15 от най-добрите тъжни индийски филми, които ронят сълзи

Отново тъжният индийски филмов начин за източване на сълзи? Тогава просто гледайте индийски филми със следните разтърсващи истории!

Не по-малко популярни от холивудските филми , индийските филми също имат много голям брой фенове, знаете ли.

Особено с танцови и певчески изпълнения, които са една от запазените му марки, които винаги са успели да покорят сърцата на публиката.

Не само за танците, индийските филми са известни и със своите драматични и завладяващи сърцето сюжетни линии, които са в състояние да накарат сълзите им да стигнат.

Е, за тези от вас, които търсят най-добрия тъжен индийски филм, който може да източи сълзи, ето няколко препоръки.

Тъжни индийски филмови препоръки, които се разкъсват

Ако през цялото това време е известно, че корейските драми имат истории, които могат да разстроят и натъжат зрителите, индийските филми са не по-малко драматични, знаете ли.

Например, някои тъжни индийски филмови препоръки, които ApkVenue ще обсъди по-долу, гарантирано ще предизвикат сълзи в очите ви.

1. Devdas (2002)

Източник на снимки: Eros Now Movies Preview (Искате ли да гледате тъжен индийски филм за най-добрите семейства? Devdas е един от изборите).

С участието на Шахрук Хан и редица други звезди от Боливуд, Девдас е филм, вдъхновен от най-продавания роман на Шарат Чандра Чатопадхай с подобно заглавие.

Този тъжен индийски филм за семейството разказва историята на любовта между Девдас (Шах Рук Хан) и Паро (Айшвария Рай Баччан), която завършва трагично поради възпрепятстването на социалната каста.

Противопоставени от семейство Девдас, което е видно семейство, родителите на Паро най-накрая ожениха дъщеря си за мъж с три деца, които бяха много по-богати от Девдас.

Това със сигурност разби сърцето на Девдас, което в крайна сметка го накара да изпадне в нощния живот и алкохола.

Информация Девдас
Отзиви (Брой рецензенти) 7,6 (35 092)
Продължителност 3 часа 5 минути
Жанр Драма


Романтика

Дата на излизане 12 юли 2002 г.
Директор Санджай Лила Бхансали
Играч Хан Шахрукх


Мадхури Диксит

2. Тааре Замин Пар (2007)

Снимката е предоставена от: Shahmeer Arshad (Taare Zameen Par е един от най-добрите индийски тъжни детски филми, който успешно е постигнал висок рейтинг).

Искате ли да гледате тъжен индийски филм за малки деца? Може би този филм, наречен Taare Zameen Par, е този, който търсите.

Този филм разказва историята на Ishaan Aswathy (Darsheel Safary) , 8-годишно момче, което има дислексия, което го затруднява да чете или пише.

С болестта си Ишаан се смята за глупав, мързелив и създател на проблеми от хората около него, включително собственото му семейство.

Това накара Ишаан най-накрая да постъпи в специално училище, което го направи още по-разочарован.

За щастие учител по изкуства в неговото училище осъзна, че Ишаан е специално дете, чиято интелигентност е над средната.

Информация Taare Zameen Par
Отзиви (Брой рецензенти) 8,4 (144 314)
Продължителност 2 часа 45 минути
Жанр Драма


Семейство

Дата на излизане 21 декември 2007 г.
Директор Аамир Хан
Играч Darsheel Safary


Тиска Чопра

3. Стенли Ка Даба (2011)

Е, за тези от вас, които търсят най-добрия тъжен индийски филм за деца, можете да гледате този филм, наречен Стенли Ка Даба , банда.

Този филм разказва историята на момче на име Стенли (Партхо А. Гупте), което произхожда от много скромно семейство.

В неговото училище всеки ученик е длъжен да носи провизии, ако иска да ходи на училище, което разбира се е голям проблем за Стайнли, който има трудна икономика.

Всеки ден той просто носеше празна кутия за обяд и се опитваше да избегне приятелите си по време на почивката, като отиде до тоалетната, за да не бъде хванат.

Приятелите му обаче най-накрая откриха, че всеки от тях му дава малко провизия, за да може Стайнли да ходи на училище.

Информация Стенли Ка Даба
Отзиви (Брой рецензенти) 7,8 (5 196)
Продължителност 1 час 36 минути
Жанр Комедия


Семейство

Дата на излизане 13 май 2011 г.
Директор Amole Gupte
Играч Парто А. Гупте


Абхишек Реди

4. Ashiqui 2 (20013)

С участието на Aditya Roy Kapoor и Shraddha Kapoor, Ashiqui 2, който е музикален драматичен жанров филм, разказва историята за тъжната любов между Rahul и Arohi.

