искате да бъдете програмист? Можете да изберете 5 клона компютърни специалности в този университет

специалност компютър през последните години се превърна в една от любимите специалности в университета. Големият брой ентусиасти в компютърния отдел се дължи на технологичното развитие

Компютърният отдел през последните години се превърна в една от любимите специалности в университета. Големият брой ентусиасти в компютърния отдел се дължи на технологичните разработки, които все повече доминират в света, така че той изисква хората да разберат по-добре своето разбиране за самата компютърна технология и перспективите за работа в самата компютърна област са доста обещаващи.

По отношение на този компютърен отдел, този път ще обясня малко за някои от клоновете компютърни специалности, които срещате в различни университети по света, включително Индонезия.

  • 5 най-добри университета за ИТ катедра в Индонезия, потенциални програмисти влизат!
  • Освен офис приложения, това са 5 приложения за Android, които студентите трябва да имат
  • 10 най-подходящи лаптопа за деца от мултимедия

5 най-добри компютърни клона в университета

1. Компютърно инженерство или компютърно инженерство

stmarytx.edu

Компютърното инженерство или компютърното инженерство е клон на компютърния отдел, който се търси в Индонезия. Този отдел насочва студентите да могат да внедрят софтуер на хардуер, за да създадат интегрирана система. Ако се оценява с помощта на презентации, обучението в този отдел включва 55% хардуер и 45% софтуер .

2. Компютърни науки или компютърни науки

insight.jbs.cam.ac.uk

Компютърните науки или компютърните науки са клон на компютърния отдел, който се фокусира повече върху разбирането и анализа на изчислителните теории и разработването на софтуер . За разлика от компютърното инженерство, от което се изисква да има два вида способности наведнъж, от тези, които влизат в този отдел, се изисква да имат логически умения и теоретичен анализ, които са много по-високи.

3. Софтуерно инженерство или софтуерно инженерство

Софтуерното инженерство е клон на компютърния отдел, който има прилики с компютърните науки, където студентите трябва да могат да разработват различен софтуер , но този път в по-голям мащаб и разбиране на SDLC (жизнен цикъл на разработката на софтуер).

4. Информационна система или Информационна система

bigcommerce.com

Информационни системи или Информационни системи е клон на компютърния отдел, който всъщност има малко влияние от отдела по икономика и управление. Защо така? Това е така, защото този отдел се фокусира повече върху анализа на нуждите и разработването на софтуер за бизнес или корпоративни нужди. Тези от вас, които влизат в този отдел, по-често ще намерят няколко курса, свързани с управлението и бизнеса.

5. Информационни технологии или Информационни технологии

selective.com

Информационните технологии или Информационните технологии са клон на компютърния отдел, за който може да се каже, че изучава много аспекти, свързани с технологиите, вариращи от планиране, внедряване, конфигуриране и дори поддръжка на различни информационни технологични инфраструктури и разработване на софтуер.

В университета има 5 клона на компютърни специалности . Коя ви подхожда, момчета? , чао и не забравяйте да оставите следи в колоната за коментари и да споделите тази статия с приятелите си.