Тези 6 интелигентни настройки правят телефона ви с Android супер усъвършенстван

Ако може да се направи автоматично, защо да се притеснявате да го настройвате ръчно? Ето 6 интелигентни настройки, които правят вашия смартфон с Android супер усъвършенстван.

Не може да се отрече, че смартфоните са улеснили живота ни толкова много. Но сигурни ли сте, че използвате смартфона си с Android пълноценно ?

Всъщност има няколко интелигентни настройки или интелигентни настройки, така че можете да разпознаете по-отблизо своя смартфон с Android. За да може присъствието му да направи живота ви по-практичен.

Изискаността на Android обаче зависи и от потребителя . Ето 6 интелигентни настройки, които правят вашия Android толкова изтънчен, колкото Google Pixel или Android Nougat.

  • 5 изненадващи факта за опасностите от USB Type-C
  • 10 Тези технологии ще станат тенденции в смартфоните 2017
  • Опасност! Не купувайте тънък смартфон, това е причината

Тези 6 интелигентни настройки правят вашия смартфон с Android супер усъвършенстван

1. Вземете незабавно - разберете всичко бързо

Всичко, което е вградено, със сигурност има предимства, както и функцията Google Assistant на вашия Android смартфон. Когато чатите, сърфирате и има нещо, което не разбирате, просто натискате бутона за начало за дълго време.

Лесно ще намерите местоположения, ще превеждате чужди езици, ще четете новини с глас и, разбира се, ще кажете OK Google, за да използвате гласови команди. Трябва да настроите интелигентните настройки на Google Assistant и да увеличите максимално достъпа на потребителите до смартфона.

2. Включете Smart Lock

Всеки път, когато използваме смартфон, разбира се, трябва да отключим екрана . Но честно казано, това е много обезпокоително. Особено ако го защитите с парола или ПИН.

Има по-добри начини да оставите смартфона си отключен при определени условия. Това е функцията Smart Lock , която може да поддържа смартфона ви отключен, когато се намирате на определено място, например у дома или когато сте свързани към офис WiFi и други.

Това е идеята зад Smart Lock. След като бъдете активирани, (просто натиснете Настройки> Защита> Smart Lock, за да стартирате), можете да настроите Smart Lock да отключва вашия смартфон, когато се приберете вкъщи, когато чуете гласа си или когато е свързан с устройство, което сте настроили.

3. Кажете на Google Now къде живеете и работите

Google Assistant може да привлича малко внимание сега, но Google Now не е остарял и все още предлага нещо, от което се нуждаете. Можете да помогнете на Google Now да свърши по-добра работа и да предложи интелигентни предложения.

Лесно е да настроите, отворете Google Now, натиснете бутона за меню в горния ляв ъгъл на екрана, изберете „Персонализиране“ , след което започнете да попълвате предпочитанията си. След това уверете се, че Google Now знае къде живеете и работите. След като го направите, функцията ще ви уведоми колко дълго ще бъде пътуването ви, преди дори да попитате.

Можете също да видите поредица от категории, които ще позволят на Google Now да предостави допълнителни улики за нещата, които харесвате. Като показване на новини от любимите ви уебсайтове, известия за информация за спортен екип, любими стрийминг услуги и много други.

4. Нуждаете се от нещо, кажете „OK Google“ отвсякъде

Трябва да знаете нещо, просто попитайте директно, като кажете името му, което е „ OK Google “ от всяко място, дори когато смартфонът е заключен. Как да го активирате, отворете Настройки на Google Now> Глас> Откриване на Google Now .

Засега обаче можете да се наслаждавате на тази функция само ако използвате английски . Ще бъдете помолени да обучите смартфона си с Android да разпознава гласа ви, като три пъти кажете „OK Google“ .

След като смартфонът ви е обучен, можете да кажете нещо, дори ако смартфонът ви е заключен. О, да, можете също да активирате „Trusted Voice“, за да позволите на Google Now да отключва телефона ви, когато чуе гласа ви. Това означава, че ще можете да използвате смартфона си, без да се налага да отключвате ръчно екрана.

5. Задайте време за пестене на батерията

Понякога се нуждаем от смартфон, за да живеем по-дълго и можем да се възползваме от режима Battery Saver , който ви позволява да настроите смартфона в състояние на ниска консумация, когато батерията ви се изтощи. Смартфонът ви с Android е достатъчно умен, за да спира активността във фонов режим.

За да го настроите, отворете Настройки> Батерия> Икономия на батерията> Включете автоматично . Можете да регулирате, когато смартфонът превключи в режим, когато батерията на смартфона е само 5 процента или 15 процента.

6. Автоматично заглушаване по време на срещи и други тихи времена

Силните звуци за уведомяване от смартфони със сигурност са много досадни, когато сте на среща или друго тихо време. Понякога се притесняваме да намалим силата на звука, така че да е в безшумен режим. Ами ако забравите?

Но сега не е нужно да се притеснявате за това, можете да настроите режима „ Не ме безпокойте “ на Android автоматично да заглушава вашия Android смартфон по време на срещи, вечери и други тихи времена.

Можете да настроите функцията „ Не ме безпокойте “ в настройките и да я коригирате според вашите нужди. Но все пак можете да настроите определени повиквания да продължават да идват както обикновено.

Това са 6 интелигентни настройки, които правят вашия смартфон с Android толкова изтънчен, колкото Google Pixel и Android Nougat. И така, защо да си правим труда, когато нещо е автоматично и моментално? Какво мислиш?

Прочетете също статии за Android или други писания от Lukman Azis .