Рахул, който е музикант, един ден случайно вижда фигурата на Арохи, който пее песента му толкова мелодично, че го очарова.

Рахул също се опитва да направи гласа на Арохи чут от всички, като го направи известна звезда с помощта на своя приятел, който е режисьор.

Успехът на Арохи обаче кара Рахул да бъде сплашен и да се превърне в темпераментен мъж, който не може да избяга от алкохола.

Осъзнавайки, че той е в тежест за Арохи, който го обича толкова много, Рахул най-накрая приключва живота си, което кара Арохи да потъне и вече не иска да бъде звезда.

Информация Ашики 2
Отзиви (Брой рецензенти) 7,0 (24 621)
Продължителност 2 часа 12 минути
Жанр Драма


Музикален

Дата на излизане 26 април 2013 г.
Директор Мохит Сури
Играч Адитя Рой Капур


Шаад Рандхава

5. Кал Хо На Хо (2003)

Кал Хо На Хо разказва за Аман (Шахрук Хан), Наина (Прити Зинта) и Рохит (Саиф Али Хан), които са били замесени в любовен триъгълник, завършил щастливо, но доста трагично.

Аман, който често дразни Наина, за да й е неудобно, всъщност създава семената на любовта между двамата.

Аман, който по това време страдал от тежко заболяване, отказал любовта на Наина и се опитал да я сближи с най-добрия си приятел Рохит, който също го обичал.

Докато един ден след като Наина и Рохит се ожениха, Наина осъзна причината, поради която Аман отказа любовта й.

Сега, тъй като филмът Kal Ho Na Ho вече не е на екрана на киното, следователно можете да гледате този тъжен индийски филм на индонезийски в любимия си сайт за стрийминг на филми, банда.

Информация Кал Хо На Хо
Отзиви (Брой рецензенти) 8,0 (58 052)
Продължителност 3 часа 6 минути
Жанр Комедия


Романтика

Дата на излизане 28 ноември 2003 г.
Директор Никкхил Адвани
Играч Прити Зинта


Саиф Али Хан

6. Моето име е Хан (2010)

Следва един от най-тъжните индийски филми за всички времена, озаглавен „ Казвам се Хан“ .

Този филм разказва историята на мюсюлманин със синдром на Аспергер на име Ризуан Хан (Шахрук Хан) . След смъртта на майка си Ризуан заживява с брат си Закир (Джими Шерил) в Сан Франциско.

Тук започва истинската история, където Ризуан познава индуска вдовица на име Мандира (Каджол), която вече има едно дете и накрая решава да се ожени.

Задействан от междурелигиозния брак между Ризуан и Мандира, неговият доведен син най-накрая е подложен на нечовешко отношение от околната среда, което го кара да умре.

Те твърдяха, че Ризуан е терорист. Оттам Ризуан е решен да се срещне с президента Барак Обама, за да докаже, че не всички мюсюлмани са терористи.

Информация Името ми е Хан
Отзиви (Брой рецензенти) 8,0 (91 501)
Продължителност 2 часа 45 минути
Жанр Драма
Дата на излизане 25 февруари 2010 г.
Директор Каран Джохар
Играч Хан Шахрукх


Sheetal Menon

7. Фанаа (2006)

Искате ли да гледате най-новите тъжни индийски филми 2019, но нищо добро? Ако е така, по-добре е просто да гледате този индийски филм, озаглавен Fanaa , банда!

Този филм разказва историята на Зоони Али Бег (Каджол), сляпо момиче от Хасмир, което се влюбва в екскурзовод на име Рехан на път за Ню Делхи.

Планирайки да се оженят, за съжаление голяма експлозия рани много хора, включително Рехан, който беше на гарата, за да вземе родителите на Зоони.

Смятан за мъртъв, 7 години по-късно Рехан се събра отново със Зоони случайно, когато той, който беше ранен, посети къща, за да поиска помощ, която се оказа къщата на Зоони.

Информация Фанаа
Отзиви (Брой рецензенти) 7,2 (28 865)
Продължителност 2 часа 48 минути
Жанр Драма


Романтика

Дата на излизане 26 май 2006 г.
Директор Кунал Коли
Играч Аамир Хан, Каджол, Риши Капур

Още един тъжен индийски филм ...

8. Ghajini (2008)

Освен това има екшън жанров филм, озаглавен Ghajini, който излезе през 2008 г.

