разликата между сън и хибернация на прозорци, която е рядко известна!

Ето разликата между Sleep и Hibernate в Windows, която досега сте пренебрегнали, оказва се полезна за вашия компютър, момчета. Вижте цялата история!

Когато искате да изключите компютъра си, определено ще видите опциите за заспиване и хибернация. Но каква е разликата?

Както подсказва името, сън и хибернация имат една и съща функция, за да накарат компютъра ви да „заспи“, без да затваря стартираните приложения. Тази функция се използва и за пестене на енергия, когато не използвате компютъра си временно.

Въпреки че тези две опции имат една и съща цел, има разлики, които трябва да знаете, момчета. Нека разгледаме разликите между Sleep и Hibernate на компютър с Windows , по-долу!

Разлики Sleep и Hibernate на компютър

Можете да активирате функциите за заспиване и хибернация на вашия Windows чрез опциите на страницата за захранване . Тази опция е в непосредствена близост до Изключване и Рестартиране.

Сънят и хибернацията са сходни, но са много различни по отношение на начина, по който работят. Следва пълното обяснение, което трябва да знаете, момчета!

1. Сън

Първо е Sleep , както ApkVenue спомена по-рано, че тази функция функционира като икономия на енергия за вашия компютър. Това обаче правите, като съхранявате цялата си работа в RAM .

Тази функция е същата като режима на готовност, но чрез изключване на монитора консумацията на електроенергия е много по-ефективна.

Когато отворите компютъра в състояние на заспиване, работата ви ще се върне към активност за секунди и можете да продължите работата си.

2. Хибернация

За разлика от Sleep, Hibernate запазва работата ви на HDD или SSD. В този режим компютърът ви няма да консумира енергия .

Когато обаче включите компютъра в режим на хибернация, работата ви ще се върне с време, което е по-дълго от режим на заспиване. Това е така, защото вашият HDD или SSD трябва да препрочете данните, за разлика от RAM.

Е, продължителността на тези преработени данни зависи от типа HDD или SSD, който използвате. Разбира се, с помощта на SSD, процесът на четене на данни ще бъде по-бърз.

Тази функция ще бъде по-полезна, ако я използвате на лаптоп, в сравнение с компютър. Ако сте потребител на Windows 8 и 10, функцията за хибернация по подразбиране не присъства в опцията Power .

Кое трябва да се използва, сън или хибернация?

Заедно със същата функционалност между двете, можете да използвате всяка от функциите, ако е необходимо. Ако сте потребител на компютър, е по-подходящо да използвате Sleep, за да спестите входяща електроенергия.

Междувременно на лаптопите е по-подходящо да използвате Hibernate, за да спестите енергия на батерията, така че да се използва след включване за по-дълго.

Как да хибернирате на Windows 8 и 10

Ако използвате Windows 8 или 10 , тогава Hibernate няма да се появи в опцията Power на вашия компютър. Това не означава, че хибернацията не съществува, но е скрита.

Можете да изведете тази опция ръчно, момчета, това е лесно. Нека да видим следните стъпки за извеждане на хибернация на Windows 8 и 10:

  • Отворете контролния панел в Windows, след което изберете Хардуер и звук .
  • На следващата страница изберете „Промяна на това, което прави бутонът за захранване“ в колоната „Опции за захранването“ .
  • Щракнете върху „Промяна на настройките, които в момента не са налични“.
  • Опцията за хибернация след това можете да проверите и изберете „запазване на промените“ .
  • Опцията за хибернация вече се появи в Power on Windows, момчета!

Това е разликата между Sleep и Hibernate на компютър с Windows, който пренебрегвате, момчета. Въпреки че е тривиално, функциите на тези две функции могат да направят вашия компютър или лаптоп по-ефективен в захранването.

Какво мислите за функциите Sleep and Hibernate, момчета, използвали ли сте ги някога? Напишете мнението си в графата за коментари, до нови срещи!

Прочетете също статии за компютър или други интересни статии от Даниел Кахяди .