други филми на Ghibli, Only Yesterday не съдържа фантастични елементи и е съсредоточен върху опита на 27-годишна жена на име Taeko Okajima .

В този филм Таеко решава да напусне Токио за почивка в родния си град, за да помогне на семейната ферма на зет си.

Това пътуване предизвиква някои от детските му спомени, които придават на този филм меланхолично усещане и подходящ за консумация за тези от вас на същата възраст

2. Червената костенурка (2016)

Анимационният филм без диалог е съвместна продукция на немската компания Wild Bunch и Studio Ghibli .

Червената костенурка разказва историята на млад мъж, който е бил блокиран на остров и връзката му с червена костенурка, която е срещнал на острова.

Подобно на повечето европейски артхаус филми , сюжетът на Червената костенурка е бавен и има някои сюрреалистични елементи .

Този филм също използва много минималистичен подход и посланието изглежда неясно, но има някои интересни моменти във втората половина на филма.

3. Аномалиса (2015)

През 2016 г., бандата, Anomalisa успя да се превърне в първия филм с рейтинг възрастен, който е номиниран за Най-добър анимационен филм на Оскар .

Този филм разказва историята на Майкъл , някой, който по някакъв начин вижда всички около себе си с едно и също лице и глас.

Докато един ден той срещна Лиза , жена, която в очите на Майкъл имаше уникално лице и глас.

Освен че обсъжда концепцията за илюзията за влюбване, този филм обсъжда и други теми като чувство на самота и депресия, които правят този филм подходящ за възрастни.

4. Персеполис (2007)

Въз основа на графичния роман със същото заглавие, Persepolis е подобен на Only Yesterday, защото се върти около миналия спомен за Marjane , главния герой в този филм.

Това, което прави този филм уникален, е обстановката на миналото на Марджане, която се развива в Иран, който по това време беше в разгара на Революцията от 1979 година .

Този филм повдига няколко теми, които се фокусират върху зрелостта на Марджане, заминаването му в Европа и промяната на Иран от монархия в ислямско общество.

Така че това не е само тежка тема, банда, този филм изисква и да знаете историята на Иран по това време, за да можете да го усвоите.

5. Мрачно скенер (2006)

Scanner Darkly е един от малкото филми, който използва техниката Rotoscope , където кадрите на живо се превръщат в анимация като тази по-горе.

Можете сами да видите резултатите, банда, защото този филм има свой собствен стил на анимация , който не може да се види никъде другаде.

По темата този филм разказва за свят, в който употребата на наркотици е много широко разпространена и за усилията на правителството за борба с тази епидемия.

Трябва да се отбележи и бандата, че този филм с участието на актьори-ветерани като Киану Рийвс и Робърт Дауни-младши .

6. остров кучета (2018)

Филмът, който разказва историята на дете Атари , за да спаси кучето си, може да изглежда смешно, но този филм не е подходящ за деца, банда!

Островът на кучетата има няколко момента на насилие и тежки теми, като например препратки към еврейската трагедия от Холокоста от ръцете на нацистите през Втората световна война.

Въпреки това, този филм, направен от известния режисьор Уес Андерсън, съдържа много комедийни елементи и изящни визуални ефекти на Уес Андерсън.

За тези от вас, които са имали домашни любимци, историята на Atari тук си заслужава да бъде гледана, защото този филм също има много трогателен край.

7. Вятърът се издига (2013)

Тъй като този филм започва с Ghibli, тогава Jaka решава да завърши този списък с Ghibli също, бандата.

The Wind Rises разказва историята на Джиро Хорикоши , инженер, проектирал няколко самолета, използвани от японците през Втората световна война, особено A6M Zero.

Темата в този филм е много тежка, защото мечтата на Джиро да направи самолет най-накрая се използва за проектиране на военна машина.

Косвено най-големият успех на Джиро е причината за смъртта на много хора и този въпрос е повдигнат като кулминация на филма.

Освен това този филм повдига и любовната история между Джиро и Наоко, която на пръв поглед има паралел в историята на Хабибие и Айнун .

Е, това е, банда, 7-те най-добри анимационни филма, създадени за възрастни, избрани от Джака.

За Jaka анимацията е просто среда, така че проблемът е дали анимационният филм е подходящ за консумация от деца или възрастни в зависимост от това кой прави филма.

Какво мислиш, банда? Гледали ли сте някой от филмите по-горе?

Или може би имате свои собствени препоръки за филми, които сте гледали? Просто споделете в графата за коментари, банда!

Прочетете също статии за анимационни филми или други интересни статии от Фикри Хариш