мобилен широколентов срещу фиксиран широколентов: коя интернет връзка е най-печелившата?

Интернет е инструмент, който обикновено използваме, за да намираме различни видове информация почти по всяко време и където и да се намираме.

Интернет е инструмент, който обикновено използваме, за да намираме различни видове информация почти по всяко време и където и да се намираме. За да бъдем свързани с интернет, ние познаваме два начина, а именно да използваме мобилна широколентова връзка, като например връзване от приспособление или използване на модем и фиксирана широколентова връзка .

По принцип, независимо от типа на връзката, използвана от потребителя, докато мрежовата връзка е стабилна и бърза, тя със сигурност ще задоволи сърцето на потребителя. Е, този път ApkVenue ще обясни разликата между мобилната широколентова връзка и фиксираната широколентова връзка . Вижте по-долу.

  • Как да получите достъп до блокиран интернет с помощта на Google
  • 5 Отрицателни ефекти от ежедневното използване на интернет
  • Ето 10-те държави с най-бавна интернет връзка в света

Mobile Broadband Vs Fixed Broadband: Коя е най-печелившата интернет връзка?

Мобилна широколентова връзка

Снимка: lifehacker.com.au

Мобилната широколентова връзка е маркетингов термин за безжична връзка към интернет, която обикновено използва мобилни устройства като модеми, Wi-Fi устройства или връзване от смартфони за свързване към интернет мрежата. Където и да се намирате, стига да имате SIM карта с поддръжка на 2G, 3G или 4G мрежи и достатъчно сигнал и устройства, както е споменато по-горе, можете да използвате тази мобилна широколентова линия.

Особено за случая с Wi-Fi, все още можете да се свържете с интернет, стига да сте в радиуса на Wi-Fi сигнала.

Предимствата на мобилната широколентова връзка

Снимка: ziffdavisinternet.com

И така, какви са предимствата на тази мобилна широколентова връзка? Е, както подсказва името, мобилната широколентова връзка има предимства по отношение на мобилността, защото можете да бъдете свързани навсякъде, стига да разполагате с необходимото оборудване (устройството, което използвате, е относително практично).

Освен това услугите за достъп до данни, предоставяни от мобилната широколентова връзка, са много по- гъвкави, тъй като потребителите могат да избират броя на пакетите за данни, които искат да купят, в съответствие с техните нужди при относително достъпен ценови диапазон (например, синя карта предоставя 31 GB пакет за данни на цена от 100 000 или червеният осигурява пакет от 8 GB данни на цена от 50 000).

Фиксирана широколентова връзка

Снимка: viettelinternational.com

Фиксираната широколентова връзка е вид връзка, която изисква телефонен кабел или специален мрежов кабел за свързване с интернет. Както подсказва името, не можете произволно да премествате фиксирана широколентова връзка, тъй като местоположението на телефонни кабели или мрежови кабели и устройства, използвани като рутери, не трябва да се преместват (няма начин да се налага да носите мрежови кабели и рутери през цялото време).

Предимства на фиксираната широколентова връзка

Снимка: cirranet.net

И така, какви са предимствата на фиксираната широколентова връзка? Е, едно от предимствата на фиксираната широколентова връзка е, че качеството на мрежата има тенденция да бъде стабилно. Освен това в повечето градове на Индонезия фиксираният широколентов достъп е по-бърз от мобилния широколентов достъп.

Например услугата IndieHome от Telkom, която достига 100 Mbps и в момента няма да я получите на нито един мобилен широколентов пакет и не забравяйте, че фиксираната широколентова връзка няма ограничения за пакета за данни (за повечето доставчици на услуги).

Кое е по-изгодно и правилно за вас?

Сега, ако търсите кой тип връзка е по-изгодна и подходяща за вас, тогава отговорът зависи от вашите нужди.

Ако сте силно мобилен потребител, който трябва да пътува всеки ден до място далеч от дома си и използва интернет само, колкото е необходимо, за да отвори акаунт в социална мрежа или да сърфира, мобилната широколентова връзка е по-ефективен избор за вас, особено от финансова гледна точка .

Ако обаче сте геймър или някой, който обича да изтегля различни медийни файлове и не е много активен извън дома, фиксираната широколентова връзка е правилният избор, който ще гарантира, че вашите нужди от бърза и неограничена връзка могат да бъдат изпълнени.

Това беше обяснението за мобилната широколентова и фиксираната широколентова връзка , надяваме се, че това ще бъде полезно. Самият ApkVenue използва мобилна широколентова връзка по причини, които са по-рентабилни на месец и по-добри фактори за мобилност, какво ще кажете за вас?

Не се колебайте да оставите следи в графата за коментари и да споделите с приятелите си.