7 начина да запазите квотата за данни на iPhone с няколко стъпки

Стъпките за това как да запазите квотата си за данни или пакета за интернет данни на iPhone, така че вече да не са разточителни, лесно нали? късмет.

Сега всеки, който използва притурка, трябва да е свързан с интернет. Това се прави, за да имате достъп до всичко, за да улесните ежедневните си дела. Ако обаче не можете да запазите квотата си за данни, определено ще бъдете объркани, защото квотата ще изтече бързо.

Следователно, чрез тази статия ApkVenue ще ви даде как да запазите квотата за данни правилно в няколко стъпки дори на iPhone или iPad устройство. Има ли начин? Разбира се, че има. Просто погледнете по-долу.

 • Това са новите функции на iOS 10, които карат потребителите на Android да преминат към iPhone
 • Най-лесният начин да стартирате iOS приложения на компютър
 • 7 начина да спестите батерията на iPhone с iOS 10

Как да запазите квотата за данни на iPhone в няколко стъпки

1. Изключете Интернет пакетите с данни, когато не се използват

Този първи метод е метод, който всички вече знаят, нали така? Споменавайки това, ApkVenue просто ви напомня да не забравяте този въпрос. Така че, ако сте в състояние, което не се нуждае от интернет, трябва да бъдете усърдни при изключването на вашия интернет пакет данни .

2. Подредете приложения, които не изискват интернет връзка

Ако се изисква да активирате пакета си с данни, без да спирате, има и други начини, по които можете да го използвате, а именно можете да управлявате приложения , които не трябва да бъдат свързани с интернет. Как Следвайте стъпките по-долу.

 • Изберете Настройки , след което изберете Клетъчна .
 • Превъртете надолу и изберете кои приложения не трябва да бъдат свързани с интернет, след което ги изключете. Свършен!

3. Изключете услугата за местоположение

ApkVenue предполага, че най-задължителната връзка, която трябва да изключите, е Location Services . Точно така, това едно приложение е достатъчно, за да изсмуче квотата ви за данни на iPhone, така че трябва да изключите връзката. Ако искате да го използвате, просто трябва да го активирате отново.

 • Щракнете върху Настройки , след което отидете на Поверителност .
 • Изберете Location Services , изключете го и ако се появи изскачащ прозорец , изберете Turn Off . Свършен!

4. Изключете функцията Background App Refresh

Знаете ли, че Background App Refresh ? Тази функция е допълнителна функция за многозадачност , която е пусната от присъствието на операционната система iOS 7. Е, тази функция не само изсмуква капацитета на батерията, но и данните. Следователно това е, което трябва да направите.

 • Отворете Настройки , след което изберете Общи .
 • Изберете Background App Refresh и го изключете. Свършен!

5. Деактивирайте автоматичното изтегляне с помощта на пакет данни.

Е, следващият метод също е задължителен за вас. Защото, ако тази опция е активирана, е ясно, че няма да можете да увеличите максимално квотата си за данни. Всъщност има само две седмици, които са изтекли и няма останали поради неизвестността, че сте изяли актуализацията .

 • Отворете Настройки , изберете iTunes & App Store .
 • Деактивирайте Използване на клетъчни данни . Свършен!

6. Изключете връзката за данни за iCloud

Когато вече не сте свързани с WiFi, тогава вашият iPhone ще използва вашия план за интернет данни за прехвърляне на документи и данни. Така че, по-добре направете метода по-долу, за да изключите връзката за данни iCloud .

 • Отидете в Настройки , продължете да влизате в iCloud .
 • Изберете iCloud Drive и превъртете надолу, за да деактивирате Използване на клетъчни данни . Свършен!

7. Изключете WiFi Assist

За да спестите от плана за данни, който използвате, трябва също да направите следните стъпки. Защото, ако активирате WiFi Assist , вашият iPhone автоматично ще въведе плана за данни, когато WiFi връзката е слаба.

 • Отворете Настройки и изберете Клетъчен .
 • Превъртете надолу и изключете Wi-Fi Assist . Свършен.

Това са 7 начина да запазите квотата си за данни на iPhone. Горните стъпки всъщност са лесни, нали? Остава само от вас, които сте длъжни да го приложите. Дайте вашето мнение чрез колоната за коментари по-долу.