Фини разказва историята на Санджай Сингхания (Амир Хан), която страда от загуба на паметта, след като е спасила любовника си Калпана (Асин Ттомтукал), който е на път да бъде убит от Гаджини Драматма (Прадееп Рават) .

Това състояние прави паметта на Санджай само 15 минути, така че той винаги записва какво преживява и среща, като си прави татуировки по тялото.

Въоръжен с татуировката по тялото си, Санджай се опита да изкопае информация за инцидента, който му се случи, свързан с Гаджини.

Информация Гаджини
Отзиви (Брой рецензенти) 7,4 (52 161)
Продължителност 3 часа 3 минути
Жанр Драма


Мистерия

Дата на излизане 24 декември 2008 г.
Директор AR Murugadoss
Играч Aamir Khan, Asin, Jiah Khan

9. Veer Zaara (2004)

С участието на Шахрук Хан, Прийти Зинта и Рани Мукерджи, Veer Zaara е тъжен индийски филм, който подчертава продължителния конфликт между Индия и Пакистан, който е причината за възпрепятстването на любовта към различни страни.

По пътя Веер Пратап Сингх, който е офицер от индийските военновъздушни сили, случайно среща Заара Хаят Хан, момиче от Пакистан.

Семената на любовта най-накрая израснаха между двамата, за съжаление, когато Заара трябваше да се върне в Пакистан, тя беше принудена да се омъжи за младежа по избор на баща си по политически причини.

Веер, който последва Заара до Пакистан, всъщност беше арестуван от пакистанските власти и обвинен, че е бунтар, което доведе до хвърлянето му в затвора за 22 години.

За щастие адвокат успя да освободи Веер, който най-накрая си върна любовта, която загуби преди 22 години.

Информация Veer Zaara
Отзиви (Брой рецензенти) 7,9 (45 297)
Продължителност 3 часа 12 минути
Жанр Комедия


Семейство

Дата на излизане 12 ноември 2004 г.
Директор Яш Чопра
Играч Хан Шахрукх


Рани Мукерджи

10. Байранги Баджиян (2015)

Все още не сте намерили тъжен индийски филм, който харесвате? Ако е така, просто гледайте филма „ Bajrangi Bhajiaan“, който разказва историята на борбата за връщане на изгубени деца в техните семейства.

Байранги (Салман Хан) е привърженик на брамин на лорд Хануман, който случайно среща Шахида (Харшаали Малхотра) , безмълвно момиченце от Пакистан, което е изоставено от влак.

Виждайки това момиче, Брахмани, като благочестив Брахмана, възнамерява да вземе Шахида или Муни, както обикновено я призовават при семейството си.

Той направи различни начини да отведе Мъни вкъщи, така че той трябваше да бъде затворен, защото беше смятан за индийски шпионин.

Информация Bajrangi Bhajiaan
Отзиви (Брой рецензенти) 8,0 (64 494)
Продължителност 2 часа 43 минути
Жанр Действие


Драма

Дата на излизане 17 юли 2015 г.
Директор Кабир Хан
Играч Салман Хан


Навазудин Сидики

11. октомври (2018)

Снимката е предоставена от: The Great Entertainers (октомври е един от най-добрите тъжни индийски филми за 2018 г., които трябва да гледате).

Следва индийският тъжен филм за 2018 г., озаглавен Октомври, по който е работил режисьорът Шооджит Сиркар.

Този филм разказва историята за близостта на датската Уалия (Варун Даван ) и Шиули Айер (Банита Сандху) като колеги, въпреки че двамата имат съвсем противоположни черти.

Докато един ден Шиули претърпява трудова злополука, която го оставя в кома и трябва да лежи в болницата. В този момент Датски винаги беше лоялен да го придружава и да се грижи за него, докато накрая Шиули получи разрешение да се прибере вкъщи.

За съжаление обаче близостта и щастието на двамата не продължиха дълго, защото накрая беше казано, че Шиули е починал, след като е почувствал болка в гърдите си.

Информация Октомври
Преглед 7,5 / 10 (IMDb)
Продължителност 1 час 55 минути
Жанр Драма


Романтика

Дата на излизане 13 април 2018 г.
Директор Шооджит Сиркар
Играч Варун Даван


Гитанджали Рао

12. Kabhi Khushi Kabhie Gham (2001)

За феновете на филмите на Шахрук Хан трябва да сте запознати с тъжния индийски филм Kabhi Khushi Kabhie Gham ?

