3 начина да проверите екраните на Samsung за всички видове, лесни и точни!

Искате ли да знаете как да проверите точния екран на Samsung? Този път ApkVenue ще сподели най-лесния и точен начин за проверка на екрана на Samsung.

Samsung е известна като една от марките смартфони с изключителен брой потребители в Индонезия.

Тази южнокорейска компания е в състояние да завладее сърцата на много потребители на смартфони в Индонезия благодарение на своите иновации и очарователно качество на продукта, включително качеството на своя ярък и остър екран.

За да разберете как точно е качеството на екрана на мобилния телефон на Samsung, който сте закупили, този път ApkVenue ще сподели как да проверите екрана на Samsung, който можете да практикувате лесно и практично.

3 начина за проверка на най-точния Samsung Mobile Screen

Екранът е един от основните компоненти на смартфона. Неговата функция при показване на визуални изходи, като същевременно осигурява вход чрез докосване, прави функцията му на мобилния телефон много важна.

Има няколко начина да проверите екрана на закупения от вас мобилен телефон Samsung и в тази статия ApkVenue ще сподели най-добрите 3 от тях. Този метод е практикуван и преди и може да бъде ориентир за вас.

Любопитни ли сте от методите, които можете да направите, за да проверите екрана от мобилен телефон Samsung? Ето още информация!

1. Как да проверите екрана на Samsung с таен код

Този първи начин за проверка на екрана на Samsung е методът по подразбиране, проектиран от самия производител на мобилни телефони.

В допълнение към проверката на качеството на екрана на мобилните телефони, произведени от Samsung, можете да тествате и други устройства на този мобилен телефон.

За да започнете да използвате тази една функция, трябва само да въведете кода * # 0 * # на вашия мобилен телефон на Samsung.

След като въведете кода, ще се появи специален прозорец, съдържащ различни устройства от менюто, които можете да тествате, започвайки от качеството на пикселите, сензорите, а също и сензорния екран.

Стъпка 1 - Как да проверите екрана на Samsung за мъртви пиксели

Когато мобилният ви телефон падне, понякога сблъсъкът, който имате, може да доведе до умиране на някои пиксели на екрана ви.

Можете да използвате този първи начин за проверка на екрана на Samsung, за да разберете дали на екрана ви има мъртви пиксели .

Трябва само да въведете кода * # 0 * #, докато се отвори специален прозорец, и да изберете един от 3-те цвята, изброени в горната част.

Обърнете специално внимание на всякакви дефекти по цвета, който излиза. Мъртвият пиксел ще покаже цвят, различен от цвета, който сте избрали.

Стъпка 2 - Как да проверите Samsung сензорен екран, чувствителност и реакция

Освен за проверка за мъртви пиксели , този таен код може да се използва и като начин за проверка на сензорния екран на Samsung.

За да направите това, трябва само да натиснете опцията Touch в специален прозорец, който се отваря.

Този прозорец, който се отваря, ще покаже чувствителността на сензорния екран на вашия смартфон Samsun g.

2. Как да проверите Samsung Mobile Screen с приложение за тестване Multi Touch

Ако не вярвате как да проверите екрана на Samsung по подразбиране или може би искате сравнение на резултатите, има специално приложение, което можете да използвате.

Как да проверите екрана с това приложение може да се използва за проверка за мъртви пиксели , мултитъч , както и като начин за проверка на алтернативния сензорен екран на Samsung.

Приложението, което ApkVenue препоръчва, се нарича Multi Touch Test и можете да го инсталирате и използвате безплатно.

Как да използваме теста Multi Touch

За тези от вас, които нямат приложението Multi Touch Test , можете веднага да изтеглите това приложение чрез връзката по-долу, банда.

Помощни програми за приложения Spencer Studios ИЗТЕГЛЯНЕ

Използването на приложението като алтернативен начин за проверка на екрана на този мобилен телефон на Samsung също е много лесно, банда.

Трябва само да отворите приложението и да изберете един от 3-те теста, които искате да стартирате.

Стъпка 1 - Как да проверите Samsung Mobile Screen на неговата функция Multi Touch

Изберете менюто Multi Touch Test, ако искате да видите функцията multi touch на вашия мобилен телефон Samsung да работи нормално или не.

Когато се отвори нов прозорец, всичко, което трябва да направите е да докоснете екрана на вашия мобилен телефон, и наблюдавайте как реагира на мулти сензорен датчик е .

Стъпка 2 - Как да проверите Samsung Touch Screen с приложение

Освен да тества мултисензорната чувствителност на вашия мобилен телефон, това приложение може да бъде и начин за проверка на сензорния екран на Samsung.

Също така е много лесно, просто изберете менюто за тестване на боя и вижте дали сензорното въвеждане, което давате на екрана, върви добре или не .

Стъпка 3 - Как да намерим мъртви пиксели на мобилен екран на Samsung

За да намерите мъртви пиксели , трябва само да натиснете третата опция, която е цветният тест .

Това меню ще покаже определени цветове на екрана на вашия смартфон, които могат да се използват за сравнение дали има мъртви пиксели или не.

3. Как да проверя ръчно екрана на Samsung

Последният начин, който ApkVenue препоръчва този път, е как ръчно да проверите екрана на Samsung.

Наличието или липсата на повреда на екрана на мобилния телефон понякога може да се види ръчно. Трябва само да проверите всяка част от екрана на мобилния си телефон за пукнатини или не.

Освен това можете също така да проверите внимателно чувствителността и реакцията на всяка част от екрана , така че да има повреда или не.

Има 3 начина, по които можете да приложите, за да проверите качеството на екрана на мобилния телефон на Samsung, който имате.

Можете да приложите този метод лесно и безплатно, а резултатите също са доста точни.

Дано съветите, които ApkVenue сподели този път, могат да ви бъдат полезни, за да проверите качеството на екрана на мобилния си телефон.

Прочетете също статии за приложения или други интересни статии от Restu Wibowo .