10 съвета за продажба на използван мобилен телефон на висока цена

Продажбата на смартфон е сложна, следвайки JalanTikus дава съвети за продажба на използвани мобилни телефони на високи цени.

Има няколко типа потребители на мобилни телефони, някои са лоялни да използват мобилни телефони според техните нужди или да пълнят джобовете си. Има и „измамници“, които лесно се приспиват от промоции или сложни функции на новия смартфон.

Трябва да си втори, нали? Разбира се, чувствате, че продажбата на смартфон сама е сложна и определено губи пари. Размерът на загубата е доста голям, ако се замислите, да не говорим, че трябва да добавите малко пари, за да закупите нов тип смартфон.

  • 10 най-нови смартфона с Android, февруари 2017 г.
  • 6 най-нови смартфона с Android, януари 2017 г.
  • 10 най-нови смартфона с Android декември 2016 г.

10 съвета за продажба на използвани мобилни телефони на висока цена

Мнозина все още не разбират как да продават употребявани мобилни телефони на високи цени . Ето съвети, които трябва да направите, за да сведете до минимум загубите при продажба на мобилни телефони.

1. Почистете цялото тяло и екрана

За тези от вас, които обичат да сменят смартфони само за броени месеци, разбира се, трябва да се погрижите добре. Когато директно използвайте калъфа и устойчив на надраскване на екрана при покупка. Когато искате да го продадете, отворете кутията и защитете от надраскване и почистете цялото тяло. Резултатът е, че смартфонът изглежда елегантен и има минимални драскотини.

Очевидно дисплеят ще определи точката на продажба на смартфон, защото първото нещо, което потенциалният купувач вижда, е гладкостта на самия смартфон . Ако изглежда нов, разбира се продажната цена ще бъде висока и ако е лоша има драскотини и дори драскотини, тогава продажната цена също ще бъде унищожена.

2. Проверете пълнотата по подразбиране

Смартфоните, които се продават без кутии и вградени аксесоари, продажната цена със сигурност ще спаднат драстично в сравнение с тези, които са пълни. Така че не забравяйте да проверите отново комплектността на аксесоарите , зарядните устройства и приятелите. Така че можете да продадете мобилния си телефон в пълно състояние, като например когато сте го купили. Ако е пълен, разбира се продажната цена няма да ви разочарова. Ако е непълен, справете се с него, като закупите липсващото или повредено оборудване с ново.

3. Организирайте се спретнато

След това запазете и опаковайте внимателно цялото оборудване на смартфона, ако е възможно, подредете да изглеждат като нови. Отново това е нашата стратегия, така че смартфоните да могат да се продават на разумна цена. Парадигмата на човек при определяне на цената на даден артикул е първоначалният му вид . Ако, когато го видите за първи път, не се интересувате, тогава цената ще бъде далеч от първоначалните ви очаквания.

4. Продажба на близки хора

Ако състоянието на смартфона все още е много добро и като ново , първо трябва да го предложите на приятели, съседи или роднини. Обикновено продажната цена може да бъде по-висока, особено ако ви обещаят, че може да бъде платена на вноски . Със сигурност вече няма да ви интересува цената, уверете се, че този човек е наистина близо до вас.

5. Продажба онлайн или на гишето?

Сами знаете колко садистична може да бъде офертата, ако продадете смартфон на гишето. Естествено, като се има предвид, че те ще препродадат смартфоните, които продаваме и кой знае кога вашият смартфон ще бъде продаден отново. Колкото повече време отнема, разбира се цената на смартфоните също става все по-ниска. Затова препоръчваме да продавате директно на директни купувачи, или чрез Kaskus или OLX . Ако вашият артикул е добър, разбира се и цената е добра.

6. Направете описанията и снимките възможно най-атрактивни

Ако сте решили да продавате онлайн , направете подробно описание на състоянието на вашия смартфон. Не прекалявайте, камо ли да лъжете, просто напишете какво е това. В допълнение към интересни снимки от мобилния телефон, снимките увеличават интереса на потенциалните купувачи.

Ако нямате нужда, намерете моменти , подходящи като такива като празници като Ейд или Коледа и Нова година. По време на празничния сезон търсенето на нови или употребявани смартфони определено се увеличава. Колкото повече участници участват, разбира се, можете да изберете офертата с най-висока цена.

7. Обичайте разумни цени

Като продавач, разбира се, искаме да получим прилична цена за смартфона, който искаме да продадем. Въпреки това, вие също трябва да знаете себе си, като дадете цена. Не се равнявайте, когато купуваме нови или дори по-високи, за да реализираме печалба, което като това кара бъдещите купувачи мързеливи дори да четат, камо ли да се пазарят. Проверете пазарната цена и дайте разумна и атрактивна цена, така че да се продава бързо.

8. Изберете платежна система

Като цяло има 3 опции на платежна система, от които можете да избирате, а именно COD ( наложен платеж ), съвместни сметки или директни преводи. И трите имат предимства и недостатъци на всеки. Накратко, COD е процесът на среща на продавачи и купувачи за директни продажби / покупки чрез сключване на договорено споразумение за място. Така че не забравяйте да включите местоположението на COD и посоченото време.

Предимството на транзакциите с COD, разбира се, е, че парите ще бъдат получени по-бързо, след като артикулът бъде директно закупен. От друга страна, купувачите могат също така да видят формата и състоянието на стоките директно. Недостатъкът е, че COD на потенциалните купувачи е ограничен само до една и съща област и трябва да бъдем внимателни . Изберете безопасно място за COD, като например на обществено място или кафене, опитайте се да не правите транзакции отстрани на пътя, особено на тъмно място.

9. Дайте гаранция

Ако смятате, че продаваните стоки са в добро здраве, не се страхувайте да давате гаранции . Например 3x24 часа за гаранция за машина или консултация. Разбира се, бъдещите купувачи ще се чувстват по-безопасни и по-удобни, така че HP да може да се продава на високи цени.

10. Не забравяйте да изтриете и почистите всички данни

Преди да направите всички съвети по-горе, не забравяйте, че вашият смартфон е фабрично нулиран . Уверете се, че не са останали данни, включително извадете microSD карта и SIM карта . Тъй като и двете са станали самоличността на потребителя, заради поверителността не го давайте като бонус на нашите купувачи на смартфони.

Не защото вашият смартфон е скъп, тогава давате бонус под формата на SD карта, която сте използвали преди, въпреки че е празна. По-добре го запазете, защото никога няма да разберем какво ще направи. Възможно е да се е държал неправилно и да се опита да възстанови данните, които сте изтрили по-рано. Опасност, нали?

По същия начин SIM картата, въпреки че е получена поради пакетиране , но вече сте се регистрирали от ваше име. Следователно, за да запазите поверителността и сигурността, ви съветваме да не давате SD карти или SIM карти на потенциални купувачи на смартфони.

Това са 10 съвета за продажба на използвани мобилни телефони на високи цени. Ако имате някакви допълнения, моля, вградете своите записи в полето за коментари по-долу. Прочетете също статии за Google или писания от други смартфони .