Вземайки темата на история за семейни конфликти, този филм разказва историята на уреден брак между Рахул (Шахрук Хан) и Найна (Рани Мукерджи) по искане на осиновителя на Рахул, Яшвардхан (Амитаб Баччан) .

Рахул обаче го отхвърля и предпочита да се ожени за Анджали Шарма (Каджол) . Връзката между двамата не получава благословията на Яш, защото те са от различна каста, докато накрая Рахул е изгонен от къщата и живее в Лондон.

Оттам неговият полубрат Рохан (Ритик Рошан) също се опитва по различни начини да събере семейството си както преди.

Е, за тези от вас, които търсят тъжен индийски филм за семейството, този филм на Kabhi Khushi Kabhie Gham може да е алтернатива, банда.

Информация Kabhi Khushi Kabhie Gham
Преглед 7,4 / 10 (IMDb)
Продължителност 3 часа 30 минути
Жанр Драма


Музикален

Дата на излизане 14 декември 2001 г.
Директор Каран Джохар
Играч Хан Шахрукх


Амитаб Баччан

13. Падмаават (2018)

Друг най-добър тъжен индийски филм 2018 е Padmaavat, който получи протести от обществеността заради някои неподходящи сцени в него.

Самият този филм разказва историята на Alauddin Khiji (Ranveer Singh) , недоброжелателен султан, който харесва индуска кралица на име Padmavati (Deepika Padukone) .

Хиджи използва различни методи, за да получи кралица Падмавати, включително чрез убийството на краля.

Не желаейки да бъде тормозен от султан Хиджи, Падмавати също участва в традицията да се самоубива, като се изгаря, за да не бъде контролиран от чужденци.

Информация Падмаават
Преглед 7,0 / 10 (IMDb)
Продължителност 2 часа 44 минути
Жанр Драма


История

Дата на излизане 25 януари 2018 г.
Директор Санджай Лила Бхансали
Играч Дипика Падуконе


Шахид Капур

14. Санам Тери Касъм (2016)

Е, за тези от вас, които търсят най-тъжния индийски филм за всички времена, Санам Тери Касъм може да е един от правилните избори за гледане, банда.

Този филм разказва за борбата на Сару (Mawre Hocane) , невинно момиче, което се опитва да промени външния си вид, за да получи партньор в живота.

Срещата му с Индър (Харшвардхан Ране), за да поиска помощ за промяна на външния му вид, води до клевета, така че Сару вече не се счита за дете от баща си.

Тогава историята стана по-сложна и тъжна, когато беше установено, че Сару има мозъчен тумор и издъхна последно.

Е, за тези от вас, които се интересуват, можете да гледате този тъжен индийски филм с индонезийски субтитри на вашия любим сайт за стрийминг на филми, банда.

Информация Санам Тери Касъм
Преглед 7,3 / 10 (IMDb)
Продължителност 2 часа 34 минути
Жанр Драма


Музикален

Дата на излизане 5 февруари 2016 г.
Директор Радхика Рао, Винай Сапру
Играч Harshvardhan Rane


Виджай Рааз

15. Raanjhanaa (2013)

Последният тъжен индийски филм беше Raanjhanaa, чиято премиера беше по кината през 2013 година.

Този филм разказва историята на Кундан Шанкар (Дануш), който от детството харесва Зоя Хайдер (Сонам ​​Капур) , мюсюлманка, която живее близо до къщата му.

Кундан, който никога не се отказва, винаги се бори да получи сърцето на Зоя, докато не се случи трагедия, в която той кара някой, когото Зоя обича, да умре.

Чувствайки се виновен за инцидента, Кундан винаги беше до Зоя, за да се поправи, въпреки че беше много ядосана на него.

Докато един ден, когато Зоя започна да осъзнава искреността на любовта на Кундан, за съжаление беше твърде късно, защото Кундан я бе оставил завинаги.

Информация Raanjhanaa
Преглед 7,6 / 10 (IMDb)
Продължителност 2 часа 20 минути
Жанр Драма


Романтика

Дата на излизане 21 юни 2013 г.
Директор Aanand L. Rai
Играч Дануш


Мохамед Зеешан Айюб

Е, това бяха 10 изтичащи сълзи тъжни индийски филмови препоръки, които трябва да гледате, банда.

Гледали ли сте някога един от 10-те филма, които ApkVenue споменава по-горе? Или просто искате да го гледате, след като прочетете тази статия? Ако случаят е такъв, просто се пригответе, много тъкани, банда.

Прочетете също статии за индийския филм или други интересни статии от Shelda Audita .